Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt 2014/15 - Bayern München: Trebackkæde og spilletid til Højbjerg - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2014/15 – Bayern München: Trebackkæde og spilletid til Højbjerg

Optakt 2014/15 – Bayern München: Trebackkæde og spilletid til Højbjerg

Vi fortsætter vores optakt til Bundesligaen 2014/15 med et kig på sidste sæsons overlegne mestre, Bayern München.

Sidste sæson

Nummer 1.

Fra dag ét af stod Pep Guardiola overfor den svære opgave, at følge op på Jupp Heynckes succesfulde treble-sæson. Det lykkedes som bekendt ikke titelmæssigt da semifinalerne mod Real Madrid blev endestationen i Champions League, men til gengæld vandt man den europæiske Super Cup og verdensmesterskabet for klubhold inden man i marts sikrede sig den 24. Bundesliga-titel i rekordfart og sluttede af med DFB Pokalen i overtid mod Dortmund.

Den overlegne præstation i ligaen gav Pep pusterum og at han også fik det bedste frem i en ellers nogle gange svingende Arjen Robben, var også en bonus hos Bayern-fansene. De selvsamme fans havde svært ved at se hvad man skulle bruge Thiago Alcantara til nu man havde hentet Mario Götze, men Guardiola var utvetydig: Alcantara var ønskerespilleren. Det viste sig at være en god disposition; når Thiago ellers var skadesfri var han blandt de bedste på holdet og kunne sætte spillet op som ingen anden (i kampen mod Eintracht Frankfurt havde han rekordsættende 177 boldberøringer). Mario Götze, derimod, nåede ikke højderne fra sin Dortmund-tid.

Transfers

Det er få, men spændende spillere Bayern München har hentet ind denne sæson. Indkøbet af Robert Lewandowski har været offentligt kendt i et års tid og polakken forstærker angrebet markant (og svækker Dortmund i ligeså høj grad). Pepe Reina er hentet ind som reservekeeper bag Manuel Neuer mens Sebastian Rode kommer til på en fri transfer fra Eintracht Frankfurt. Den defensive midtbanemand står umiddelbart ikke over for meget spilletid, men det kan komme eftersom han også er i spil til en omskoling på højreback.

Bayerns dyreste transfer var dog indkøbet af venstrebacken Juan Bernat i Valencia. Mærkværdigt køb når man har én af verdens bedste i David Alaba? Måske ikke – det styrker bredden og åbner op for at Alaba kan bruges på midtbanen eller som forsvarer i en treback-kæde med Bernat længere fremme – en ikke usandsynlig disposition efter Guardiola har udtalt, at han ikke kun ser Alaba som back.

Ud af døren er gået Diego Contento, der blev hentet til klubben som femårig, det belgiske fyrtårn van Buyten samt de større profiler Toni Kroos og Mario Mandzukic. Sidstnævnte passede aldrig rigtig ind i Peps filosofi og med Kroos stående foran kontraktudløb eller en gevaldig lønforhøjelse valgte man at slippe ham nu. Det efterlader et hul på midtbanen, men det er et sted, Bayern står rigtigt stærkt. Det betyder dog nok, at der vil blive prøvet et par forskellige konstellationer med Schweinsteiger, Thiago og Martinez, men bestemt også med Pierre-Emile Højbjerg, der kan se frem til markant mere spilletid denne sæson.

Styrket/svækket

Styrket.

Denne sæson

Bayern er igen storfavoritter til titlen og løber efter alt at dømme også med den. Det efterlader måske ikke meget spænding helt i toppen af Bundesligaen, men til gengæld bliver det interessant at se om man kan spille op med indkøbsmastodonterne Real Madrid og Barcelona i Champions League.

Fra et dansk synspunkt bliver det også vældigt interessant at følge Pierre-Emile Højbjerg, der kan få sin gennembrudssæson. Sidste sæson var det Lahm, der blev genopfundet som midtbanespiller, og det vil ikke undre, at vi ser noget lignende ske i år – for eksempel med David Alaba – eller en spillemæssig omvæltning til en treback-kæde og måske en rolle som wingback til Højbjerg i visse kampe. De mange offensive kvalitetsspillere, som Bayern råder over, tilsiger at man går i denne retning.

Alt i alt ser holdet stærkere ud end sidste år – både i bredden og i de foretrukne 11 – og vi får nok et Bayern-hold at se, der går relativt let igennem Bundesligaen. Et formdyk kan dog lure, som var det tilfældet sidste år lige omkring CL-semifinalerne, og så er spørgsmålet også hvilken forfatning Franck Ribéry er i efter en lang skadespause.

Bud på placering

Nr. 1-2.

Bud på idealopstilling

Neuer – Rafinha, Dante, Boateng, Alaba – Lahm – Schweinsteiger/Thiago – Robben, Müller, Ribéry – Lewandowski

Hold øje med

Thiago.

Kan han holde sig skadesfri er han Peps yndlingsspiller og en der kan trække i trådene, som han også viste sidste sæson. Han vil dog være presset af fx Mario Götze, der for alvor jagter gennembruddet i den rødblå trøje.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!