bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (9. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (9. runde)

Det blev til en uge af middel karakter for vores danske følgesvende i Tyskland. Som noget af det mest opsigtsvækkende var der en ung dansker, vi ikke tidligere har givet opmærksomhed, på bænken hos Dortmund. Som altid har vi lavet det samlede overblik, så du kan blive opdateret.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Gladbach var i aktion i fredagens Bundesligakamp. Her mødte de hjemme Eintracht Frankfurt. Kampen endte 0-0. Andreas Christensen deltog ikke i kampen, da han fortsat døjer med den skade, han pådrog sig mod HSV.

Jannik Vestergaard spillede derimod hele kampen og blev ifølge hjemmesiden WhoScored kampens spiller. Det er måske også meget passende, at en central forsvarsspiller bliver kampens spiller i en kamp, der ender 0-0. Vestergaard var efter Nico Elvedi, hans makker i midterforsvaret, den spiller, der var mest på bolden. Han blev også kun overgået af Elvedi, når det kom til antallet af afleveringer. Herudover var han involveret i otte hovedstødsdueller. Alle otte vandt han, hvilket placerede ham helt i toppen af antallet af sådanne. Vi skal måske også nævne, at han og Tony Jantschke stod for fire clearinger hver, mest af alle.

Det var altså en kamp, der fik Vestergaards navn til at slå ud i statistikkerne. Gladbach må dog stadig ærgre sig over, at de ikke formåede at score i kampen, og at de fortsætter deres noget tvivlsomme stime i Bundesligaen, der ikke har budt på sejr i de sidste fire kampe.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Köln gør sit for fortsat at være en del af toppen, hvor det er rigtig sjovt. I denne runde fik de hjemme besøg af HSV, der ligger sidst i ligaen, så det lignede mest af alt en formsag. Det blev det da også. Efter 58 minutter blev HSVs Bobby Wood udvist ved stillingen 0-0, og derefter tog Köln kontrol over kampen og vandt 3-0.
Frederik Sørensen spillede hele kampen for Köln i højre side af et centralt forsvar på tre mand. Han spillede en kamp, hvor han var meget på bolden. Faktisk havde kun Mergim Mavraj mere boldbesiddelse. Det var også kun Mavraj, der overgik ham i antallet af afleveringer. Ellers var det en begivenhedsløs kamp for Sørensen. Han lykkedes dog med begge de tacklinger, han forsøgte sig med.

Summa summarum endnu en god kamp for Sørensen og Köln, der i øjeblikket ligger nummer fire i ligaen.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Der skete noget glædeligt i Mainz’ kamp mod Ingolstadt i denne runde, der inden da kun var sket én gang i indeværende sæson af Bundesligaen. Jonas Lössl var i stand til at holde nullet. Derudover formåede hans holdkammerater at score to mål, så Ingolstadt blev sendt hjem med et nederlag på 2-0.

Jonas Lössl var ikke nogen vanvittig stor del af kampen. F.eks. præsterede han kun en enkelt redning, mens kollegaen hos Ingolstadt, Örjan Nyland, stod for seks af slagsen. Det blev en stille og rolig dag på kontoret, og den er Lössl nok rigtig glad for, når man tænker på, de hyppige scoringer modstanderne normalt har præsteret mod Mainz.

Niki Zimling var igen at finde hos Mainz’ hold i 3. liga, hvor han spillede 23 minutter som indskifter.

Emil Berggreen er fortsat skadet.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:

Det blev heller ikke i denne runde, at Martin Hansen fravristede Örjan Nyland målmandshandskerne i målet hos Ingolstadt, der som nævnt ovenfor tabte 2-0 til Mainz. Men vi skylder selvfølgelig at sige, at Martin Hansen stod hele kampen for Ingolstadt i deres DFB-Pokal opgør mod Eintracht Frankfurt tirsdag. Den kamp var målløs indtil straffesparkskonkurrencen, som Eintracht vandt 4-1. Det var Martin Hansens første minutter i målet for Ingolstadt, og lidt har da også ret. Desværre bliver der jo så ikke flere pokalkampe for Ingolstadt, hvor Hansen måske kunne have fået chancen.

Emre Mor og Jacob Bruun Larsen, Borussia Dortmund:

Der var glædelige danske nyheder i Dortmunds kamp mod Schalke, det såkaldte Revierderby. Ikke i kampen som sådan, der endte 0-0, og som var uden dansk islæt. Men på Dortmunds bænk sad en dansker hele kampen igennem og så spillet fra nærmeste hold. Det var ikke Emre Mor, dansktyrkeren, der allerede har fået meget omtale i disse spalter og i andre. Han måtte igen afsone en karantænedag efter det røde kort, han fik mod Hertha BSC.

Til gengæld var 18-årige Jacob Bruun Larsen hevet op fra Dortmunds U19-hold, hvor han har huseret indtil videre i sæson. Han sad på bænken kampen igennem, men bare det at være udtaget til kampdagstruppen er også noget af en præstation for en 18-årig knægt blandt Dortmunds væld af unge talenter. Bruun Larsen spillede også 68 minutter i Dortmunds pokalkamp mod Union Berlin i midtugen. Han kunne endda også notere sig assisten til Dortmunds enlige mål i den kamp. Emre Mor spillede alle 120 minutter i denne kamp, som Dortmund vandt i straffesparkskonkurrence.

Forhåbentlig var det ikke sidste gang lige foreløbig, at Bruun Larsen var inde omkring truppen på kampdagen.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:

RB Leipzig var i runden på besøg hos Darmstadt, og heller ikke her skulle deres imponerende stime lide et knæk. Leipzig kunne rejse hjem med en sejr på 2-0, og de ligger nu på andenpladsen; to point efter Bayern München. Det er mildest talt imponerende.

Yussuf Poulsen var igen foretrukket i startopstillingen i angrebet sammen med Timo Werner. Det skulle dog ikke blive en kamp, Poulsen vil huske som en glædelig milepæl i sin karriere. Han blev udskiftet efter 51 minutter til fordel for Marcel Sabitzer, der skulle score kampens to mål.

Forinden var Poulsen blevet frapillet bolden tre gange, han havde begået seks frispark, og han havde opsamlet et gult kort.

På ingen måde en mindeværdig kamp for Poulsen. Den skal vist kasseres, og så skal han arbejde sig videre. Det hele kan heller ikke altid være lyserødt.

Noter fra 2. Bundesliga:

Som altid fokuserer vi i slutningen af danskerstatus på rækken just under Bundesligaen, nemlig 2. Bundesliga. Her render der også danskere rundt, der fortjener vores opmærksomhed.

Union Berlin med danske Jakob Busk og Kristian Pedersen kæmper en hård kamp i toppen af ligaen i øjeblikket. I weekenden måtte de dog se sig slået af Fortuna Düsseldorf 0-1. Begge danskere spillede hele kampen; Busk i målet og Pedersen på venstre back.

Også Hannover, der har danske Uffe Bech på lønningslisten, blander sig i topstriden. De vandt i weekenden 3-1 over Würzburger Kickers. Det var dog uden hjælp fra Uffe Bech, der fortsat er i gang med genoptræning.

Efter at have siddet på bænken hos førsteholdet i sidste runde var Jacob Rasmussen i denne runde igen at finde hos St. Paulis andethold, hvor han spillede 90 minutter.

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi