Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
(Midt)Ugens duel - Mats Hummels (Borussia Dortmund) mod Max Kruse (Union Berlin) - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > (Midt)Ugens duel – Mats Hummels (Borussia Dortmund) mod Max Kruse (Union Berlin)

(Midt)Ugens duel – Mats Hummels (Borussia Dortmund) mod Max Kruse (Union Berlin)

Europa eller ej? Det er det store spørgsmål i Dortmund onsdag aften, hvor hjemmeholdet har brug for en ny sejr i jagten på top fire og Champions League. De skal dog sætte en stopper for Union Berlins Max Kruse, der kan komme til at gøre ondt.

En ny runde, en ny sejr. Det er kravet for Dortmund, når de onsdag aften tager imod Union Berlin hjemme på Signal Iduna Park. Hjemmeholdet har brug for alle tre point, hvis de vil bevare håbet om Champions League-fodbold, men det kan blive svært mod hovedstadsklubben.

Gæsterne fra Berlin er inde i en fin stime, hvor de i den seneste runde slog VfB Stuttgart med 2-1. Union Berlin kan faktisk også spille sig tættere på Europa, hvis de vinder onsdagens opgør, hvor især Max Kruse kan få en hovedrolle. 

Den erfarne tysker har haft en god første sæson i hovedstaden, da Kruse har fået nettet til at blafre ti gange i 17 kampe. Her er det værd at bemærke, at Kruse kun er farlig inde i feltet, da han kun en enkelt gang har scoret fra distancen.

Det bliver Dortmunds Mats Hummels, der skal holde Kruse fra fadet, og her skal Dortmund-stopperen især holde øje med Kruses venstreben. Det er nemlig hans foretrukne våben, da han syv gange har scoret med dette.

Men Kruse har også vist gode kvaliteter som opspilsstation, hvor han er en vigtig brik i Union Berlins taktik. Han har desuden stået bag en assists fem gange, så det er Kruse, der skal fungere, hvis gæsterne skal have gang i offensiven.

Union Berlin-angriberen har dog haft problemer med duellerne i luften, hvor han blot har vundet ni i denne sæson. Det er derimod en af Hummels’ spidskompetencer, så her har Dortmund-spilleren en stor fordel.

Hummels har i denne sæson vundet hele 122 dueller i luften, og dermed kan Kruse ligeså godt pakke sammen. Desuden er han Dortmunds bedste mand i bagkæden, da han har haft flest succesfulde tacklinger af alle på holdet med 50 ud af 65 mulige 

Den 32-årige stopper er en vigtig mand for Edin Terzics tropper, og derfor skal han holde fokus gennem hele opgøret, hvis defensiven ikke skal falde sammen. Kruse er nemlig en farlig herre, der konstant er en trussel, da han blot seks gange har sendt bolden forbi mål. 

Men hvis Mats Hummels formår at have styr på Max Kruse, kan det blive utrolig vigtigt for hjemmeholdet, da de dermed kan holde Union Berlin fra scoringer. Så er opgaven blot, at de også skal have gang i målscoringen nede i den anden ende, hvor Hummels faktisk i det seneste opgave kom på måltavlen i 4-1-sejren over Werder Bremen.

Ugens duel

Statistik i Bundesligaen 2020/2021:

Mats Hummels:

Kampe: 29.
Clean sheet: 9.
Tacklinger vundet: 50 ud af 65 tacklinger.
Bolderobringer: 66 (2,5 i gennemsnit per kamp).

Max Kruse:

Kampe: 17.
Mål: 10.
Assists: 5.
Afgørende afleveringer: 33 (1,9 i gennemsnit per kamp).

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

 

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!