bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München

Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München

Julepausen er endelig forbi, og vi indleder med et topopgør, når Bayer Leverkusen møder Bayern München. Leverkusen har endnu ikke tabt på hjemmebane, men kan Bayern stoppe den stime, selvom de er uden Lewandowski og Hummels?

Kampfakta:
Spillested: BayArena, Leverkusen
Dommer: Siebert
Kamptidspunkt: Fredag kl. 20.30

Holdnyt:

Bayer 04 Leverkusen:
Leverkusens træner Heiko Herrlich kom i uheldig fokus, da Leverkusen slog Gladbach ud af DFB Pokal kort før jul. Herrlich fik nemlig et meget lille puf af Gladbachs Denis Zakaria, og efterfølgende smed Leverkusen-træneren sig, som om der havde været et voldsomt skub. Det var ikke tilfældet, og han har endda sluppet for karantæne, så han kan nøjes med at betale en bøde på €12.000. Dermed er han altså også på sidelinjen, når Leverkusen fredag møder Bayern München.

Leverkusen gik på julepause med en god smag i munden, da de i øjeblikket indtager ligaens 4. plads, og derfor er det også et topopgør, når Bayern kommer på besøg på Bay-Arena. Netop på Bay-Arena har Leverkusen endnu ikke tabt en kamp, og generelt har hjemmepublikummet set god fodbold fra deres hold, som har vundet halvdelen af hjemmekampene.

Da de to hold mødtes i den allerførste spillerunde, var det Bayern, der trak sig sejrsrigt ud af det opgør med en sejr på 3-1. Men siden den kamp er det næsten kun gået fremad, og i første halvdel af sæson tabte Leverkusen kun tre sølle kampe, som alle var på udebane mod henholdsvis Bayern, Hertha og Mainz.

Offensiven har især været rigtig godt kørende, og lige nu er angriberen Kevin Volland i rigtig god form med ni mål i 16 kamp. Men det er ikke kun Volland, der har været inde i en god periode, også kantspilleren Leon Bailey har været tæt på forrygende i første halvdel af sæsonen, hvor han virkelig har udnyttet sit potentiale, ligesom Kai Havertz for alvor trådte i karakter som kreatør.

Det kræver virkelig også at samtlige profiler stråler, hvis ikke Leverkusen skal indkassere sæsonens første nederlag på hjemmebane, når ligaens førerhold Bayern kommer forbi. Vlalen Yurchenko er den eneste, som ikke er til rådighed til topbraget, da han har problemer med sin fod.

Bayern München:
Bayern har kun tabt en enkelt gang, siden klubikonet Jupp Heynckes kom tilbage til Bayern, og generelt har der været mange positive ting siden Heynkes’ ankomst. Han fik dem tilbage på førstepladsen, og inden fredagens kamp fører Bayern altså med hele 11 point ned til Schalke på andenpladsen.

Én spiller som i den grad har fundet sig til rette i Bayern er James Rodriguez. Han har løbet rigtig mange meter for holdet, og så har han også stået for tre assists. Det lyder måske ikke af så meget, men han har virkelig lyst op, og han har været inde i en rigtig god periode

Transfervinduet er i øjeblikket åbent, og det har Bayern også gjort brug af, da de har hentet Sandro Wagner fra Hoffenheim. Han er i truppen til fredagens opgør, men til gengæld må man kigge langt efter Hummels og Lewandowski, som begge ikke er til rådighed i topopgøret.

Mål har stort set aldrig været et problem for Bayern, og det er det heller ikke i denne sæson, da Robert Lewandowski bare har bombet mål ind. Til fredagens svære udekamp skal Bayern dog undvære Lewandowski, og så er det spørgsmålet, hvem der så skal lave mål. Sandro Wagner er et oplagt bud, men også spillere som Thomas Müller eller Arjen Robben byder sig til.

I det nye år har Bayern også spillet to træningskampe, som de har vundet ganske overbevisende. Første kamp var mod Al Ahli Doha fra Qatar, og her vandt Bayern med hele 6-0, hvor blandt andet Sandro Wagner kom på tavlen. Tirsdag mødte man SG Sonnenhof Großaspach fra 3. Liga, og det blev en målfest uden videre, takket være et hattrick fra Ribery gik Bayern fra træningskampen med en sejr på 5-3. Så hvis nogen skulle være i tvivl om Bayern kan score mål uden Lewandowski, så er svaret ja.

Udover Hummels og Lewandowski, så er Manuel Neuer og Thiago heller ikke til rådighed, når Bayern skal forsøge at øge deres forspring i toppen af Bundesligaen. Det kan måske spænde ben for dem, da det trods alt er meget store navne, som ikke er med i sådan en vigtig kamp.

Karantæner:
Leverkusen: Ingen
Bayern: Ingen

Bud på startopsillinger:
Leverkusen: Leno – Tak, S. Bender, Retsos – L. Bender, Wendell – Kohr, Aranguiz – Havertz, Bailey – Volland
Bayern München: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Süle, Alaba – Javi Martinez – T. Müller, Vidal – Robben F. Ribery – Wagner

Vidste du, at..:
Robert Lewandowski har deltaget i samtlige Bundesliga-kampe i denne sæson, og han har altså scoret 15 mål i 17 kampe, hvilket svarer til, at polakken i gennemsnit laver 0,88 mål pr. kamp? Samlet er det blevet til 1376 minutter på banen, men fredag aften må Bayern altså undvære topscoren.

Dom:
Vi både tror og håber på en meget underholdende kamp, hvor der kommer til at være chancer i begge ender. Dog er Bayern lidt mere erfarne end Leverkusen, og derfor tror vi på en sejr til ligaens førerhold på 3-2, i en kamp hvor udnyttelse blive nøgleordet.

Læs også: Guide – Fodboldrejse til Bayer Leverkusen

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!