Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Hvem rykker op fra 2. Bundesliga - Det store lotteri hos de næstbedste - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Nürnberg > Hvem rykker op fra 2. Bundesliga – Det store lotteri hos de næstbedste
2. Bundesliga, højdepunkter
Eins, zwei, drei – wer möchte denn…?
Det er lige før, at DFL kan finde en mønt frem for at finde frem til en oprykker fra denne sæsons 2. Bundesliga, der blev skudt i gang i weekenden.

Nok roder gamle kæmper som Hannover 96, HSV, Fortuna Düsseldorf og Nürnberg rundt på næstbedste niveau, men alle hold er blege skygger af de bedste versioner, der i tidernes morgen gav dem både pokaltitler, mesterskaber og europæiske finaler.

Og i stedet for de store kampe mod Bayern München og Dortmund kan de fire tidligere storklubber i stedet se frem til kampe mod mere undseelige hold som Heidenheim, Erzgebirge Aue og Sandhausen.

Sidstnævnte er dog måske ikke så kedelige endda. De har en Bulibold-favorit rendende rundt i Dennis Diekmeier, der selvfølgelig scorede en af sine sjældne mål mod HSV i seneste sæson, og så er de blevet forstærket af målTYVEN, Daniel Keita-Ruel, der lagde hårdt ud med tre mål i hjemmekampen mod Darmstadt i første runde. Daniel Keita-Ruel har tidligere tilbragt fire år i fængsel efter en række grove røverier, da han var yngre.

Se også: 2. Bundesligatrøjerne for sæsonen 2020/21

Derfor skal man dog stadig ikke afskrive nogle af de store chancen for at rykke op. Efter to år på næstbedste niveau, hvor forventningen før begge sæsoner har været, at Hamburger SV skulle sætte sig på én af de to toppladser, er forventningen skruet lidt ned ved Elben i år. Endnu en gang går de ind til en sæson i 2. Bundesliga med en ny træner. Denne gang er det den relativt ukendte Daniel Thioune, der er hentet i Osnabrück, som skal forsøge at sikre den oprykning, der bliver sukket så meget efter hos die Rothosen.

Han har fået et hold, der er relativt profilløst, at arbejde med. Veteranen Aaron Hunt er det vel nok mest kendte navn i truppen, mens det bliver Simon Terodde, der i denne sæson skal levere de mål, HSV har haft så umådeligt svært ved at score på næstbedste niveau de seneste to sæsoner. Terodde lagde hårdt ud med to mål i premieren hjemme mod Düsseldorf, og er kendt for stort set kun at lave mål på næstbedste niveau, hvor han tidligere har høvlet masser scoringer ind hos Bochum, Stuttgart og Köln.

Helt traditionelt er man ikke sluppet for ballade i Hamburg op mod sæsonstart. Den ellers talentfulde målmand Julian Pollersbeck er blevet sendt ud af truppen og står foran et salg, efter træner Thioune foretrak Daniel Heuer Fernandes som førstemålmand. Og så var der pokalblamagen mod Dynamo Dresden, hvor HSV tabte 4-1 og Toni Leistner kom i karambolage med en Dynamo Dresden-tilhænger efter kampen – som du kan se her

Der bliver konkurrence i toppen fra Hannover, der kom godt fra start med en 2-0-sejr hjemme mod Karlsruhe i weekenden. Det er en trup, der har en solid bundesliga-erfaring med blandt andre tilgangen Mike Frantz, der er hentet i Freiburg, samt japanske Haraguchi, Philipp Ochs og Henrik Weydandt.

I målet var Martin Hansen udset til at være førstekeeper, men en alvorlig skade holder ham ude i flere måneder, og derfor har man reageret ved at hente rutinerede Michael Esser tilbage som førstekeeper.

En joker i Hannover kan blive den årelange ballade i ledelsen. Præsident Martin Kind, Tysklands største modstander af 50+1 reglen, er stadig på kant med hovedparten af baglandet og fansene, og den uro forplantede sig for et par år siden i en frygtelig sæson i Bundesligaen, der endte med en nedrykning.

De to nordlige traditionsklubber er nok de største kandidater til en oprykningsplads, men derefter ser feltet meget bredt ud, og sæsonen kan ende med at blive en jævnbyrdig affære, hvor holdene slår hinanden på kryds og tværs, og hvor det kun bliver relativt få point, der skiller top, sub-top, midterfeltet og bunden.

