bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – Borussia Münchengladbach

Optakt: Borussia Dortmund – Borussia Münchengladbach

Borussia Dortmund, optakt

Dortmund har fået en fantastisk start på sæsonen og ligger på førstepladsen uden at have indkasseret mål. Gladbach skal fortsætte sidste kamps lovende takter og forsøge at åbne Dortmunds forsvar op i en kamp om det vestlige Tyskland.

Kampfakta:
Spillested: Signal Iduna Park
Dommer: Manuel Gräfe
Kamptidspunkt: Lørdag 18.30

Holdnyt
Borussia Dortmund:
Den nye træner Peter Bosz har fået en formidabel start på sæsonen. I de første fem kampe har de formået at vinde fire af dem og spille en enkelt uafgjort, hvilket har resulteret i en førsteplads og målscore på 13-0. Faktisk er Bosz’ præstationer historiske, da han er den første manager i Bundesligas historie, som har leveret et clean sheet i sine første fem kampe.

Spørgsmålet er hvor meget Die Schwarzgelben roterer forud for midtugens kamp i Champions League mod Real Madrid. Med en kamp i midtugen i benene, hvor de sejrede 3-0 på Volksparkstadion mod HSV, kan det ikke udelukkes at visse spillere spares.

Set med danske briller var der positive nyheder i kampen mod HSV, da Jacob Brunn Larsen fik Bundesligadebut i sejren. Han spillede kampens sidste seks minutter og var derfor med til at sikre Dortmunds sejr nummer 750 i Bundesligaen.

BVB må undvære Schürrle, Reus, Rode, Schmelzer, Durm og Guerreiro, som alle er ude med skader.

Borussia Münchengladbach:
Efter sæsonens fem kampe ligger Gladbach på syvendepladsen i Bundesligaen. Det er sket på baggrund af to sejre, et nederlag og to uafgjorte på udebane, hvor begge kampe pudsigt nok endte 2-2. I sidste kamp kom angriberen Raffael på måltavlen for første gang i sæsonen, da han med to mål sikrede hjemmesejren over Stuttgart.

Det er ikke kun Dortmund, der har dansk islæt. I Gladbach har Jannik Vestergaard spillet fuld tid og har endnu ikke modtaget et kort. Han har fået selskab i midterforsvaret af Matthias Ginter, som forud for sæsonen blev købt som erstatning for Andreas Christensen. Ginter kan se frem til et gensyn med sin tidligere hjemmebane, og mon ikke han gerne vil stoppe Dortmunds stime som ubesejret på Signal Iduna Park.

For at Gladbach skal sikre sig sejren, skal de gøre noget de ikke har gjort siden april 2015. Dette var sidste gang man sejrede over Dortmund, hvor man hjemme vandt 3-1. Sidst de vandt på udebane mod BVB var marts 2014, men det hører til sjældenhederne med sejr i Dortmund. Før denne sejr skal vi helt tilbage til 1997/98, hvor de vandt to udesejre i træk.

Hecking må se bort fra Doucouré, Benes, Grifo, Strobl, Traoré og Drmic, som er ude med diverse skader. Derudover er førstekeeperen Yann Sommer tvivlsom. Skulle han ikke blve klar står Sippel klar til at til overtage pladsen i målet. Sippel, der i sine fire kampe for klubben endnu ikke har lukket mål ind.

Karantæner:
Borussia Dortmund: Ingen
Borussia Münchengladbach: Ingen

Bud på startopstillinger:
Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Sokratis, Toprak, Zagadou – Castro, Sahin, M. Götze – Yarmolenko, Aubameyang, Philipp
Borussia Münchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Kramer, Zakaria – Herrmann, Hazard – Stindl, Raffael

Vidste du, at…:
to danskere deltog i den største sejr mellem Gladbach og Dortmund? Kampen blev spillet på Rheinstadion d. 29. april 1978 og endte 12-0 til hjemmeholdet Gladbach. Carsten Nielsen scorede to af målene, mens en målløs Allan Simonsen måtte lade sig udskifte med en skade i 77. minut. I øvrigt en kamp hvor Jupp Heynckes scorede ikke færre end fem mål.

Dom:
Dortmund fortsætter sin gode sæsonstart og formidable stime på hjemmebane. Kampen ender 2-0, og Dortmund har fortsat til gode at indkassere et mål i Bundesligaen.

 

Læs også: Stadionguide til Borussia Dortmund

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!