bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayern München – Augsburg: Trodsreaktion efter kampen mod Villarreal?

Optakt: Bayern München – Augsburg: Trodsreaktion efter kampen mod Villarreal?

Optakt, Bayern München

Bayern har revanche til gode, når Mads Valentin Pedersen og resten af Augsburg-mandskabet gæster Allianz Arena. Augsburg var en af de få hold, der besejrede Bayern i Hinrunden, og Bayern har brug for en god oplevelse inden den vigtige returkamp mod Villareal i den kommende uge.

 

Kampfakta

Spillested: Allianz-Arena, München
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Tv: See

 

Bayern München

Bayern løb ind i et noget overraskende nederlag i midtugen, da Villareal slog de tyske mestre med 1-0 i den første kvartfinale i Champions League. Bayern lignede ikke sig selv, da den ellers så vante skarphed ikke blev fundet frem, mens man også godt kunne have fået et straffespark i kampens sidste minutter.

Det blev ikke dømt, og derfor skal Bayern München ud at jagte et resultat, når Villareal på tirsdag gæster Allianz-Arena. Men inden da skal Bayern fortsætte deres vej mod den 10. Bundesliga-titel på stribe, når Augsburg kommer forbi lørdag eftermiddag.

Det kan dog omvendt ikke afvises, at Nagelsmann kommer til at gå ind til den kamp uden at have returopgøret i tankerne, da Bayern groft sagt godt kan tåle at sætte point til i topstriden. Dermed ikke sagt, at Bayern ikke kommer til at gå på banen for at vinde mod Augsburg, for alle i og omkring Bayern er uden tvivl opsatte på at bevise, at man er bedre, end man viste i Spanien onsdag aften.

Julian Nagelsmann råder også næsten over en skadesfri trup, da det kun er Sarr, Tolisso og Choupo-Moting, der ikke er til rådighed. Den forestående CL-kamp betyder efter alt at dømme, at Nagelsmann vælger at rotere lidt i truppen, hvilket bl.a. betyder, at Coman nok starter ude.

 

Augsburg

Augsburg trak det længste strå, da de i sidste spillerunde slog Bo Svenssons Mainz-mandskab med 2-1. Den sejr bragte Augsburg op på 13. pladsen i Bundesligaen, og der er dermed lidt mere ro på bagsmækken, selvom man ikke kan sidde sikkert i sædet endnu qua nedrykningskampen.

Det er nok de færreste hold og fans, der ligefrem trækker på smilebåndet, når de opdager, at den kommende kamp byder på mægtige Bayern München, men hvis der skal være en undtagelse, der bekræfter reglen, så er det Augsburg. For de formåede nemlig at slå Bayern, da de to mandskaber krydsede klinger tidligere på sæsonen, hvor danske Mads Valentin Pedersen oven i købet også kom på tavlen.

Læs også: Interview med Mads Valentin Pedersen

Ikke at den kamp gør dem til favoritter, men de har trods alt bevist – også overfor dem selv – at de godt kan byde Bayern op til dans. Derudover er det heller ikke en ulempe, at Bayern har en altafgørende returkamp i tankerne, der måske kan vise sig at blive Augsburgs lod.

Men det ændrer trods alt stadig ikke på, at Augsburg ikke kan sætte næsen op efter en sejr igen, men de kan trods alt give det et forsøg. På den led kan man godt betegne kampen i München som ”gratis”, for det er derimod i de efterfølgende kampe, at Augsburg skal cementere deres plads i Bundesligaen også i 22/23-sæsonen.

Her venter Hertha, Bochum, Köln, Leipzig og Greuter Fürth, hvilket må betegnes som et fornuftigt slutprogram for Augsburg.

Markus Weinzierl må tage til München uden karantæneramte Gruezo, mens Sarenren Bazee, Strobl og Uduokhai er ude med skader.

 

Karantæne

Bayern: Ingen
Augsburg: Gruezo

 

Bud på startopstillinger

Bayern: Neuer – Pavard, Süle, Hernandez – Kimmich, Goretzka – Gnabry, T. Müller, L. Sané, Davies – Lewandowski
Augsburg: Gikiewicz – Gumny, Gouweleeuw (c), Oxford, Iago – Caligiuri, Maier, Dorsch, Pedersen – Hahn, Niederlechner

 

Vidste du, at..:

Bayerns nederlag til Augsburg i Hinrunden kun var det tredje ud af 21 mulige mod Augsburg?

 

Dom:

Bayern er altid favorit på hjemmebane, og lørdag eftermiddag er bestemt ingen undtagelse. Nagelsmanns mandskab skal vise, at der var tale om en engangsforestilling, sidst de to mandskaber mødtes, og derfor tror vi også på en stensikker 3-0-sejr til Bayern.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på