bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Borussia Dortmund > Optakt: Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg

Optakt: Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg

Borussia Dortmund, Hvornår bliver spilletidspunkterne i Bundesligaen fastlagt

Kampfakta:
Spillested: Signal-Iduna Park, Dortmund
Dommer: Stieler
Kamptidspunkt: søndag kl.: 18:00

Holdnyt:

Borussia Dortmund:

Die Schwarzgelben sluttede et tvivlsomt efterår med en tredjeplads, som faktisk må siges at være mere end overraskende på baggrund af den store nedtur, inden Peter Stöger ankom til fodboldstaden i Ruhr. Den største skuffelse må være en placering under den evige rival Schalke 04. Men efter Peter Bosz’ fyring og Stögers tiltrædelse har tingene på banen set bedre ud. Den tidligere Köln manager vandt begge sine kampe i Bundesligaen, hvor det var modstanderne Mainz og Hoffenheim som måtte falde for ”Stöger-bold”.

Trods den høje placering i ligaen, ligger Dortmund á point med Leverkusen, RB Leipzig og Borussia Mönchengladbach. Det er altså kun målscoren, der er forskellen i mellem disse klubber. Så det er især Champions League pladserne som er på spil i denne sæson, med kun fire point fra Eintracht Frankfurt på ottendepladsen til Schalke 04 på andenpladsen.

På trods af erfaring og gode takter for Stöger indtil videre, venter der udfordringer i horisonten. Marcel Schmelzer samt Raphael Guerreiro fik begge nogle mindre skader på Dortmunds spanske træningslejr. De to kanter forventes ikke at indgå i startopstillingen, da det vil være for risikabelt.

Men en anden spiller vil med stor sandsynlighed være mere end klar imod Wolfsburg. Pierre-Emerick Aubameyang er typisk i målhumør imod ulvene, og Wolfsburg er den klub, efter HSV, som han har scoret flest imod i Bundesligaen. Gaboneseren har scoret syv mål i ni kampe imod de grønne fra Wolfsburg. Samtidigt kan Dortmunds stjerneangriber få sit Bundesliga mål nummer 100, hvis han kan få bolden i nettet to gange på søndag.

VfL Wolfsburg:

Volkswagen-klubben har her i transfervinduet solgt Mario Gomez til VFB Stuttgart for tre millioner euro. Til gengæld har klubben anskaffet sig kantspilleren Renato Steffen fra FC Basel i Schweiz. Gomez har ikke haft nogen stor sæson, men det må alligevel kategoriseres som noget af et tab for klubben.

På søndag forventes det, at Divock Origi vil erstatte Mario Gomez på toppen. Martin Schmidt kan i øvrigt glæde sig over, at Jeffrey Bruma er tilbage efter sin skade, mens John Brooks omvendt må se til fra tribunen grundet en skade i tåen.

Ulvene fra det grønne centrale Tyskland må siges at have haft en godkendt efterårssæson. Wolfsburg sluttede året af med en placering på 12. pladsen med fire point ned til stregen. Endvidere fik klubben også videre avancement fra DFB-Pokalen i den sidste kamp i 2017,med en sejr over FC Nürnberg. Den største målsætning for Martin Schmidt og resten af truppen, må være undgåelse af nedrykning, som klubben kun lige klaret med nød og næppe sidste sæson.

Det bliver dog næppe søndag, at de lægger afstand til bunden. Dortmund er en hademodstander, hvis man skal tro historiebøgerne. Seneste fem kampe indbyrdes har endt med et festligt gult omklædningsrum og atten mål i den forkerte ende for Wolfsburg.

Nyankomne Renato Steffen forventes at indgå i truppen, men får næppe sin startdebut efter blot at haver trænet med holdet i få dage.

Karantæner:
Borussia Dortmund: Ingen
VfL Wolfsburg: Ingen

Bud på startopstillinger:
Borussia Dortmund:
Bürki – Piszczek, Sokratis, Toprak, Toljan – M. Götze, Weigl, Kagawa – Yarmolenko, Aubameyang, C. Pulisic
VfL Wolfsburg:
Casteels – Verhaegh, Bruma, Uduokhai, Tisserand – Guilavogui, Arnold – Gerhardt, Didavi, Malli – Origi

Vidste du, at…:
Yunus Malli og Daniel Didavi har aldrig prøvet at vinde over Dortmund før?

Kan du huske…:
Da Wolfsburg fik en vigtig sejr over Dortmund i tredjesidste runde af 2008-2009 sæsonen? Kampen endte 3-0 til ulvene som kæmpede bravt med Bayern München om titlen igennem hele den hæsblæsende sæson. Edin Dzeko scorede to mål i kampen, mens Grafite scorede et enkelt. Makkerparret scorede tilsammen 54 mål i den Bundesligasæson, hvor Wolfsburg for første gang vandt die Meisterschale for øjnene af Bayern München.

Dom:
Det forventes, at Dortmund får den bedste start på året. Peter Stöger får sin tredje sejr i trænersædet for Dortmund. 3-1.

Vil du ned og opleve stemningen på den gule mur, så se her hvordan du får billetter til Dortmunds kampe.

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?