bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (33. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (33. runde)

Status om danske spillere i Bundesligaen

Det var en blandet pose bolsjer for danskerne i tysk fodbold i denne runde. Bl.a. var en dansker med til at sikre sin klub oprykning til Bundesligaen, mens en anden måtte tage til takke med et uafgjort resultat på et tidspunkt, hvor alle point er livsvigtige for at sikre sig endnu en sæson i den bedste tyske række.

Har du mistet en smule af overblikket, er du kommet til det rigtige sted for at genvinde det.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

I kampen om at sikre sig den sidste plads, der giver adgang til Champions League tog Gladbach i weekenden et vigtigt skridt, da de besejrede Leverkusen 2-1. De ligger i øjeblikket på fjerdepladsen, der som den sidste giver adgang til den fineste klubturnering i Europa. Tre point ligger Mainz og Hertha Berlin på femte- og sjettepladsen, så der er også meget at spille for i den sidste kamp for Gladbach.

Lad os vende tilbage til denne rundes kamp og Andreas Christensen. Han spillede ikke overraskenden hele kampen for Gladbach i midten af det centrale forsvar, og han spillede en god kamp. Han viste en stor træfsikkerhed, da han ramte en medspiller med 94 % af sine afleveringer. Han vandt syv luftdueller, hvormed han kun blev overgået af Stefan Kießling i kampen, der dog vandt hele 12. Ellers stod AC for fire clearinger og fem bolderobringer. Det var altså en meget god kamp af danskeren, der i næste runde skal gøre sit for at spille Gladbach med i det helt sjove selskab i næste sæson.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Vi havde et vaskeægte danskeropgør i weekendens runde, da Köln mødte Werder Bremen. Her spillede Frederik Sørensen og Jannik Vestergaard hele kampen for deres respektive klubber. Ingen af dem har håneretten i denne omgang, da kampen endte 0-0. Eftersom begge spillere er forsvarsspillere, var det tydeligvis ikke dem, der havde den værste kamp.

Frederik Sørensen spillede endnu en gang på højre back, som han har gjort det de sidste otte gange, han har optrådt i Bundesligaen. Sørensen spillede en meget udmærket kamp. Han lavede flest tacklinger af alle i kampe med sine fire. Ydermere kunne han sætte sit navn på fem clearinger og tre bolderobringer. Efter 61 minutter fik han også raget et gult kort til sig.

Kölns sæson er mere eller mindre færdig, da de ikke har mere at spille for i ligaen, og de kan derfor så småt begynde at kigge fremad mod næste sæson.

Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen:

Vi har allerede fået fastlagt, at Jannik Vestergaard var del af et danskeropgør med Frederik Sørensen, og at kampen mellem dem og deres klubber endte 0-0. Her skal det altså handle om Vestergaards præstation.

Denne præstation er meget lig Frederik Sørensens. Vestergaard leverede også fem clearinger. Han lavede dog fire bolderobringer, altså én mere end Sørensen. Vestergaard lavede også fire frispark, hvilket også var et mere end Sørensen.

Vestergaard adskilte sig ellers ikke på nogen bestemt måde. Han leverede en solid, men ikke iøjefaldende præstation. Som han i øvrigt har gjort det mange gange i denne sæson.

For Werder Bremen er sæsonen langt fra slut. De smed point i dag, mens Frankfurt vandt over Dortmund, og dermed ligger Werder Bremen nu på 16. pladsen inden den sidste runde. Ender de her skal de spille playoff om at blive i ligaen, så Werder Bremen vil naturligvis give deres alt i den sidste kamp for at slippe væk fra 16. pladsen.

Leon Andreasen og Uffe Bech, Hannover 96:

Der er desværre intet nyt, hvad angår Leon Andreasen og Uffe Bech. Begge er de stadig skadet, hvorfor de ikke kunne spille kamp for Hannover i weekenden.

For en sjælden gangs skyld så det dog ikke ud som om, Hannover kunne have nydt godt af de to danskere. Det er selvfølgelig altid bedst at have alle sine spillere til rådighed, men i denne kamp kunne de resterende spillere klare ærterne selv, og således vandt Hannover kampen 1-0 over Hoffenheim.

Det ændrer dog ikke på det mindste. Hannover ligger stadig sidst i ligaen, og der vil de også forblive efter den sidste kamp i sæsonen.

Pierre-Emile Højbjerg, FC Schalke 04:

Et hold, der stadig har alt at spille for i denne sæson, er Schalke 04. I øjeblikket ligger de på en syvendeplads, men de har samme pointantal, 49, som Mainz og Hertha Berlin.

I weekenden spillede Schalke mod Augsburg. Kampen endte 1-1. Pierre-Emile Højbjerg var endnu engang at finde i startopstillingen for Schalke. Det betyder, at han nu kun har været udeladt i én af de seneste 11 kampe.

Pierre-Emile spillede ikke nogen dårlig kamp mod Augsburg. Han var en stor del af spillet, faktisk var han den spiller i kampen, der havde bolden tredjemest, og han blev vel og mærke skiftet ud efter 76 minutter. Samtidig stod han også for tre tacklinger og fem hjørnespark.

Augsburg scorede deres mål i det 89. minut, så Schalke vil ærgre sig gul og blå over, at det ikke lykkedes at få alle tre point i denne kamp.

Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Ja, vi skal jo til det. Det faste indslag, hvor vi forsøger at dreje situationen omkring Emil Berggreen på en ny måde. Der er dog ikke nogen ny måde eller nogen nyheder. Han er stadig skadet, og han kommer ikke tilbage i næste kamp heller. Derfor må vi altså vente til efter sommerferien med at se Emil Berggreen i aktion i Bundesligaen. Forhåbentlig har vi en masse at glæde os til.

Noter fra 2. Bundesliga:

Forbi 2. Bundesliga skal vi selvfølgelig også.

Nicklas Helenius måtte starte ude for Paderborn, der mødte 1860 München. Helenius blev skiftet ind efter 75 minutter, men han kunne ikke hjælpe holdet med at score mål. Paderborn tabte kampen 1-0.

RB Leipzig spillede mod Karlsruher og vandt 2-0. Dermed er de nu sikre på oprykning til Bundesligaen i næste sæson. Yussuf Poulsen startede på toppen, men blev skiftet ud efter 79 minutter. Han var ikke en del af Leipzigs to mål. Læs mere om RB Leipzig og deres kontroversielle vej til toppen

Jakob Busk havde ikke den bedste dag på kontoret for Union Berlin, der tabte deres møde med Bielefeld med 2-0.

Niki Zimling er stadig skadet, så han kunne ikke være med for FSV Frankfurt, der tabte 1-0 til Düsseldorf.

You may also like
danske spillere, danskerstatus, bedste danske spillere i Bundesligaen, danskerne i Bundesligaen
Sådan gik det danskerne i Bundesligaen 2021/22
Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter, sæsonkort
Så meget koster et sæsonkort i Bundesligaen
Corona virus, Ingen tilskuere, optakt
Optakt: Bayer 04 Leverkusen – SC Freiburg – Kan Streich føre Freiburg i Champions League
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga
Optakt: Freiburg – Union Berlin: Kampen om Europa