bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2013/14 – FC Augsburg: Die Unabsteigbaren?

Optakt 2013/14 – FC Augsburg: Die Unabsteigbaren?

Frem mod den nye sæson gennemgår vi hvert hold i en optakt til Bundesligaen 2013/14 – her følger: FC Augsburg.

Sidste sæson: Nr. 15. Det var lidt en utaknemmelig opgave Markus Weinzierl blev sat på, da han få dage efter Augsburg noget overraskende havde sikret sig overlevelse i Bundesligaen, blev præsenteret som ny træner.

De fleste sad med en fornemmelse af, at den lille klub fra Bayern havde overpræsteret i holdets første sæson, og at en nedrykning var uundgåelig. I efterårssæsonen gjorde Weinzierl og resten af holdet heller ikke det store for at modbevise dommedagsprofetien. Ni point var alt, hvad det blev til, og da holdet gik ind til forårssæsonen, så opgaven nærmest umulig ud.

Uden at ryste på hånden holdt man fast i spilkonceptet, og samtidig viste den tidligere tyske verdensmester Stefan Reuter, at han har øje for en god handel. Ji Dong-Won og André Hahn kom til og gav Augsburg en offensiv dimension, der faktisk resulterede i, at man i die Rückrunde var det syvende bedste hold og allerede inden sidste kamp var sikret en ny sæson.

Transfers: Helten fra sidste sæson Ji Dong-Wong er tilbage i Sunderland efter endt lejeophold. Sydkoreaneren scorede fem gange i 17 kampe, og specielt i 2-0 sejren over Frankfurt viste han, at han kan afgøre kampe på egen hånd. Til at erstatte ham, har man fundet en gammel Bundesliga-kending i form af Halil Altintop. Tyrkeren var forrygende for Kaiserslautern tilbage i 05-06, hvor han scorede 20 mål, men sidenhen er det aldrig lykkedes ham at score over seks mål i en sæson. I Augsburg er han formentlig tiltænkt en placering på den offensive midt i en 4-1-4-1 formation eller til at aflaste publikumsfavoritten Sascha Mölders på toppen, hvor der er blevet luft, efter Torsten Oehrl er skiftet til konkurrenterne fra Eintracht Braunschweig.

På den centrale midt har klubben sagt farvel til endnu en sydkoreaner i skikkelse af Koo Ja-Cheol, der er tilbage i Wolfsburg. Han var en vigtig brik for Augsburg i sin første sæson, men skader gjorde, at han aldrig for alvor fik sat sig igennem sidste år. I stedet har man lavet lidt af en genistreg ved at hente Raphael Holzhauser på en lejeaftale i Stuttgart. Den 23-årige østriger fik hele 33 kampe i sidste sæson og kan benyttes flere steder på midtbanen, selvom han nok primært kommer til at spille på højrekanten.

Til samme position har man desuden hentet græske Vlachodimos, der dog også har den fordel, at han kan spille helt fremme.

Der hvor Augsburg for alvor er svækket i forhold til sidste år er i forsvaret. Sebastian Langkamp er efter to succesfulde sæsoner skiftet til oprykkerne fra Hertha Berlin, og hans kvaliteter vil formentlig blive stærkt savnet.

Styrket/Svækket: Svækket

Denne sæson: Til trods for at klubben nu to gange har modbevist skeptikerne, er de igen storfavorit til at tage turen ned i 2. Bundesliga. Unibet offentliggjorde for nylig en statistik over spil på Bundesligaen, og her var 62 procent af alle spil på en nedrykker placeret på Augsburg.

Men netop det, at ingen tilsyneladende levner dem en chance, kan blive deres fordel. Augsburg har alle dage set deres ophold i Bundesligaen som et lille eventyr, og de har ikke fået storhedsvanvid over at man nu på tredje år tilhører det fine selskab. De er vant til det og forventer at være en del af bundstriden, så de går ikke i panik, hvis de med fem runder tilbage ligger under stregen.

Når det så er sagt, så kræver det nok et lille mirakel, hvis Augsburg igen skal undgå nedrykning. Defensivt er man alvorligt svækket med Langkamps afgang, og det at han så oven i købet forstærker en mulig nedryknings kandidat, gør ikke situationen bedre.

Generelt er defensiven ikke synderlig imponerende, og klubbens fans skal derfor sætte sin lid til, at en spiller som Halil Altintop lige pludselig genfinder sin form fra tiden i Kaiserslautern. Hverken Holzhauser eller Mölders er udprægede Torjägere, så det er klicheen om, at det er holdet, der er stjernen, der igen i år skal sørge for, at det bliver til alle gode gange tre i Augsburgs fortsatte eventyr.

Bud på placering:14-18.

Bud på opstilling: Amsif – Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Ostrzolek – Hahn, Baier, Moravek, Holzhauser, Altintop – Mölders

Hold øje med: André Hahn. Den unge tysker kom til i vinteren 2013 og var en af de væsentligste årsager til, at klubben ikke rykkede ned. Den 22-årige midtbanespiller, der har en fortid på Hamburgs reservehold og i Kickers Offenbach, kan bruges på begge fløje, og han er tiltænkt en central plads på Weinzierls mandskab.

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt: RB Leipzig – Schalke: Rykker Schalke ned igen?
Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter, sæsonkort, spillerunder
Optakt: Dortmund – Mainz: Bliver Dortmund tysk mester?
HSV, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Findes første oprykker i weekenden?
Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter, sæsonkort, spillerunder
Optakt: Dortmund – Gladbach: Ny målfest i Borussia-derbyet?