Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Borussia Dortmund - Schalke 04 - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – Schalke 04

Optakt: Borussia Dortmund – Schalke 04

Borussia Dortmund, optakt
Kampfakta:
Spillested: Signal Iduna Park
Dommer: Brych
Kampstart: 18.30
På tv: Eurosport 2

Holdnyt:
Dortmund: 
Der har været problemer at spore i Dortmund på det seneste. Skaderne er væltet ned over klubben, og samtidig har Thomas Tuchel kæmpet for, at finde sin startopstilling. Dette har kunnet ses på resultaterne, hvor man i sidste weekend måtte helt frem til overtiden, før man fik sikret et point mod Ingolstadt, og i midtugen skulle der straffesparkskonkurrence til, før Union Berlin blev sendt ud af pokalen.

Det ser dog ud til at lysne lidt for de sort-gule. Schürrle forventes at være med i truppen til weekenden, og og på de defensive positioner er Bartra, Ginter og Sokratis også for alvor på vej tilbage efter at have været lidt ude og inde af holdet på det seneste.

Dortmund er uden sejr i de seneste tre Bundesligakampe, og det er bestemt ikke hevrdagskost for Tuchel, der i sin tid som BVB-træner for første gang er udsat for et mindre pres.

Danske Jacob Bruun Larsen var i øvrigt med i startopstillingen i midtugekampen mod Union, hvor han fik en masse ros for sin præstation. Alligevel vil det være en stor overraskelse, hvis han også skulle være i truppen til kampen mod Schalke.

Schalke:
Die Königsblauen har haft rigtig svært ved at finde fodfæste i denne sæson. I Europa League går det glimrende, og de topper gruppen med maximumpoint, men i Bundesligaen har det set rigtig skidt ud.

I weekenden fik de de dog deres anden sejr, da de satte Mainz på plads med en 3-0-sejr, og bedømt ud fra spillet ser det ud til, at Schalke er på vej tilbage på rette spor.

Særligt positivt er det, at de endelig har fået deres midtbane til at fungere. Bentaleb har været profilen med tre mål i to kampe, men også Geis har gjort det godt, efter han er kommet ind på holdet igen, ligesom Meyer ser ud til at befinde sig godt på 10’er positionen.

Hunterlaar fik lov at spille i pokalen, men det er formentlig Di Santo, der får lov til at begynde fra start i Revierderbyet.

Karantæner:
Dortmund: Emre Mor
Schalke: Ingen

Bud på startopstillinger:
Dortmund: Bürki – Passlack, Ginter, Bartra, Piszczek – Weigl – Dembele, Götze, Pulisic, Aubameyang – Ramos
Schalke: Färhmann – Naldo, Höwedes, Nastasic – Geis – Kolasinac, Goretzka, Bentaleb, Schöpf – Meyer – Di Santo

Vidste du, at…:
Dortmund ikke har tabt til Schalke siden september 2014? Dengang vandt Schalke med 2-1 på Signal Iduna Park. Alle tre mål faldt inden for den første halve time af opgøret.

Dom:
Dortmund vil være opsatte på at sætte deres rivaler på plads på hjemmebane, men begge holds defensiv har tidligere vist sig at være pivåbne. Vi tror derfor på, at der kommer mål, og at Dortmund vinder 3-2.

Bliv klædt godt og grundigt på til Revierderbyet i vores seneste podcast, hvor vi også dykker ned i det historiske aspekt.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg