bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2014/15 – Freiburg: Kontinuitet søges

Optakt 2014/15 – Freiburg: Kontinuitet søges

Vi fortsætter vores optakt til Bundesligaen 2014/15 og hopper et stykke længere ned i tabellen og sætter spot på SC Freiburg.

Sidste sæson 

Nummer 14.

Efter en uhørt femteplads i 12/13 kom Freiburg ned på jorden i sidste sæson. Efteråret bød kun på tre sejre, og forårssæsonen blev en kamp for at undgå nedrykning. Da det spidsede til genfandt Christian Streichs mandskab dog formen, og så endte de med at redde sig endnu en sæson i Tysklands fineste fodboldselskab.

Den primære årsag til den tunge sæson skal findes i sidste sommers markante profilafgange. Max Kruse røg til Gladbach, Daniel Caligiuri til Woflsburg, Cedric Makiadi til Werder Bremen og Johannes Flum til Eintracht Frankfurt, og det kostede.

Samtidig skulle Breisgau-Brasilianer koncentrere sig om Europa League, og det holdt hverken truppens kvalitet eller bredde til. Et tidligt europæisk exit var en kendsgerning efter seks point i ligeså mange kampe.

Transfers

Endnu en gang har Freiburg måtte vinke farvel til nogle af truppens bærende kræfter – det er deres lod med en plads nederst i tysk fodbolds fødekæde. Mest bemærkelsesværdigt er farvellet til Matthias Ginter, der er taget til Dortmund på en fem-årig kontrakt. Den 20-årige forsvarsspiller spås en stor fremtid, og var med den tyske landsholdstrup til VM i Brasilien – dog uden at komme i kamp.

Også målmand og anfører, Oliver Baumann er væk. For €7 millioner er han røget til Hoffenheim, ligesom Gelson Fernandes og Mike Hanke ligeledes er fortid på MAGE SOLAR Stadion. De er henholdsvis havnet i Rennes og kinesiske, Guizihou Renhe. Slutteligt er Francis Coquelin og Vaclav Pilar vendt tilbage til deres respektive klubber efter endt lejeophold.

På tilgangssiden springer købet af Dynamo Kievs Admir Mehmedi i øjnene. Han imponerede med 12 Bundesliga-scoringer som lejesvend i sidste sæson, og offensivt kommer meget til at afhænge af ham.

Hullet på målmandsposten er blevet lukket med tilgangene af Roman Bürki og Sebastian Mielitz. Førstnævnte har de seneste sæsoner vogtet buret i schweiziske Grasshoppers, og Mielitz kommer til klubben efter et turbulent år i Werder Bremen, hvor han gik fra førstevalg til bænkevarmer efter en række uheldige præstationer.

Forsvaret er blevet styrket med Sascha Riether (Fulham), Stefan Mitrovic (Benfica) og Marc-Oliver Kempf (Frankfurt). Mitrovic bliver formentlig Ginters afløser, men Kempf er nok den mest interessante af de tre. Den 19-årige stopper står noteret for 37 ungdomslandskampe for Tyskland, og var en del af det U19-landshold, der tidligere på sommeren vandt EM-guld i Ungarn. Endeligt er kantspilleren, Mike Frantz også ankommet fra nedrykkede Nürnberg.

Styrket/svækket 

En smule styrket

Denne sæson 

Freiburg har kun Bundesligaen at forholde sig til  i den kommende sæson, og det er en stor fordel. Europa League-deltagelsen var belønningen for en fantastisk flot femteplads, men sandheden er, at det samtidig var en del af årsagen til den manglende succes i den hjemlige liga. Alligevel bør det primære mål blot være overlevelse. Først når den er i hus, kan Streich og co. tillade sig at kigge op ad i tabellen.

Den største udfordring bliver, at vænne sig til livet uden Oliver Baumann og Matthias Ginter. Umiddelbart bør det kunne lade sig gøre. Baumann var god, men heller ikke mere end det og Ginter var ikke klubbens eneste forsvarstalent. Immanuel Höhn og Christian Günter har stort potentiale, og Riether, Mitrovic og Kempf sikrer stor konkurrence.

Potentialet er til mere end nedrykningskamp. Vladimir Darida har en sikker pasningsfod på den centrale midtbane, Jonathan Schmid er god for både mål og assists fra sin kant og for Admir Mehmedi kan Freiburg meget vel være et skridt på vejen mod større ting.

Midtbanen og angrebet ser dog ubehageligt tyndt ud i tilfælde af skader og karantæner til de bærende spillere. Freiburg er derfor afhængige af kontinuitet, men hvis de genfinder den, er en lun midterplacering ikke umulig.

Bud på placering 

Nummer 11-15

Bud på idealopstilling

Bürki – Sorg, Mitrovic, Krmas, Günter – Schmid, Darida, Schuster, Klaus – Mehmedi, Freis

Hold øje med

Admir Mehmedi

Hvis den schweiziske VM-angriber kunne score 12 mål for et svagt Freiburg-mandskab i sidste sæson, hvad kan det så ikke blive til i de kommende sæson? De seneste år har Freiburg fået sendt Papiss Cissé og Max Kruse videre i systemet til større klubber, og Mehmedi kan sagtens ende med at blive klubbens tredje store angribersalg.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!