Umiddelbart ser bunden ud til at blive et anliggende for Würzburger Kickers. Holdet tog ellers 2. Bundesliga med storm, da de for tre år siden senest var på besøg i rækken. Ved juletid lå de på femtepladsen med en fornemmelse af en sensationel oprykning til Bundesligaen. Men efter et forår, hvor de ikke vandt en eneste kamp, endte sæsonen i stedet med en nedrykning.

I sidste sæson lå de også længe og rodede i midterfeltet i 3. Liga, men en stærk afslutning efter coronapausen og en scoring på straffespark i overtiden af sæsonens sidste kamp sikrede dem den overraskende oprykning.

Kickers leverede en fin spillemæssig indsats i sæsonpremieren i 2. Bundesliga mod Erzgebirge Aue, men endte med et nederlag på 0-3 efter flere personlige fejl i defensiven. Og med et hold, der er forholdsvis profilløst, skal der leveres på et meget højt niveau, hvis de vil overleve i rækken.

Lidt kækt kan man sige, at den ene nedrykningsplads allerede er reserveret til SC Paderborn. I de seneste syv år har de præsteret at tage turen fra en oprykning til Bundesligaen over to nedrykninger at løbe ind i en sportslig degradering til regionalligaen for derfra igen at vende tilbage til Bundesligaen, hvorfra man som bekendt dumpede ud i sidste sæson.

Skal mønstret holde burde det ende med endnu en nedrykning i denne sæson, men det virker til, at der er kommet mere ro på i Paderborn, der efter det første besøg i Bundesligaen blev ramt af flere panikløsninger, som blandt andet sendte Stefan Effenberg på trænerbænken i en kort periode. Og selv om de blandt andet har måttet sige farvel til den hjelmbærende forsvarer, Klaus Gjasula, der i den seneste sæson sikrede sig rekorden for flest gule kort i 1. Bundesliga, så har jeg en god fornemmelse af, at de godt kan blande sig i toppen i den kommende sæson.

Desuden har Steffen Baumgart vist sig at passe perfekt til den lille klub i det østlige Westfalen. Hans modige, offensive spillestil var ikke gangbar i Bundesligaen, men i det seneste ophold i 2. Bundesliga var holdet det klart mest målfarlige, og det skal blive interessant at se, om det kan holde ved i denne omgang blandt de næstbedste.

Ellers er det svært at se, hvem der ellers kan komme til at blande sig i topstriden. I de seneste to år har Heidenheim den længstsiddende træner i tysk fodbold, Frank Schmidt, formået at blande sig i toppen, og det kulminerede i sidste sæson, hvor de tabte Relegationskampene mod Werder Bremen efter to gange uafgjort.

Lige som i sidste sæson er der ikke de store profiler i truppen, hvor veteranen Marc Schnatterer vel er det mest kendte navn. Selv om han er blevet 35 år og ikke spillede fast i sidste sæson, kan han stadig være en afgørende faktor i truppen med sin rutine.

Bochum, Darmstadt, Düsseldorf og Holstein Kiel er også kandidater til en plads i toppen uden helt at have niveauet til at være med blandt de allerbedste, mens det for de øvrige hold formentlig kommer til at gælde en kamp om at redde sig i midterfeltet uden at skulle kigge alt for meget ned mod den kedelige nedrykningsstreg.

Et af de hold, der formentlig kan komme til at snuse til stregen igen, er hæderkronede Nürnberg. Holdet skulle helt frem i seks minutters overtid for at redde livet i 2. Bundesliga i sommer, da de reducerede til 1-3 i Relegationskampen på udebane mod Ingolstadt. Holdet virker ikke videre forstærket til denne sæson, og som altid ulmer det i kulissen hos der Club, hvor økonomien også har set bedre dage.

Gider man ikke se Bayern München høste endnu et abbonements-mesterskab i Bundesligaen, kan det være en god idé at tage et kig ned blandt de næstbedste. Jævnbyrdigheden er ofte stor og de seneste sæsoner har budt på mange gode dramaer, når turneringen nærmer sig afslutningen og billetterne øverst og nederst i rækken skal fordeles.

God fornøjelse med de resterende 33 kampe i 2. Bundesliga!

You may also like
HSV, Hamburger SV, Nur der HSV
HSV får UEFA til at ændre Målhymne til EM
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Kampprogram, 2. Bundesliga 2022/23
Andreas Albers og St. Pauli kan rykke op på Volksparkstadion: – Det kunne ikke være skrevet bedre