bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayern München – Dortmund: Das Gipfel

Optakt: Bayern München – Dortmund: Das Gipfel

Det tyske fodboldforbund havde nok ønsket sig en potentiel mesterskabsduel, da kampprogrammet blev fastlagt, men i stedet får de nu et opgør med to hold, der har vigtigere kampe at tænke på. Begge hold har nemlig en pokalsemifinale i næste uge, ligesom Bayern fortsat er med i Champions League.

Hjemmeholdet har med sin bredde muligheden for igen at rotere, men efter to kampe i ligaen uden sejr, skal vi nok ikke forvente at det bliver et B-hold, Guardiola sætter på banen igen. Hos Dortmund har Jürgen Klopp ganske enkelt ikke de store muligheder for rotation grundet de mange skader, og efter 3-0 nederlaget hjemme tidligere på sæsonen vil Dortmund helt sikkert gerne bevise, at de ikke er så langt fra Bayern, som tabellen indikerer. På pressemødet forud for kampen, lagde han dog ikke skjul på, at pokalkampen havde højere prioritet end topopgøret mod Bayern.

Milos Jojic kan dog få sin første Bundesliga start efter en stor præstation mod Real Madrid på bekostning af enten Kehl eller Sahin. Sidstnævnte har døjet med en mindre skade, men meldes klar igen.

Hos hjemmeholdet døjer Thiago og Shaqiri fortsat med skader, men modsat Champions League kampen mod Manchester United er både Schweinsteiger og Martinez med igen. Det betyder formentlig også, at det ikke bliver til endnu en startplads for Højberg, der dog sagtens kan få lidt spilletid alt afhængig af kampens forløb

Sidste år mødtes de to hold også i en kamp efter mesterskabet var afgjort, og selvom Rafinha ved den lejlighed blev udvist, og Klopp og Sammer diskuterede voldsomt på sidelinjen, så var kampen uden den sidste nerve.

Til denne kamp, der i øvrigt er Klopps nummer 200 i spidsen for Dortmund i Bundesligaen, må vi forvente, at Bayern på hjemmebane vil være det spilstyrende hold, mens Dortmund vil forsøge at lægge et højt pres på Bayern, som man både gjorde det i den omvendte kamp og Supercuppen tidligere på sæsonen.

Bud på opstillinger:
Neuer – Rafinha, Boateng, Martinez, Alaba – Lahm, Schweinsteiger, Götze – Müller, Ribery, Mandzukic
Weidenfeller – Piszczek, Sokratis, Hummels, Durm – Jojic, Sahin, Mkhitaryan – Grosskreutz, Reus, Lewandowski

Læs flere optakter her:
Schalke 04 – Eintracht Frankfurt: Jagten på andenpladsen

Mainz 05 – Werder Bremen: Sidste chance for Europa

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?