bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Diverse > Hvad kan vi forvente af det danske kvindefodboldlandshold til VM?

Hvad kan vi forvente af det danske kvindefodboldlandshold til VM?

Det danske kvindelandshold formåede desværre ikke at gå videre fra gruppe C efter at de mødte Frankrig i kvalifikationsrunden i 2018 og ikke formådede at samle nok point undervejs. Der er dog stadigvæk masser af spænding at finde og den kommende venskabskamp mod England kan du naturligvis også satse på. Det kan altid anbefales at gøre brug af en af de tilgængelige bonusser som giver lidt ekstra for pengene eller ekstra bets, så pengene rækker lidt længere. Foretag dit første depositum i dag og deltag i spændingen når du satser på den kommende venskabskamp! Det behøver ikke at være kedeligt, bare fordi Danmark ikke kvalificerede sig til VM i 2019.

Det danske kvindefodboldlandshold  er af mange anset som et meget stærkt fodboldhold i verden og var i 2018 rankeret som top 12 af Fifa organisationen. Det første danske fodboldlandshold blev dannet i 1974 og starte ud med en flot 1-0 sejr over Sverige. Den største sejr fandt sted i Vejle i 2009 mod Georgien hvor kvindelandsholdet formåede at vinde 15-0 og det største nederlag var mod USA der vandt 7-0 i 1995 i Orlando. Kvindelandsholdet har vundet VM en enkelt gang i 1971, men er tit at finde i kvartfinalerne henover årene.

Hvad er der i vente i 2019?

Kvindelandsholdets træner Lars Søndergaard har fornyligt offentliggjort navnene på de 20 spillere som skal spille testkampen mod England d. 25 Maj. Mange vil sikkert bemærke at Katrine Veje og Nadia Nadim ikke er at finde på listen. Det skyldes ifølge landstræneren at de begge er blevet skadet i de seneste uger. De har derfor ikke mulighed for at blive klar til at deltage i testkampen. Karen Holm og Theresa Nielsen som ellers normalvis er en fast del af truppen er heller ikke at finde på listen. Theresa Nielsen Holm har fået lov at blive i USA og spille for Seattle Reign da der blot er tale om en venskabskamp, mens Karen Holm simpelthen blev sorteret fra grundet hendes seneste præstationer. Landstræneren forventer dog at hun på sigt kommer tilbage på toppen og bliver en del af truppen igen.

Udtrukket til testkampen mod England

 1. Katrine Abel, Brøndby IF
 2. Katrine Larsen, Farum BK
 3. Frederikke Thøgersen, Fortuna Hjørring
 4. Sofie Svava, Brøndby IF
 5. Stine Ballisager, Vålerenga
 6. Rikke Sevecke, Brøndby IF
 7. Janni Arnth, Arsenal
 8. Emma Snerle, Fortuna Hjørring
 9. Dajan Hashemi, Linköping
 10. Sofie Junge, Juventus
 11. Sanne Troelsgaard, Rosengård
 12. Nanna Christensen, Brøndby IF
 13. Nikoline Sørensen, Brøndby IF
 14. Mille Gejl, Brøndby IF
 15. Pernille Harder, Wolfsburg
 16. Signe Bruun, PSG
 17. Julie Tavlo, Brøndby IF
 18. Sara Holmgaard, Fortuna Hjørring
 19. Rikke Marie Madsen, VSK Aarhus
 20. Kamilla Karlsen, Brøndby IF

Der er blevet tilføjet mange nye talentfulde spillere til listen som har præsteret på U19-landsholdet. Det er sandsynligvis også derfor at mange af de som normalvis er at finde i truppen er blevet undladt. Emma Snerle som spiller for Fortuna Hjørring og Sofie Svava som spiller for Brøndby er nogle af disse.

Modsat de seneste EM kampe, så tror landstræneren ikke at Danmark vil have så meget boldbesiddelse i mod England. Det betyder dog ikke a testkampen ikke kan bruges til noget – det er alt sammen ekstra erfaringer fra et international niveau. Lige nu fokuserer landsholdet på at forøge tempoet af deres spil, før de vil koncentrere sig om boldbesiddele.

Hvordan ser fremtidsudsigterne ud?

Det bliver spændende at se det danske landshold udvikle sig og se hvad effekt tilføjelsen af nyt talent vil have på holdets præstationer i den kommende EM kvalificationsrunde. En ting er sikkert og det er at der er lang vej til toppen. USA har vundet 8 verdensmesterskaber og landsholdet er stort set altid at finde i finalerunden. Måske skulle landstræneren se nærmere på hvad det amerikanske landshold gør – holdet har tydeligvis succes med det! 2019 kan nemt blive året hvor det danske landshold bliver mere sammentørnet og hvor holdet arbejder mere som én enhed. Det tager naturligvis tid at skabe en helt ny holddynamik med så mange nye tilføjelser til holdet. Det bliver interessant at følge med i.