bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2013/14 – SC Freiburg: Den evige genopbygning

Optakt 2013/14 – SC Freiburg: Den evige genopbygning

Frem mod den nye sæson gennemgår vi hvert hold i en optakt til Bundesligaen 2013/14 – her følger: SC Freiburg.

Sidste sæson: Nr. 5. SC Freiburg havde en fænomenal sidste sæson, hvor man noget overraskende sikrede sig en billet til Europa League, og endda havde Champions League mere end inde for rækkevidde, da man i sæsonens sidste runde mødte Schalke 04 i en direkte duel om fjerdepladsen.

Det var ikke kun i ligaen, at tingene kørte for den lille klub, også i pokalturneringen gik det godt, og comebacket mod Mainz i kvartfinalen står som et mindeværdigt øjeblik i den overståede sæson.

Manden bag successen er træner Christian Streich og hans taktiske ”Kreisel”-tilgang (snurretop), hvor dynamik og løbevillighed er kodeordene, og hvor formationen nærmer sig Spaniens variant med den falske nier. På denne vis lykkedes det Freiburg ved vinterpausen kun at halte efter Bayern, Dortmund og Schalke angående antal chancer skabt.

I den sidste del af sæsonen begyndte tingene dog at skurre i klubben. Flere spillere annoncerede deres farvel, ligeså gjorde sportsdirektør Dirk Dufner, mens Christian Streich kæmpede for at samle trådene.

Transfers: Hvor skal man starte? Streich kaldte det et kvægmarked den måde hvorpå spillerne én efter én forlod klubben pga. lave frikøbsklausuler i deres kontrakter.

Max Kruse var dog profilen på et hold man ellers fristes til at kalde profilløst. Den alsidige offensivspiller blev købt af Gladbach efter blot én sæson i klubben. Også Daniel Caligiuri og Jan Rosenthal er rykket videre til større klubber og lønsedler, og forlader dermed Freiburg-offensiven, mens man længere tilbage på banen må sige farvel til Cédric Makiadi og Johannes Flum.

Trods at have fået over €10 millioner ind i transferindtægter har Freiburg ikke kastet om sig med penge. Faktisk har man kun brugt en femtedel, men man har dog kunne lokke nogle spændende spillere til Streichs projekt med udsigt til Europa League.

Én af dem er midtbanespilleren Gelson Fernandes, der trods sine blot 26 år, har en fortid i både Manchester City, St. Etienne, Chievo, Leicester, Udinese og Sporting Lissabon. Han er en spiller der skal tages hånd om og under Streich er det muligt han igen kan finde niveauet.

Mange af de andre indkøb er også regulere Streich-spillere; unge, alsidige talenter, der mangler at blive vist den sidste tillid. Vaclav Pilar, Francis Coquelin og Admir Mehmedi er kommet på låneaftaler fra henholdsvis Wolfsburg, Arsenal og Dynamo Kiev, mens den franske U20-landsholdsspiller, Christopher Jullien, er hentet på en fri transfer i Auxerre, og Felix Klaus hentet i Greuther Fürth.

Med sine 29 år skiller Mike Hanke sig ud fra dette billede, men den tidligere Gladbach-angriber er arbejdsom og kan med sin erfaring blive vigtig i de europæiske kampe.

Styrket/svækket: Svækket.

Denne sæson: Med så stor udskiftningen i truppen er der naturligvis en del spørgsmålstegn for den nye sæson, når de nye spillere skal lære at spille sammen. Samtidig skal man deltage i Europa League og det plejer at gøre et indhug på de mindre holds pointhøst i ligaen – og Streich er normalt ikke glad for at rotere sine faste startere.

Chris Walker, der dækker Freiburg på engelsk, siger til bulibold.dk:

– Det var en skam at så mange nøglespillere forlade klubben og det vil tage tid for de nye at finde sig til rette. De ser dog lovende ud og passer til Christian Streichs stil.

Freiburg-fansene kan trøste sig ved at defensiven næsten er identisk med sidste sæsons. Matthias Ginter og Fallou Diagne er et stærkt par i midterforsvaret og var medvirkende til at man kun indkasserede 40 mål (tredjemindst efter Bayern og Leverkusen). Kan de gentage den bedrift – eller komme tæt på – bør nedrykning ikke blive et tema.

Spørgsmålet er hvor godt offensiven kommer til at fungere. Der er mange nye folk og de skal alle lære at spille i Streichs formationsløse opstilling, hvor man skal kunne gøre sig på flere pladser.

– Som altid gælder det for Freiburg om at undgå nedrykning, og alt andet – inklusiv Europa League – må ses som en bonus. Det er en genopbygningssæson og det ville være forkert at forvente en gentagelse af sidste år, siger Chris Walker til bulibold.dk

Det tegner dermed lidt til en sæson, der både kan blive fugl og fisk. Freiburg er det evige springbræt til større eventyr, men er der en mand der kan få meget ud af lidt, er det Christian Streich.

Bud på placering: 9-13 

Bud på opstilling: Baumann – Mujdza, Ginter, Diagne, Sorg – Schmid, Fernandes, Schuster, Pilar (når fit) – Hanke, Mehmedi

Hold øje med: Jonathan Schmid. Den 23-årige franske højrekant var delt topscorer med 11 mål sidste sæson og er en af de få tilbageværende offensive kræfter. Han skal videreføre projektet som en af kulturbærerne på holdet.

Artikelfoto: Bundesliga.com

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”