bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (26. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (26. runde)

I en uge, hvor det endnu en gang ikke blev til store mængder af spilletid til danskerne i Bundesligaen, er det rart, at der er håb at hente i 2. Bundesliga, hvor en dansker også stod for et fremragende mål.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Gladbach og Andreas Christensen spillede en god kamp i weekendens runde. Hjemme mødte de Eintracht Frankfurt, og Frankfurt blev sendt hjem igen med et 3-0-nederlag.

For AC var det en af de efterhånden sædvanlige kampe. Han spillede hele kampen i midten af et centralt forsvar med tre mand. Han havde en del boldbesiddelse, og han var sikker i sine afleveringer. Han ramte en medspiller med 75 af 82 afleveringer, hvilket giver en succesrate på 91 %, en klart acceptabel rate. Samtidig vandt han fire luftdueller og to ud af to tacklinger.

Skulle hans præstation have været bedre, skulle han nok have prydet den med en assist eller en scoring. Det blev ikke i denne omgang. Dog er han AC en meget populær mand for tiden, og et af de seneste rygter lyder på, at de tyske mestre, Bayern München, vil forsøge at hente ham til Allianz Arena. Det går, sagt på nordjysk, helt okay for Andreas Christensen.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Efter at have fået en noget sløj start på anden halvdel af sæsonen ser Frederik Sørensen nu ud til at have vundet indpas på Kölns højre back. For tredje kamp i træk spillede Sørensen hele kampen på netop denne position i weekenden. Köln mødte Hannover og vandt kampen 2-0.

Hvad angår Sørensens præstation i kampen, så er der ikke meget nævneværdigt at bemærke. Man kunne dog lægge mærke til, at han vandt kun to af sine syv hovedstødsdueller. Det er ikke alverden, når man er næsten to meter høj.

Derudover var det en af de kampe, hvor Sørensen ikke var i fokus hele tiden. Han fik dog et gult kort til samlingen efter 49 minutter.

Det er vist blot på sin plads at håbe, at Sørensen kan holde sin plads på den højre back. I sine første tre optrædener har han i hvert fald næppe spillet sig af holdet.

Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen:

Historien om Jannik Vestergaard og Werder Bremen er ikke særlig positiv i denne omgang. Hele holdet, Vestergaard heriblandt, løb ind i en for stor mundfuld, da de mødte Bayern München. Bayern vandt kampen hele 5-0, hvilket også taler sit tydelige sprog om, at Werder Bremen var mere eller mindre magtesløse i kampen.

Alt efter hvem man spørger, spillede Vestergaard enten den midterste del af en bagkæde med fem mand eller på den defensive centrale midtbane. Det sidste vil nok være det mest rigtige, men talkombinationer er selvfølgelig aldrig skrevet i sten. Det var for det meste Vestergaards opgave at føre bolden fremad, hvormed han naturligt førte sig lidt frem ad banen.

Vestergaard havde fået det ærefulde hverv at lede sit hold som anfører under kampen, men det er ikke let at lede et hold, når man er overmatchet på alle parametre.

Werder Bremen får i næste runde mulighed for at komme op på hesten igen, i denne runde faldt de i hvert fald af.

Leon Andreasen og Uffe Bech, Hannover 96:

Ja, der er endnu en gang ikke meget at skrive om hverken Uffe Bech eller Leon Andreasen. Begge er stadig skadede, og derfor var de naturligvis ikke med i Hannovers kamp i weekenden. Hannover kunne ellers sagtens have brugt dem. De tabte igen og har nu 10 point op til Werder Bremen, der ligger lige over nedrykningsstregen.

Hvad angår Uffe Bech, så skulle han være under genoptræning, men stadig på et stadig hvor man ikke kan konkludere, hvornår han kan være tilbage i kamptruppen igen.

Leon Andreasen derimod skulle have været i Danmark for at blive opereret i sin venstre fod. Er dette tilfældet, er det svært at se, at der skulle være flere kampe tilbage i Andreasens Hannover-karriere.

Alt dette vil vise sig. På nuværende tidspunkt glæder vi os selvfølgelig bare til at se nogen af de to danskere tilbage på banen.

Pierre-Emile Højbjerg, FC Schalke 04:

Der sker ting og sager for Pierre-Emile Højbjerg i Schalke for tiden. I fredagens kamp mod Hertha Berlin startede han endnu en gang inde på den centrale midtbane, hvor han spillede hele kampen. Derudover var han manden på billedet af Schalkes startopstilling, som klubben lagde op på sin Twitterprofil. Det er tydeligvis en anerkendelse af, at Højbjerg spiller godt for tiden, og at han ikke udelukkende skal udfylde et tomrum ovenpå Goretzkas skade.

Der er selvfølgelig også en kamp at forholde sig til. Schalke tabte kampen til Hertha BSC 2-0. Pierre-Emile sluttede kampen med en afleveringspræcision på 98 %, hvilket var mest af de 22 startende spillere. Helt generelt havde han en god kamp på midtbanen. Han leverede bl.a. tre tacklinger. Det bliver dog selvfølgelig overskygget af Herthas sejr.

Men ikke desto mindre må vi sige, at Pierre-Emile har gjort sit for at gribe den chance, han har fået med skaden til Goretzka.

Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Om Emil Berggreen er der ikke særlig meget at sige. Han er stadig skadet, og der er ikke i den seneste uge kommet nogle opdateringer på, hvornår man håber på at kunne se ham tilbage.

Derfor skal vi heller ikke trække denne smøre i langdrag.

Vi håber selvfølgelig stadig meget på, at vi snart kan se Emil Berggreen få debut i Bundesligaen.

Nicklas Bendtner, VfL Wolfsburg:

Wolfsburg tabte lørdag 1-0 til Hoffenheim. De kunne utvivlsomt godt have brugt en skarp angriber. En af de angribere, de råder over, er dansk og hedder Nicklas Bendtner, men han var ikke udtaget til kampen. Det er der sådan set ikke noget nyt i. Nicklas Bendtner har ikke spillet fodbold i Bundesligaen siden den 6. februar. Det er altså nu seks runder i træk, hvor Bendtner er blevet udeladt fra Wolfsburgs trup.

Der kan skrives meget om hvorfor, men det er der allerede blevet. Der kan sikkert også skrives meget om, hvordan Nicklas Bendtner skal komme tilbage i Wolfsburgs trup, men det er på nuværende tidspunkt meget svært at se, hvordan han skal bære sig ad med det.

Noter fra 2. Bundesliga:

Som det hør sig og bør ingen danskerstatus uden et smut forbi 2. Bundesliga, hvor der også løber danskere rundt og spiller fodbold.

En af dem scorede i weekenden et vanvittigt mål. Faktisk scorede han to, men det ene er så fremragende et mål, at det bør man omgående få set, hvis ikke man allerede har set det. Det er selvfølgelig Nicklas Helenius, der er tale om. Han var med til med sine to mål at sikre en sejr til Paderborn på 4-3. Derudover fik han sig også et gult kort.

Jakob Busk var endnu engang at finde mellem stængerne hos Union Berlin, der tabte 2-1 til Duisburg.

Yussuf Poulsen var i weekendens runde i karantæne efter at have modtaget fem gule kort i sæsonen.

Niki Zimling er fortsat ude med en skade, og derfor var han ikke med i FSV Frankfurts kamp i weekenden.

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby
2. Bundesliga, St. Pauli
Optakt til runde 13 i 2. Bundesliga – Stikker Hamburg-klubberne af?
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?