bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayer 04 Leverkusen – Werder Bremen

Optakt: Bayer 04 Leverkusen – Werder Bremen

Delaney er tilbage for gæsterne, der skal forsøge at hente fjerde sejr i træk, når de møder Leverkusen uden Roger Schmidt.

Af Christian Nyborg

Kampfakta:
Spillested: BayArena, Leverkusen
Dommer:
Stieler
Kamptidspunkt:
Fredag 20:30
På Tv:
Eurosport 2

Holdnyt:
Bayer 04 Leverkusen:
Med tre nederlag i de seneste tre kampe samt en fyring af Roger Schmidt, er Leverkusen bestemt ikke på et tilfredsstillende niveau. Senest rejste Leverkusen til Dortmund, hvor holdet fik sig en god øretæve på hele 6-2. Leverkusens stab regner med og sigter efter de europæiske pladser og en gentagelse af det Champions League eventyr Leverkusen er i gang med i øjeblikket. Men med en nuværende 10. plads samt elleve point op til Hoffenheim på 4. pladsen, ser rejsen lang og svær ud for den nye træner Tayfun Korkuts mandskab.

Netop Tayfun Korkut skal bevise, at fyringen af Roger Schmidt var den rigtige løsning for medicinvirksomheden Bayers stolthed. Derfor skal der vises muskler på fredag, hvis Leverkusens drømme om Champions League næste sæson stadigvæk skal holdes i live.

Korkut har nogle store overvejelser til sin første kamp. Hvis Bender ikke bliver klar til kamp, efter han pådrog sig en ankelskade, er det store spørgsmål, hvordan man skal stabilisere den defensive midtbane. Det kan tænkes, at Aranguiz kommer til at starte, og Korkut vil ændre systemet til 4-4-2, så Brandt kunne komme på toppen sammen med Chicharito.

Werder Bremen:
For Werder Bremen er fortællingen en helt anden. Werder Bremen er kommet sejrrigt igennem de seneste tre kampe imod Mainz, Wolfsburg og Darmstadt, hvilket betyder, at Bremen har fået lidt luft fra nedrykningsspillet, da de nu er kommet hele syv point væk fra den direkte nedrykning.

Werder Bremen er i øjeblikket på en 14. plads. Dette er den bedste position siden runde syv, hvor Bremen kom op på en 13. plads.

Der har været en god optimisme i Alexander Nouris trup, og Die Werderaner skal forsøge at hente den fjerde sejr i træk.

Delaney ser ud til at komme tilbage ind i truppen efter sin hjernerystelse og afløser anfører Fritz, der er ude i længere tid og muligvis har spillet sin sidste kamp i karrieren. M. Eggerstein ser ud til at komme ind i stedet for Grilitsch, hvilket sætter Junuzovic ud på en venstre kant. Gnabry er ude med en skade, og det giver formentlig chancen til Kainz i front.

Karantæner:
Bayer 04 Leverkusen: H. Calhanoglu
Werder Bremen:
Ingen

Bud på startopstillinger:
Bayer 04 Leverkusen: Leno – Henrichs, Jedvaj, Toprak, Wendell – Baumgartlinger, L. Bender – Bellarabi, Kampl, Volland – Chicharito
Werder Bremen:
Wiedwald – Gebre Selassie, L. Sané, Moisander, Ro. Bauer – M. Eggestein, Delaney – Bartels, Junuzovic – M. Kruse, Kainz

Vidste du, at…:
Leverkusen er det hold i ligaen, som opnår flest boldtab ved hjælp af dårlige førstegangsberøringer? Leverkusen mister i gennemsnit fjorten gange bolden i en ligakamp pga. dårlige førstegangsboldberøringer.

Dom:
Efter Roger Schmidt fyring er det svært at spå om Leverkusen. Men Werder Bremen ser stærke ud, og de har med sikkerhed ikke tænkt sig at smide alle tre point imod Leverkusen. En deling på 1-1.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg