bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – VfB Stuttgart

Optakt: Borussia Dortmund – VfB Stuttgart

Borussia Dortmund, optakt

I den tidlige søndagskamp har vi et opgør mellem to af de helt store traditionsklubber. Men det er også en kamp af stor betydning for begge mandskaber, fordi Stuttgart med et fantastisk forår er begyndt at blande sig i spillet om europæisk fodbold til næste sæson. Som værter ligner Dortmund umiddelbart en favorit til dagens kamp, men med det spil Stuttgart har præsteret i ”Rückrunden” er det en åben kamp vi har i vente.

Kampfakta:

Spillested: Signal-Iduna Park, Dortmund

Dommer: Ittrich

Kamptidspunkt: Søndag 15:30

TV: Bulibold.dk

Holdnyt:

Borussia Dortmund:

I sidste weekend blev Dortmund nærmest latterliggjort på Allianz Arena i ”Der Klassiker” mod Bayern München. Med en 6-0-sejr vandt Bayern opgøret med tenniscifre, og allerede efter første halvleg var de foran med 5-0.

Til dagens kamp handler det om for ”Die Schwarz-Gelben” at ryste blamagen fra sidste weekend af sig og komme tilbage på rette spor. Hvis vi ser bort fra Bayern-kampen, så har resultaterne set gode ud for Dortmund i en efterhånden længere periode, men de har fortsat brug for den sidste håndfuld point, der endegyldigt kan sikre dem Champions League næste sæson.

Selvom den mission skulle lykkes, bliver det formentlig ikke med Peter Stöger ved roret. Den vikarierende træner virker ikke til at få sin kontrakt forlænget, og Dortmund ser dermed ud til at skulle have sin tredje træner siden afskeden med Tuchel i sommer.

Durm, Guerreiro, Zagadou, Kagawa, Sebastian Rode og Yarmolenko er alle ude med skader, og derfor ikke klar til dagens kamp.

VfB Stuttgart:

Sydtyskernes Europa-drømme led et lille knæk, da de på hjemmebane ikke kunne slå ligaens bundhold HSV. Kampen blev 1-1.

Folk, der har et hjerte for Stuttgart må være rigtig glade for, at klubben hentede Mario Gomez hjem igen. Den hjemvendte helt har siden sit skifte scoret mål på samlebånd. Med Mario Gomez er der altid garanti for mål, og han har måske i virkeligheden været en lidt undervurderet skikkelse i fodboldverdenen. Mario Gomez mener selv, at han er på sit bedste niveau lige nu, og med den form han har vist i foråret, så er han et varmt bud på en mand i den tyske VM-trup til sommer.

Den tyske angriber var også med i truppen til de seneste venskabskampe, og valget står formentlig mellem ham og Sandro Wagner, når Löw indne længe skal udtage sin endelige trup.

Stuttgart har som nævnt været flyvende under Korkut, men det er nu, han for alvor skal stå prøven, da kampen mod Dortmund indleder et svært restprogram for die Schwaben.

Tayfun Korkut må denne søndag eftermiddag se bort fra Baumgartl og Carlos Mane.

Karantæner:

Borussia Dortmund: Ingen

VfB Stuttgart: Ingen

Bud på startopstillinger:

Borussia Dortmund: Bürki; Piszczek, Akanji, Toprak, Schmelzer; Weigl, Dahoud; Pulisic, Reus, Phillipp; Batshuayi

VfB Stuttgart: Zieler; Beck, Pavard, Badstuber, Insua; Aogo; Ascacibar; Gentner, Thommy; Ginczek, Gomez

Vidste du, at…:

Stuttgarts stime på tre udesejre i streg er den længste klubben har haft i otte år?

Dom:

Selvom hjemmeholdet må betragtes som favoritter til dagens opgør, så må man ikke afvise gæsterne fra Stuttgart med den form, de har vist, siden Tayfun Korkut blev ansat. Holdet er ved Korkuts ledelse fortsat ubesejrede, og vi tror den tendens fortsætter. 1-1.

Vil du gerne en tur ned til Dortmund og opleve Den Gule Mur, så se her, hvordan du sikrer dig billet til sæsonens sidste par kampe