bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayer Leverkusen – Hertha BSC: På ret køl med ny træner?

Optakt: Bayer Leverkusen – Hertha BSC: På ret køl med ny træner?

En kamp mellem to formsvage mandskaber hvis seneste resultater (eller mangel på samme) har kostet gevaldigt på pointfronten og, i Leverkusens tilfælde, på trænerfronten.

Det tidligere bedste bud på en andenplads efter Bayern München afskedigede nemlig Sami Hyypiä efter et forår, der så holdet rasle ned fra en sikker Champions League-placering til at man nu skal kæmpe hårdt for en Europa League-billet.

I stedet for Hyypiä har finnens tidligere makker, Sascha Lewandowski, overtaget tøjlerne for resten af sæsonen og det bliver spændende at se, hvad han kan byde ind med. Før hans tilgang har Leverkusen tabt de seneste seks hjemmekampe i streg, hvis man fraregner den seneste 1-1-dyst mod Braunschweig.

Hertha har tabt fire af de seneste syv kampe og dermed tabt terræn i forhold til at kunne udfordre top 6. Det betyder dog ikke så meget for oprykkerne, der nu kan spille frit og forberede sig på næste sæson fra en position midt i tabellen.

Til denne kamp er berlinerne uden topscorer Adrian Ramos og får dermed en smagsprøve på, hvordan det føles, inden columbianeren drager til Dortmund til sommer.

Størst pres er der på Leverkusen til denne kamp, men spørgsmålet er om Lewandowski kan nå at ændre så meget. Sidste gang han trådte til som midlertidig træner var han ubesejret med fire sejre og to uafgjorte i sæsonens sidste seks kampe.

Bud på opstillinger

Leno – Donati, Spahic, Toprak, Can – L. Bender, Rolfes – Brandt, Castro, Son – Kießling

Kraft – Pekarik, S. Langkamp, Brooks, J. van den Bergh – Hosogai, Cigerci – Allagui, Skjelbred, Ben-Hatira – Wagner

You may also like
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
Tyske sprogblomster – de bedste, tyske fodboldudtryk
Bulipod ep. 12 – Dansker-invasion, Schweinsteiger og de største, tyske handler
Farvel til den store Bastian
Fremtidens mænd – et kig ind i krystalkuglen