bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2013/14 – FC Nürnberg: Defensive muskler og japansk finesse

Optakt 2013/14 – FC Nürnberg: Defensive muskler og japansk finesse

Frem mod den nye sæson gennemgår vi hvert hold i en optakt til Bundesligaen 2013/14 – her følger: FC Nürnberg.

Sidste sæson: Nr. 10. Det var en sæson præget af svingende præstationer i den traditionsrige klub, der har vundet fem tyske mesterskaber siden 2. verdenskrig. 11 sejre, 11 uafgjorte og 12 nederlag udgjorde statistikken og med kun 39 scorede mål i sæsonens 34 kampe var det let at se hvad problemet var.

Man manglede simpelthen folk der kunne score mål. Klubbens topscorer var den svenske midterforsvarer, Per Nilsson (med 6 mål), mens Timmy Simmons (def. midt) kunne noteres for 5. De to angrebstårne, lejesvenden Sebastian Polter og Tomás Pekhart fandt sammen vej til målet 9 gange.

Man havde dog én offensiv spiller der skilte sig ud: japaneren Hiroshi Kiyotake leverede 11 assists (de fleste fra dødbolde) og scorede selv fire mål. Han har været eftertragtet af bl.a. Aston Villa og er om nogen profilen på holdet.

Transfers: Til at gøre holdet mere målfarligt har man hentet Daniel Ginczek i Dortmund. Han var udlejet til St. Pauli i 2. Bundesliga sidste sæson, hvor han nettede 18 gange. Kritikere vil pointere, at hovedparten af de mål blev scoret fra under 2 meter væk, men Nürnberg har ikke råd til at være kræsen.

De fleste penge er dog blevet brugt på Josip Drmic, der er hentet for €3 millioner i FC Zürich, hvor han scorede 13 gange sidste sæson. Den schweiziske U21-spiller kommer fra en position på venstrekanten, men kan også gøre sig centralt foran mål.

I defensiven har man mistet den klart dygtigste spiller i Timm Klose (midterforsvar) ligesom den aldrende Timmy Simons er draget tilbage til Belgien. Med henholdsvis 32 og 34 ligakampe i sidste sæson bliver de meget svære at erstatte.

I centerforsvaret har man gjort et forsøg ved at hente Emmanuel ”Mad Dog” Pogatetz, der dog ikke har samme kvalitet som Klose.

Styrket/svækket: Svækket.

Denne sæson: Den vil fortsat være den defensive styrke man spiller på i Nürnberg. Man er ikke særlig pasningsstærk eller god til at bevare boldbesiddelsen, så det bliver med nogle af de klassiske dyder som dødbolde og fysik, at man vil forsøge at vinde kampene. X-faktoren er uden tvivl Kiyotake. Formår man at holde på ham i dette transfervindue er der grundlag for igen at slutte omkring midten i tabellen, men ryger han afsted er det meget svært at se hvor det kreative skal komme fra.

Ginczek skal agere klassisk centreforward og bliver modtageren af adskillige lange bolde og indlæg. Håbet er at han kan nå et to-cifret antal scoringer – det ville hjælpe klubben godt på vej.

At Simmons ikke er blevet erstattet tyder på at man går væk fra 4-1-4-1-systemet fra sidste sæson og over til den klassiske 4-2-3-1. Det betyder en lidt mere offensiv indstilling og måske en central rolle til Kiyotake som playmaker.

Trænerteamet Wiesinger/Reutershahn ønsker at se en stærk defensiv, aggressivitet i nærkampene og hurtigere omstillinger. Lykkes det at implementere disse værdier (de to første havde man allerede sidste sæson) kan Nürnberg potentielt blive en hård modstander for alle hold i ligaen. Læg dertil at man har en fantastisk opbakning fra hjemmepublikummet.

Hvis den defensive bedrift fra sidste sæson gentages bør nedrykning ikke blive et tema. Hvor højt man ender i tabellen afhænger så af hvor godt offensiven kommer til at fungere. Bredden helt fremme er ikke alt for stor og en skade til en vigtig spiller eller to vil kunne koste dyrt.

Bud på placering: 10-14.

Bud på opstilling: Schäfer – Chandler, Nilsson, Pogatetz, Pinola – Feulner, Balitsch – Gebhart, Kiyotake, Drmic (Esswein) – Ginczek.

Hold øje med: Kiyotake. Hvis han er at finde i Nürnberg denne sæson, tør jeg godt lægge hovedet på bloggen og sige, at det bliver hans sidste i klubben. Han har et kæmpe talent og er usandsynlig god på dødbolde. Hvis han får 10’er positionen er der god mulighed for at han efterfølger Kagawa til en større europæisk klub.

Artikelfoto: UEFA.com

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”