bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2013/14 – Eintracht Frankfurt: Højt at flyve…?

Optakt 2013/14 – Eintracht Frankfurt: Højt at flyve…?

Frem mod den nye sæson gennemgår vi hvert hold i en optakt til Bundesligaen 2013/14 – her følger: Eintracht Frankfurt.

Sidste sæson: Nr. 6. Som en relativ stærk oprykningsklub var det ventet, at Eintracht Frankfurt kunne undgå nedrykning og måske konsolidere sig i midterfeltet. I stedet tog Die Adler fuglen på de fleste og lå til i de toppen inden for de europæiske pladser fra start til slut – 6. pladsen man endte på var den dårligste placering man havde hele sæsonen, men den bedste i næsten 20 år.

Man spillede noget underholdende fodbold med 2,79 mål pr. kamp, men det var især på eget græs, at man formåede at sætte modstanderen under pres. I forårssæsonen gennemgik man en periode på fem kampe uden scoringer, der tydeliggjorde, at man alligevel manglede noget i truppen. Den store offensive midtbanespiller, Alexander Meier, blev klubtopscorer med 16 mål, men helt fremme skuffede indkøbet Olivier Occéan og man var nødsaget til at hente Srdjan Lakic ind midtvejs i sæsonen.

Han nåede fire mål i 14 kampe, men kunne ikke helt udfylde rollen som førsteangriber, og Frankfurt har derfor skulle på jagt i transfervinduet.

Transfers: Den jagt fik danskerne øjnene op for, da Nicklas Bendtner var på tegnebrættet. Den danske angriber besøgte klubben og på Eintrachts hjemmeside skrev man, at man lå i forhandlinger med Arsenal-spilleren. Det endte dog med at man måtte trække følehornene til sig, da der ikke kunne skabes enighed om økonomien.

Den tjekkiske angriber Vaclav Kadlec står også højt på ønskelisten, men heller ikke her har man formået at lukke en handel endnu. Det ser derfor ud til at Lakic må kæmpe om pladsen med Joselu, der er hentet ind på en lejeaftale fra Hoffenheim, mens man venter på om der kommer flere forstærkninger til.

Til gengæld har man raidet sæsonens anden overraskelse, Freiburg, for et par af deres bedste spillere i Jan Rosenthal og Johannes Flum, der begge kan forstærke startopstillingen. Ind er også kommet Stephan Schröck fra Greuther Fürth ligesom man har gjort Marco Russ’ skifte permanent.

Man har hældt lidt ud af de overskydende spillere, men har faktisk formået at holde på stammen og de faste folk, hvor både Jung, Schwegler og Rode har været genstand for megen opmærksomhed fra større klubber.

Styrket/svækket: Styrket. 

Denne sæson: Det ser ud til at Armin Veh har fundet sin favoritklub og det bliver interessant at se hvordan de klarer den ”berygtede” anden sæson som oprykker, samtidig med at man spiller Europa League.

Indkøbene ser fornuftige ud og formår man at tilknytte en klasseangriber, er der for alvor grund til at tro på projektet i Frankfurt.

Taktisk har Veh både prøvet en 4-4-2 (i træningskampene) og den regulære 4-2-3-1 (i pokalturneringen). Det havde man ikke muligheden for sidste sæson, hvor man ofte blev for gennemskuelige og manglede en plan b. Veh har også annonceret, at han vil køre med rotation i højere grad end hidtil, hvor man med Russ nu har reelle alternativer i defensiven.

Spillet bliver stadig flydende, boldorienteret og angribende, så det skal nok blive underholdende at følge Eintracht Frankfurt denne sæson. Fire af de seks første kampe er dog på udebane (og to af dem mod Dortmund og Bayern) plus et par Europa League-kampe, så Ørnene bliver kastet for løverne med det samme.

Vi har før set en oprykker nå Europa og derefter rykke ned i samme sæson man spiller europæisk, men Frankfurt-klubben ser ud til at have mere kvalitet end Hertha BSC, der led dén skæbne. Med en formodet stærkere konkurrence i toppen bliver det dog svært at gentage sidste sæsons bedrift, men en placering omkring midten vil bestemt være godkendt.

Bud på placering: 7-11 

Bud på opstilling: (4-4-2) Trapp – Jung, Zambrano, Anderson/Russ, Oczipka – Rode, Schwegler – Flum, Meier – Rosenthal, Joselu

Hold øje med: Kevin Trapp. I en trup hvor der måske mangler den deciderede profil blandt markspillerne, er keeper Trapp værd at notere sig. Han missede U21 EM med en brækket hånd, men er blandt de mest lovende målmænd i Tyskland og en fremtidig landsholdskeeper.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”