Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Borussia Dortmund - Hamburger SV - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Borussia Dortmund > Optakt: Borussia Dortmund – Hamburger SV

Optakt: Borussia Dortmund – Hamburger SV

Det er traditionsrigt opgør, hvor mange vil sidde klistret til skærmen, når Dortmund hjemme tager imod nedrykningstruede HSV.

Kampfakta:
Spillested: Signal Iduna Park, Dortmund
Dommer: Fritz
Kamptidspunkt:
Lørdag, kl. 15.30

Holdnyt:

Dortmund:

Dortmund kom tilbage på sporet i sidste runde, da de tog en moralsk vigtig sejr ude mod FC Köln i en meget underholdende kamp. Michy Batshuayi fik en fantastisk start i BVB, da lejesvenden fra Chelsea kom på tavlen to gange – og leverede den afgørende assist til Schürrle, som scorede til 3-2. Efterfølgende har der ikke været nogen, der har nævnt Aubameyang i Dortmund, men skulle du alligevel have lyst til at læse om Auba, så kan du gøre det her.

Det har dog ikke kun været i spillertruppen, at der har sket udskiftninger henover januar, også på bænken er der kommet nyt til. Stöger har nemlig hyret Alexander Bade, som ny assistenttræner i Dortmund. Bade var målmandstræner i Köln under Peter Stöger, så det er en tidligere kollega, der kender Stöger ud og ind.

Med sejren ude mod Köln hoppede Dortmund også op på 4. pladsen, men tabte point kan betyde, at de ryger ned på 6. pladsen. Omvendt kan tre point betyde, at de stryger op på 2. pladsen, da pladserne er tætte i toppen, lige på nær førstepladsen.

Generelt har Dortmund haft krammet på nordtyskerne fra Hamborg, og sidste gang de to hold mødtes i indeværende sæson, rejste BVB fra Volksparkstadion med en sejr på 3-0. Dortmund har også vundet de sidste fire kampe mod HSV med en samlet målscore på 14-2, så der er meget, der taler for en sejr til hjemmeholdet lørdag eftermiddag.

Der er også flere profiler, som er på vej tilbage fra skader. Den altid uheldige Marco Reus ser ud til snart at være helt fit, og han kan måske komme i spil til kampen hjemme mod HSV. Udover kantspilleren er kaptajn Schmelzer og Maximilian Philipp også ved at være helt klar igen, så det lysner i hvert fald på skadesfronten.

Alligevel har Peter Stöger ikke alle spillere til rådighed, da den bare 17-årige Jordan Sancho blev skadet i udekampen i sidste uge mod Köln. Udover englænderen er Sebastian Rode, Erik Durm, Guereriro og Yarmolenko alle ukampdygtige grundet skader.

HSV:

Det er bestemt ingen hemmelighed, at resten af denne sæson bliver en kamp om overlevelse for traditionsklubben mod nord. Inden runde 22 indtager Hamburg 17. pladsen i Bundesligaen, og der er ikke meget, der taler for point lørdag eftermiddag. I sidste runde fik HSV reddet et point hjemme mod Hannover, og det betyder faktisk, at den nye træner Bern Hollerbach indtil videre fortsat er ubesejret i de to kampe, han har været i det varme sæde i Hamburg.

Selvom oddsene ikke ligefrem er med dem, så skal de simpelthen have skrabet så mange point sammen, som det overhovedet er muligt, for hvis ikke, så kan de snart blive overhalet af Köln, som er fire point efter HSV. Der venter dog bestemt ikke noget let kampprogram for HSV, der udover Dortmund møder Leverkusen, Werder Bremen, Mainz og Bayern i de næste fire kampe.

Man skulle også næsten tro, at HSV helt har glemt, hvordan det føltes at vinde, da vi skal helt tilbage til 13. spillerunde for at finde seneste sejr. Generelt er det heller ikke på udebane, at de har hentet deres 17 point, da det kun er blevet til én sølle udebanesejr i denne sæson.

Til den meget svære udebanekamp mod Dortmund på Bern Hollerbach se bort fra Nicolai Müller, som stadig slås med en korsbåndsskade, mens Bjarne Thoelke heller ikke er helt klart endnu.

Karantæner:

Dortmund: Ingen
Hamburger SV: Kyriakos Papadopoulos

Bud på startopstillinger:
BVB: Bürki, Piszczek, Sokratis, Toprak, Toljan – Weigl – Kagawa, M. Götze – C. Pulisic, Batshuayi, Schürrle
HSV: Mathenia – G. Sakai, Jung, van Drongelen – Diekmeier, Ekdal, Walace, Douglas Santos – Hunt – Wood, Kostic

Vidste du, at…:
selvom HSV de sidste par år har flirtet med nedrykning, så er deres all-time Bundesliga-placering en fjerdeplads? Det skyldes blandt andre tre mesterskaber – og et hav af midterplaceringer.

Dom:
Selvom man aldrig skal afskrive et hold i fodbold, så ser vi ikke HSV have mange chancer, når de gæster Signal Iduna Park. HSV´s defensiv er hullet som en si, derfor tror vi også på en klar sejr på 3-0 til Batshuayi og Dortmund.

Drømmer du om en tur til Dortmund og deres imponerende stadion, så se her, hvordan du får billetter til deres kampe