bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund: Bayern kan sikre sig mesterskabet i Der Klassiker

Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund: Bayern kan sikre sig mesterskabet i Der Klassiker

Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund

Robert Lewandowski mod Erling Haaland. Bayern München mod Borussia Dortmund. Det bliver ikke ret meget større i tysk fodbold, og Bayern München kan ovenikøbet sikre sig den 10. Bundesliga-titel på stribe med en sejr.

 

Kampfakta

Spillested: Allianz-Arena, München
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30
Tv: See

 

 

Bayern München

En sejr mod ærkerivalerne plejer normalt at udløse en sejrs sødme, men smagen vil uden tvivl være endnu bedre for Bayern, hvis de skulle vinde lørdagens der Klassiker. En smag af champagne. Bayern-mandskabet vil med en sejr nemlig kunne sikre sig den 10. Bundesliga-titel på stribe.

Det er værd at tage at føle på, og det siger i høj grad noget om den Bayern-dominans, der er og har været i tysk fodbold det seneste årti. Faktisk vil det være europæisk rekord, da ingen andre hold i en af de store ligaer har vundet ti mesterskaber i træk.

Det alene burde være motivation nok for Julian Nagelsmann og co., som ellers har spillet en lidt ustabil sæson, hvor Dortmund omvendt også har givet Bayern alle muligheder for at smide point – og stadig blive tysk mester.

Og det bliver Bayern, det er bare et spørgsmål om tid.

Bayern kan derfor hælde yderligere salt i Dortmund-såret, hvis de altså vel og mærke vinder lørdagens opgør. Og det har Bayern været gode til de senere år.

Bayern München har nemlig vundet de seneste seks indbyrdes opgør mod die Schwarzgelben, og vi skal tilbage til 2014 for at finde den seneste Dortmund-sejr på Allianz Arena.

Favoritværdigheden ligger med andre ord på Bayerns halvdel.

Læs også: 10 spillere der skiftede mellem Borussia Dortmund og Bayern München

I den seneste spillerunde vandt Bayern også 3-0 ude over Arminia Bielefeld, og selvtilliden er dermed også i top hos rekordmestrene, der lørdag kan tilføje den 31. Bundesliga-titel til historiebøgerne.

Men ift. de tidligere sæsoner, så har Bayern været noget mere svingende i år, hvor de også er røget tidligt ud af både DFB Pokalen og senest af Champions League. Bundesliga-titlen er også ved at blive en forventning for Stern des Südens, derfor kan man ikke engang sige, at sæsonen er godkendt – ift. Bayern-standarder – men derfor vil man også gøre alt for at sikre titlen så tidligt som muligt og så overbevisende som muligt. Og når man kan gøre det mod de nærmeste rivaler, så bliver det ikke ret meget bedre, og champagnen må være lagt på køl i gangene under Allianz-Arena.

Julian Nagelsmann fik i Bielefeld foruden tre forventede point også en trup i status quo, hvilket betyder, at det kun er Richards, Sarr og Tolisso, der er skadede, mens Kingsley Coman er tvivlsom.

 

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund har så godt som opgivet at udfordre Bayern München om die Meisterschale i denne sæson. I hvert fald er det på høje tid at komme i gang, for det tog er for længst kørt.

Dortmund er ni point efter Bayern München, som med en sejr altså kan sikre sig titlen tre runder før tid. Det i sig selv er lidt af en falliterklæring for Dortmund, som havde sat næsen op efter at kunne udfordre Bayern lidt mere, end hvad der har været tilfældet.

Det skyldes i høj grad ustabile resultater sæsonen igennem, og det har heller ikke hjulpet på det, at talisman Erling Haaland har været skadet i løbet af sæsonen. Men nordmanden er tilbage på fuld styrke, og det fik man særligt at mærke i den seneste spillerunde.

Borussia Dortmund var tilbage på Signal-Iduna-Park efter ydmygelsen mod Leipzig, da de mødte Wolfsburg i sneste spillerunde, og Marco Roses mandskab fik revanche.

Dortmund spillede det sprudlende offensive fodbold, som de har været kendt for i mange år, men som har manglet lidt for ofte i denne sæson, og de spillede Wolfsburg ned under græstæppet.

Erling Haaland kom selv på måltavlen to gange, den 17-årige debutant Tom Rothe, Witsel, Akanji og Emre Can kom alle på tavlen i sejren, der endte på imponerende 6-1.

Den selvtillid og det offensive momentum, som BVB fik skabt for sig selv, skal de forsøge at tage med sig til Allianz-Arena, hvor de uden tvivl får det svært. Det er dog sjældent, at BVB-offensiven har været akilleshælen, når Bayern har været modstanderen.

Derimod er det oftest defensiven, der kommer på overarbejde, og det giver selvsagt en masse spændende og målrige opgør. Opgøret i Hinrunden var også et underholdende af slagsen, da der allerede var to mål i løbet af de første ni minutter, et til hver.

Men Lewandowski ville det, som så ofte før, anderledes, og han scorede i det 78. minut på et straffespark, som de fleste på Signal-Iduna-Park ikke ligefrem var enige i. Den kendelse skabte stor frustration hos BVB-mandskabet, hvor Marco Rose også blev smidt væk fra bænken, og det er med til at putte yderligere brande på bålet hos BVB-mandskabet, som uden tvivl kommer til at være toptændte.

For selvom mesterskabskampen er så godt som afsluttet, så vil Dortmund uden tvivl gøre alt for, at mesterskabsfesten i hvert fald bliver udskudt så længe som muligt.

BVB har dog ikke statistikken på deres side, da de i de 131 tidligere indbyrdes opgør kun har vundet 33 af dem, mens Bayern har trukket det længste strå 64 gange, og 34 af der Klassiker-opgørene er endt uden vinder.

Det er Marco Roses sjette opgør mod Bayern München, og faktisk har han vundet to af de tidligere kampe – dog som træner for Gladbach. Marco Rose må dog til det 131. der Klassiker-derby se bort fra forsvarskaptajn Mats Hummels, som uden tvivl er et stort tab, men omvendt har Hummels også haft nogle uheldige hovedroller i de senere år mod Bayern.

Foruden Hummels tæller skadeslisten også Dahoud, Kobel, Meunier, Morey, Reyna, Schmelzer, Tigges og Axel Witsel, mens Hazard og Malen er tvivlsomme til opgøret.

 

Karantæner

Bayern: Ingen

Dortmund: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Bayern: Neuer (c) – Pavard, Süle, Hernandez, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller, Sane – Lewandowski

Dortmund: Hitz – Pongracic, Akanji, Zagadou – Wolf, Can, Bellingham, Guerreiro – Brandt, Reus (c) – Haaland

 

Vidste du, at..:

Borussia Dortmund og Bayern München faktisk har skrabet lige mange point sammen i Rückrunden, 29 point, men en dårlig Hinrunde har gjort forskellen…

 

Bud

Der Klassiker er næsten altid garanti for højdramatisk stemning og en masse mål, og det håber vi naturligvis, at de to mandskaber igen lever op til. Vi tror på, at Bayern viser, at de er de rette vindere af die Meisterschale – og vinder 3-2.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?