Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (31. runde) - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (31. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (31. runde)

Det blev en uge, der bød på omvæltninger; en nedrykning og en kontraktophævelse, og fine danske præstationer samt en assist minsandten. Har du ikke lige det fulde overblik over, hvem der stod for hvad? Så er du kommet til det helt rigtige sted.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Efter en optræden på midtbanen i seneste runde var Andreas Christensen i denne runde tilbage i vante omgivelser i det centrale forsvar, da Gladbach mødte og besejrede Hoffenheim 3-1. AC lå, som han har gjort det så mange gange, som den midterste mand i et centralt forsvar med tre mand.

AC viste stor pasningssikkerhed i kampen, idet han ramte en medspiller i 93 % af sine forsøg. Herudover vandt han alle sine luftdueller samt fire clearinger og fire bolderobringer.

Det var, hvad man kunne kalde, en sædvanlig god præstation fra AC, og det var vel at mærke en tiltrængt en af slagsen, efter at Gladbach forinden havde tabt de to seneste opgør. De ligger nu på en femteplads med tre spillerunder igen, og skulle de ende her, vil det betyde kvalifikation til Europa League.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Frederik Sørensen var i weekenden tilbage på banen for Köln efter at have siddet ude i tre kampe. Sørensen startede på banen for Köln på højre back. Efter 79 minutter blev han dog skiftet ud og gjorde plads til Pawel Olkowski. Köln vandt kampen over Darmstadt 4-1.

Frederik Sørensen var en aktiv del af denne sejr, da han efter 35 minutter leverede assisten til Anthony Modestes mål til 2-1. Frederik Sørensen havde ikke overvældende meget at lave i den defensive del af banen, men han vandt da begge luftdueller, han deltog i, mens han også blev noteret for fem clearinger.

Alt i alt kan man karakterisere kampen fra Frederik Sørensen som en positiv optræden efter at have siddet ude i tre kampe.

Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen:

Werder Bremen kæmper med næb og kløer for at slippe fri af nedrykningskampen i Bundesligaen. I weekenden måtte de give fortabt, da modstanderen var HSV. Werder Bremen tabte kampen 2-1, og dermed er de stadig at finde på en 16. plads i ligaen, hvilket vil betyde, at de skal i play off om nedrykning, skulle de ende her.

Jannik Vestergaard var selvfølgelig at finde på banen for Werder Bremen. Han spillede hele kampen i det centrale forsvar ved siden af Papy Djilobodji. Jannik Vestergaard spillede ikke nogen god kamp. Bemærkelsesværdigt er det blandt andet, at han kun vandt fire ud af 11 hovedstødsdueller. Det er ikke nok, når man som Vestergaard er 199 cm høj. I den mere positive ende stod han for hele ni clearinger.

Werder Bremen er fortsat i allerhøjeste grad i fare for at rykke ned, så det skal blive meget spændende at følge med i, hvordan det går Vestergaard og co. i de resterende kampe.

Leon Andreasen og Uffe Bech, Hannover 96:

Så skete der for Hannover. De er nu matematisk sikre på at rykke ned. Det blev en realitet, efter at holdet i weekenden spillede 2-2 med Ingolstadt. Det betyder samtidig også, at Leon Andreasen og Uffe Bech skal skifte klub i sommerens transfervindue, hvis ikke de vil spille fodbold i 2. Bundesliga.

Hverken Andreasen eller Bech var en del af weekendens opgør, da de begge fortsat er ude med skade.

Spekulationerne omkring spillernes fremtid vil uden tvivl begynde snarligt, og vi kan forsikre dig for, at vi på bulibold vil holde dig opdateret.

Pierre-Emile Højbjerg, FC Schalke 04:

Schalke gav i weekenden et eksempel på den noget slidte kliché, at 2-0 er den farligste føring, da de satte en sådan føring over styr mod Leverkusen. Schalke kom foran 2-0 efter 29 minutter, men med tre mål fra Leverkusen i minutterne 54, 56 og 60 blev den kamp vendt fuldstændig på hovedet. Kampen endte 3-2 til Leverkusen.

Pierre-Emile Højbjerg startede på banen for Schalke på den centrale midtbane ved siden af Johannes Geis. Han spillede en kamp, der hverken var meget god eller meget dårlig. Af positive ting kan det nævnes, at han var succesfuld med sine afleveringer i hele 95 % af tilfældene, at han lykkedes med begge sine forsøgte tacklinger, og at han stod for seks bolderobringer. Af mindre positive ting kan det nævnes, at han fik et gult kort efter 52 minutter, og at han blev skiftet ud efter 68.

Schalke ligger i øjeblikket på en syvendeplads, og de skal være glade for, at det er Bayern og Dortmund, der mødes i pokalen, da det frigiver en ekstra Europa League plads til det hold, der ender på netop syvendepladsen.

Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Det er ved at blive en kæmpe udfordring ikke at gentage de samme ting om Emil Berggreen igen og igen. Faktum er, at han fortsat er skadet, som han har været, lige siden han skiftede til Mainz i vinterens transfervindue. Derfor er vi fortsat i det uvisse om, hvilken rolle Berggreen har eller er tiltænkt på dette Mainz-mandskab.

Berggren var i løbet af sidste uge ude at sige, at han ikke regner med at komme til at spille i denne sæson.

Nicklas Bendtner, VfL Wolfsburg:

Vi havde først skrevet, at der endnu intet nyt var om Nicklas Bendtner, og at han fortsat blot var suspenderet fra klubben, men så skete der noget i sagen om Bendtner. Han er nu blevet løst fra sin kontrakt i Wolfsburg, hvormed han er helt fri mand i fodboldens rige.

Det betyder naturligvis også, at Bendtner ikke længere vil være en del af danskerstatus. Han havde sine øjeblikke, der gav en masse at rapportere om, men siden jul har der været næsten helt stille, så det er næppe dårligt for Bendtners karriere, at han nu er kontraktløs.

Noter fra 2. Bundesliga:

Som altid skal vi også runde 2. Bundesliga og se, hvorledes danskerne har klaret sig der.

Paderborn spillede lørdag 1-1 med Heidenheim. Nicklas Helenius havde desværre ikke nogen stor andel i kampen. Han blev skiftet ind efter 90 minutter, på hvilket tidspunkt begge mål var scoret.

Union Berlin med Jakob Busk i målet løb ind i et ordentligt nederlag. De tabte 6-2 til Nürnberg, så Busk havde en travl dag på kontoret. Union Berlin første ellers 2-0 ved pausen, inden de gik helt ned i anden halvleg

Niki Zimling er fortsat skadet, og derfor var han naturligvis ikke en del af FSV Frankfurts kamp i weekenden.

RBL og Yussuf Poulsen spillede mandag mod Kaiserslautern. Kampen endte 1-1. Poulsen var ikke involveret i RBLs mål, og han blev udskiftet efter 90 minutter.

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi