bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 3 Liga > Karlsruher SC tilbage i 2. Bundesliga

Karlsruher SC tilbage i 2. Bundesliga

Af Frank Gabel

Karlsruher SC er tilbage i 2. Bundesliga. Efter to år i den tredjebedste række sikrede den sydvesttyske traditionsklub sig oprykning i sæsonens næstsidste runde. Og det gjorde de med stil: 4-1 hos Preußen Münster på mål af blandt andre Anton Fink (alletiders målkonge i 3. Liga med nu i alt 135 kasser) og Liga-topscoreren Marvin Pourié (22 mål i 36 kampe).

Den tidligere Superliga-spiller (Silkeborg IF, FC København, SønderjyskE og Randers FC), var euforisk efter kampen: „Det her er et meget emotionelt øjeblik i min karriere. Nu er vi i 2. Bundesliga. Der hører vi hjemme.“

KSC-træneren Alois Schwartz sammenfattede de sidste to år og den svære vej tilbage til 2. Liga således: „Det var et hårdt stykke arbejde at genopbygge noget nyt efter så mange nedture.“

Efter et årti, der lignede en rutschebanetur — nedrykning fra 1. Bundesliga i 2009, nedrykning til 3. Liga i 2012 og 2017, nederlag i relegationskampene mod Erzgebirge Aue sidste spillerunde — vil traditionsklubben fra Baden nu gerne holde fast i den nye gode rytme. På længere sigt vil de naturligvis gerne finde tilbage til tidligere tiders store præstationer.

KSC var stiftende medlem af Bundesligaen i 1963 og oplevede sin storhedstid under den karismatiske træner Winfried Schäfer i 1980’erne og 1990’erne. I den tid havde KSC stjerner som Oliver Kahn, Mehmet Scholl, Thomas Häßler, Michael Sternkopf og Thorsten Fink i sine rækker, og holdet var en fast bestanddel i Bundesligaen. Også i UEFA Cuppen vakte klubben stor opsigt med nogle uforglemmelige kampe: Fodboldtyskland husker stadig den legendariske 7:0 sejr over FC Valencia i 1993 („Das Wunder vom Wildpark“), og Fodbolddanmark vil nok huske Brøndbys sensationelle 5-0 sejr over KSC i UEFA-Cup-sæsonen 1996/97.

Denne gyldne tid, altså triumferne i Bundesligaen og på den europæiske fodboldscene, må for KSC-spillere og fans gerne komme tilbage. Oprykning til 2. Bundesliga er det første skridt på denne vej. Nu handler det  så for KSC’s sportsdirektør Oliver Kreuzer om at forstærke holdet på nogle positioner og etablere dem i 2. Bundesliga, inden næste skridt skal forsøges tages. Og så kan traditionsklubben fra Baden på længere sigt drømme om Tysklands fineste række. Hvem ved, måske bliver det igen til fodbold i den bedste række, når det nye Wildparkstadion efter planen står klart i 2022.

Foto: ksc.de

You may also like
Das Wunder vom Wildpark – Det glemte storhold fra Karlsruhe
HSV, oprykning
Optakt til runde 34 i 2. Bundesliga: Rykker HSV op i Bundesligaen?
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga: Finder vi den første oprykker i weekenden?
St. Pauli, Stadionguide, spilletidspunkter, optakt, højdepunkter, Stadtderby
Optakt til 26. spillerunde i 2. Bundesliga: Ustoppelige St. Pauli