bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund: To angrebsivrige mandskaber krydser klinger

Optakt: Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund: To angrebsivrige mandskaber krydser klinger

Optakt, Bayer Leverkusen

Både Leverkusen og Dortmund har spillet god offensiv fodbold indtil videre i indeværende sæson, så der er grund til at have høje forventninger, når de to mandskaber lørdag eftermiddag tørner sammen.

Kampfakta
Spillested: BayArena, Leverkusen
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Tv: Xee

 

Holdnyt

Leverkusen

Bayer Leverkusen er efter tre spillerunder fortsat ubesejret i Bundesligaen efter to sejre og et enkelt uafgjort resultat. Bayer Leverkusen har særligt været stærke rent offensivt, hvor man både mod Gladbach og Augsburg scorede fire mål.

Leverkusen er derfor også placeret på andenpladsen i Bundesligaen efter de første tre spillerunder, hvilket må siges at være en godkendt start for die Werkself og træner Gerardo Seoane.

Efter landsholdspausen vender særligt unge Florian Wirtz tilbage med selvtillid i bagagen. Wirtz har nemlig fået A-landsholdsdebut i en alder af bare 18 år, 3 måneder og 30 dage, og han takkede Hansi Flick for tilliden med en assist i 6-0-sejren over Armenien, mens han også kom på banen i opgøret mod Island. Samme Wirtz blev i øvrigt den yngste spiller nogensinde til at nå syv ml i Bundesligaen, da han scorede mod Ausgburg for to uger siden.

Derudover er Patrick Shick også ved at ramme en god målform, da han er kommet på tavlen mod både Gladbach og senest også Augsburg. Offensiven er dermed in takt, mens der også er fornuftigt styr på defensiven, da man kun har lukket to mål ind i de første tre kampe. Det er også en nødvendighed at have styr på defensiven, når Dortmund gæster BayArena med en brandvarm Erling Haaland.

Opgøret bliver dog uden deltagelse fra Charles Aranguiz, Palacios og Piero Hincapié, der alle tre er i corona-isolation efter kampe i Sydamerika, mens Julian Baumgartlinger, Fosu-Mensah og Tapsoba er ude med skader, hvilket gør, at Gerardo Seoanes første store test i denne sæson bliver uden indflydelse fra dem.

 

Dortmund

Dortmund har fået en blandet start på denne Bundesliga-sæson, hvor man efter de tre første spillerunder står noteret for to sejre og et enkelt nederlag – vel og mærke til Freiburg. Men Marco Rose kan dog i den grad trøste sig med, at også hans offensiv ser lige så skarp ud som lørdagens modstandere fra Leverkusen.

Erling Haaland har allerede fået nettet til at blafre tre gange i indeværende sæson, mens han kommer hjem fra landsholdssamling med et hattrick i bagagen for Norge.

Se også: Højdepunkter: Dortmund – Hoffenheim 3-2

Der er til gengæld også brug for lidt at trøste sig med for Marco Rose, der må undvære flere profiler til lørdagens Kracher. Mats Hummels har pga. en knæskade endnu ikke været på banen, mens også Gio Reyna er vendt tilbage fra landsholdstjeneste med en skade.

Derudover er Emre Can heller ikke klar til opgøret, så Rose tvinges til at tænke kreativt i de bagerste gelleder, hvor der, hvis Hummels ikke bliver klar, kan blive plads til lejesvenden fra Wolfsburg Marin Pongracic.

Tager man til gengæld et kig fremad banen, så kan Marco Rose få et smil tilbage på læberne, hvor spillere som Bellingham, Dahoud, Reus og Brandt alle er fit for fight og klar til at gøre en forskel i topopgøret.

Opgøret er samtidig den første rigtige styrkeprøve for Marco Roses BVB-mandskab, som i den kommende uge også tager hul på Champions League.

Foruden Can og Reyna, så er Dortmund også uden Coulibaly, Morey, Schmelzer, Tigges og Zagadou, mens Thorgan Hazard og Nico Schulz er særdeles tvivlsomme til opgøret. Marco Rose har med andre ord nok at se til, når han tager hul på en Englischer Woche i den kommende uge.

 

Karantæner

Leverkusen: Ingen
Dortmund: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Leverkusen: Hradecky (c) – Frimpong, Kossounou, Tah, Bakker – Andrich, Demirbay – Diaby, Wirtz, Paulinho – Schick
Dortmund: Kobel – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Bellingham, Dahoud, Brandt – Reus (c) – Haaland, Malen

 

Vidste du at..:

det er sjældent uden mål, når Leverkusen og Dortmund krydser klinger i Bundesligaen? For i de seneste 12 møder er der minimum scoret et mål, og kun en enkelt kamp er blevet uafgjort…

 

Dom:

Der er lagt i kakkelovnen til en Kracher med masser af offensiv kvalitet, og vi kan håbe på et festfyrvækeri i begge ender. Vi tror dog, at Dortmund påfører Leverkusen deres første nederlag i sæsonen med en 3-2-sejr.

Få spiltips til Leverkusen – Dortmund hos SpilXperten

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München