Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: 1. FC Nürnberg – Svær opgave for rekordklubben - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: 1. FC Nürnberg – Svær opgave for rekordklubben

Optakt: 1. FC Nürnberg – Svær opgave for rekordklubben

Sidste sæson:

Nummer 2 i 2. Bundesliga

Sydtyskerne startede sidste sæson med et dårligt sidste år i bagagen. Det var en klub i økonomiske problemer, der af den grund havde det lidt bøvlet på transfermarkedet.

Men da sæsonen rigtig gik i gang, var alt det hurtigt glemt Nürnberg. De lagde sig op i toppen af rækken, og de viste sig at være et rigtig stabilt mandskab uden de store udsving i formkurve. Når byen Nürnberg begynder at fornemme, at deres lokale helte har gang i noget stort, så er euforien omkring klubben også svær at nedbryde.

En af årsagerne til at Nürnberg sikrede sig oprykning var den tidligere Superliga-spille Mikael Ishak, der lagde ud som lyn og torden. Svenskeren scorede fra midt september til midt oktober otte mål og tre assists og endte sæsonen med 12 scoringer og otte oplæg. Han gik dog noget i stå i mod slutningen af sæsonen, men så var det godt, at anfører og holdets helt store profil, Hanno Behrens, viste målfarlighed over en hel sæson.

Nürnberg viste sig i sidste ende stærkere end de andre hold i en i øvrigt svag 2. Bundesliga, hvor der dog var jævnbyrdig som sjældent set. 60 point skrabede der Club sammen, og det var nok til en andenplads i ligaen. De kunne rent faktisk have sikret sig førstepladsen i ligaen, da de i sidste runde mødte topholdet Fortuna Düsseldorf, men det lever nok med i traditionsklubben efter fire års fravær fra det fornemmeste selskab.

Transfers:

Når man kigger på Nürnbergs sommervindue, kan man godt at se, at vi har at gøre med en klub uden det store finansielle råderum. De har fået en del nye spillere, men kun brugt €900.000 på disse. De har også mistet en håndfuld spillere, men de har ikke tjent noget ind. Christian Mathenia er blevet købt ind fra nedrykkerne HSV, efter Thorsten Kirschbaum er skiftet til Leverkusen på en fri transfer. Selvom Mathenia kommer med en del Bundeligaerfaring, er det svært at se, at det er en handel, der for alvor styrker dem på målmandspositionen, og faktisk var det Fabian Bredlow, der vogtede målet i pokalen.

Nürnberg har valgt at satse på et par lejeaftaler i form af både Robert Bauer fra Werder Bremen og Timothy Tillman fra Bayern München. Samtidig har de også hentet Kevin Goden, Törles Knöll og Patrick Klandt på frie transfers.

Ud er røget bl.a. Kevin Möhwald, der er taget på en fri transfer til Werder Bremen. Enis Alushi, Miso Brecko og Laszlo Sepsi er alle også væk efter kontraktudløb.

Med transfervinduet fortsat åbent er det ikke utænkeligt, at Nürnberg og cheftræner Michael Köllner er en af de aktører, der fortsat har nok at se til de næste par uger. Det kunne i hvert fald sagtens tænkes, at de fortsætter tendensen og hiver et par profiler ind på lejeaftaler, som kommer i overskud hos nogle af de øvrige klubber.

Styrket/svækket:

Uændret

Denne sæson:

Det ligner en kæmpe mundfuld for Nürnberg, der nok er Tysklands næstmest vindende klub, men som også har rekord i nedrykninger fra Bundesligaen.

En oprykker har det selvsagt altid svært, og i særdeleshed når man ikke går ud og forstærker en trup, der i forvejen er blottet for de store profiler. Modsat sidste år virker bundfeltet dog svagere i Bundesligaen, og det kan bliver Köllners og Nürnbergs held, og så har vi jo tidligere set, hvordan Darmstadt og Ingolstadt sikrede overlevelse trods manglende kvalitet i truppen.

I front skal Ishak helst ramme formen fra sidste efterår, og to mål i pokalen mod SV Linx vidner om, at der måske er grund til at tro på, han også gør det. Ellers bliver anfører Hanno Behrens igen en stor profil som leder, såvel som målscorer for et hold, der faktisk scorede ganske pænt med mål i sidste sæson, og som også noterede sig for 2. Bundesligas bedste defensiv.

Uanset hvad og hvem Nürnberg eventuelt får hentet ind i de næste par uger, så er det svært at mene andet, end at Nürnberg umiddelbart er det svageste mandskab i ligaen, og derfor også er favoritter til at tage en af billetterne ned igen.
Bud på placering: 16-18

Bud på startformation – 4-1-4-1

Mathenia – Bauer, Mühl, Margreitter, Leibold – Petrak – Zrelak, Behrens, Fuchs, Sali – Ishak

Hold øje med – Hanno Behrens

Holdets kaptajn, der sidste sæson var guld værd for Nürnberg med sine mange mål. På et hold uden store profiler, skiller Behrens sig ud, og han skal levere en kæmpe præstation, hvis Nürnberg skal gøre sig de mindste forhåbning om at blive i ligaen. Har efterhånden været tre år hos die Club og spørgsmålet er, hvor meget længere, de kan holde på ham. Forlængede godt nok kontakten sidste år, men der bør være mere etablerede Bundesligaklubber, der kan bruge en defensivorienteret midt med mål i støvlerne.

Læs flere sæsonoptakter for samtlige Bundesligahold lige her

Foto: www.fcn.de

You may also like
VfL Bochum, Ruhrstadion, fodboldrejse, optakt
VfL Bochum – Was für ein Comeback
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Werder Bremen, Jens Stage, Niclas Füllkrug
Sæsonoptakt: SV Werder Bremen – med eller uden Füllkrug?
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt: RB Leipzig – Schalke: Rykker Schalke ned igen?