bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2013/14 – Hamburger SV: Hvem scorer målene?

Optakt 2013/14 – Hamburger SV: Hvem scorer målene?

Frem mod den nye sæson gennemgår vi hvert hold i en optakt til Bundesligaen 2013/14 – her følger: Hamburger SV.

Sidste sæson: Nr. 7. HSV og sportschef Frank Arnesen fik på transfermarkedets sidste dag forstærket sig markant, da det lykkedes at hente den fortabte søn, Rafael Van der Vaart ”hjem” til det nordtyske. Forhåbningerne blandt klubbens fans var da også, at man nu endeligt kunne blande sig i toppen efter sidste sæsons meget skuffende 15.plads – og at man endeligt med Van der Vaart i spidsen kunne sikre sig europæisk deltagelse.

Den hollandske stjernespiller levede da også flere gange op til hypen, hvor han servicerede sydkoreanske Heung-Min Son og nytilkomne Artjoms Rudnevs i angrebet, der med hver deres 12 mål i Bundesligaen var vigtige for HSV i det offensive sammen med Van der Vaart.

Men Hamburger SV endte igen lige uden for de europæiske pladser for fjerde sæson i træk. Det skyldtes en blanding af, at Thorsten Finks mandskab tabte de vigtige kampe mod deres direkte modstandere til de øverste pladser, Frankfurt og Freiburg. HSV’s fans havde heller ikke meget at glæde sig over på hjemmebane, hvor HSV kun formåede at score sølle 17 mål gennem hele sæsonen. Kun bundholdet Greuther Fürth var dårligere.

Den største kritik må det defensive dog tage imod. Hele 53 mål indkasserede holdet i sidste sæson – og det er kun fire mål færre end forrige sæson, hvor man endte på en 15.-plads.

Transfers: Derfor har træner, Thorsten Fink, da også op til denne sæson købt ind til at forstærke den defensive linje. Tre nye midtstoppere er kommet til klubben. En af dem er Johan Djourou, der er lejet i Arsenal sæsonen ud. Den schweiziske landsholdsspiller er udset til at danne makkerpar med Heiko Westermann eller Michael Mancienne i midterforsvaret, men Djourou er kendt for sin lange skadeshistorik, og spørgsmålet er, om han er en holdbar løsning. Ex-Dortmunderen Lasse Sobiech kan presse på for en startplads.

I angrebet har man sagt farvel til svenske Markus Berg og sidste sæsons måske bedste HSV-spiller, Heung-Min Son. Sydkoreaneren blev fristet af Champions League-fodbold og skiftede derfor til ligakonkurrenterne fra Bayer Leverkusen for godt og vel 75 millioner kroner.

Ind i stedet er Jacques Zoua kommet fra FC Basel. Fink har tidligere være træner i Basel og kender derfor Zoua i forvejen. Man forsøgte sig også med at hente den rutinerede Roque Santa-Cruz, men han (eller dvs. hans kone) valgte at blive i Malaga.

Af yngre spillere har man nuppet Kerem Demirbay på en fri transfer fra Borussia Dortmund og fået Hakan Calhanoglu tilbage fra leje i Karlsruhe, hvor han havde en blændende sæson med 17 mål og 12 assists i 3. Liga. Der er store forventninger til de to tyrkiske U-landsholdsspillere og især Calhanoglu bliver spændende at følge.

Styrket/svækket: Svækket

Denne sæson: Når man siger farvel til en af sidste sæsons bedste spillere på holdet og i samme ombæring ikke henter en ordentlig erstatning ind, så kan man ikke komme udenom, at man er blevet svækket i forhold til sidste sæson.

Heung-Min Son var et stort aktiv for HSV i sidste sæson – ikke kun med hans mål, men også hans aggressivitet i angrebet, driblinger og stærke blik i kontraspillet. Ind er i stedet kommet Zoua, som kun formåede at score et enkelt mål i sidste sæson for Basel.

Derfor er det meget lagt op til, at letten Rudnevs sammen med Van der Vaart skal tage det store slæb i det offensive spil akkompagneret af Jiracek, Aogo og Beister fra flankerne. Der er fin kvalitet i de spillere, men hvis der kommer en skade eller to, virker HSV alt for sårbare i angrebet.

Sidste sæsons dårlige defensiv er heller ikke blevet markant forstærket. Ind er kommet Lasse Sobiech fra Dortmund, Jonathan Tah fra klubbens U19 og Arsenals Johan Djourou. Sidsnævnte er udset til at have en større rolle på holdet, men han er en meget skadesplaget spiller, som allerede nu inden Bundesligaens første kamp er blevet opereret for en lyskenskade og derfor er  tvivlsom til de første kampe.

På ledelsesniveau er der også sket en ændring. Frank Arnesen blev i maj måned fyret som sportsdirektør efter to år i klubben. Danskeren blev ofte kritiseret for sine indkøb og lidt lemfældige omgang med klubbens økonomi i forbindelse med kontraktforlængelser. Det kostede Arnesen jobbet – og i stedet hentede HSV 47-årige Olivier Kreuzer fra samme stilling i Karlsruher.

Hamburg-klubben skal nok blande sig igen om de europæiske pladser i denne sæson, men det kan komme til at koste HSV, at de ikke har hentet en ordentlig erstatning ind for sidste sæson store profil.

Bud på placering: 6-9

Bud på opstilling: Adler – Diekmeier, Westermann, Djourou/Sobiech, Janssen – Badelj, Arslan – Jiracek, Van der Vaart, Beister – Rudnevs

Hold øje med: Artjoms Rudnevs. Den første lettiske Bundesliga-spiller nogensinde får et kæmpe ansvar i hans anden sæson i den bedste tyske række efter Sons farvel. Skal HSV blande sig i toppen, skal Rudnevs som minimum score de 12 mål, som han gjorde i sidste sæson. Og gerne mere til.

You may also like
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt
Optakt: Hertha BSC – Hamburger SV: Relegationskamp med alt på spil
HSV, Hamburger SV, Mikkel Kaufmann, 2. Bundesliga
Optakt til 34. runde af 2. Bundesliga: Hvem følger Schalke op i Bundesligaen?
Corona virus, Ingen tilskuere, optakt
Optakt: Bayer 04 Leverkusen – SC Freiburg – Kan Streich føre Freiburg i Champions League
Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter
Optakt: Borussia Dortmund – Hertha BSC – Redder Magath Hertha fra Relegation, når Erling Haaland takker af?