bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (8. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (8. runde)

Der har før været bedre uger for danskerne i tysk fodbold, ingen tvivl om det. Faktisk var det kun Yussuf Poulsen og Jakob Busk og Kristian Pedersen i Union Berlin, der var del af kampe, der bød på sejre til deres respektive hold. En mindre succesfuld uge for danskerne skal selvfølgelig ikke afholde os fra at skabe overblikket over danske præstationer, så det får du lige herunder. Enjoy.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Gladbach skulle i weekenden på den vel nok sværeste opgave i Bundesligaen. De skulle til Bayern og Allianz Arena og forsøge at hive point med hjem. Det lykkedes dem ikke. På en utrolig velspillet første halvleg lagde Bayern fundamentet for en 2-0-sejr.

Jannik Vestergaard spillede hele kampen for Gladbach, mens Andreas Christensen måtte sidde over med en skade i ballemuskulaturen, han pådrog sig under sidste rundes opgør med HSV. Hvor længe AC skal være ude, har klubben ikke udtalt sig om i skrivende stund.

Derfor skal det selvfølgelig også handle om Jannik Vestergaard her. Han spillede en ganske udmærket kamp, men som så mange andre før ham havde han store problemer mod Bayerns offensiv. Han stod dog for fem vundne hovedstødsdueller, fire tacklinger og hele ni clearinger; klart flest af alle.

Gladbach fortsætter altså det noget ustabile spil i Bundesligaen, og de ligger nu nummer 10 i ligaen. Dog kun med tre point op til Dortmund på sjettepladsen og europæisk fodbold.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

I Berlin var der topopgør, da Hertha BSC tog imod Köln og Frederik Sørensen. Köln lå inden kampen på andenpladsen, og de gik selvfølgelig ind til kampen med et ønske om at holde fast i denne placering. Det lykkedes ikke. Hertha vandt kampen 2-1.

Frederik Sørensen spillede igen hele kampen på højre back for Köln. Han spillede ikke nogen prangende kamp, men han kunne da sætte sit navn på seks tacklinger og en dribling minsandten også.

Det var Kölns første nederlag i denne sæson af Bundesligaen. At et hold som Köln lider det første nederlag i ottende runde, er meget imponerende, og de skal selvfølgelig bare fortsætte det hårde arbejde og se, hvad de kan drive det til.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Mainz var i weekenden på besøg hos Schalke. Det blev ikke noget godt visit for Mainz; de blev nemlig sendt hjem med et nederlag på 3-0. Jonas Lössl var igen blevet foretrukket i målet hos Mainz, men han havde ikke ligefrem den bedste dag på kontoret.

Målmanden er selvfølgelig altid afhængig af, hvordan forsvaret dækker op, men man kan sjældent gå fra banen og være glad som målmand, efter at man har måttet hente bolden ud fra nettet tre gange.

Det bygger også videre på en lidt uheldig tendens hos Mainz. Holdet har lukket 15 mål ind, hvilket er klart flest blandt alle hold i top 12 af Bundesligaen. Mainz selv ligger på niendepladsen, og fortsætter de med at indkassere så mange mål, vil det blive svært at kravle opad i tabellen.

Niki Zimling var på bænken hele kampen for Mainz’ andethold, der spiller i 3. Liga.

Emil Berggreen er fortsat ude med skade.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:

Kom man for at se mål i kampen mellem Ingolstadt og Dortmund, blev man ikke skuffet. Hele seks af slagsen fik man at se. Tre til hver af holdene. Kom man i stedet for at se Martin Hansen stå i mål for Ingolstadt, blev man meget skuffet. Medmindre man selvfølgelig forinden havde læst lidt op ved at gennemgå forrige udgaver af danskerstatus. Som tilfældet har været det hidtil i sæsonen, måtte Martin Hansen også i denne kamp se Örjan Nyland i målet for Ingolstadt, mens han selv måtte sidde på bænken. Vi kan fortsat kun håbe på, at vi snart ser Hansen i aktion.

Emre Mor, Borussia Dortmund:

Der var ingen Bundesligafodbold til Emre Mor i denne runde, og det var han sådan set selv skyld i. Det hænger selvfølgelig sammen med, at Emre Mor blev udvist i sidste rundes kamp mod Hertha BSC. Det betyder, at han havde karantæne i weekenden, da Dortmund rejste til Ingolstadt med håbet om at returnere med tre point. Kampen blev en aldeles intens en af slagsen. Først i overtiden lykkedes det Dortmund at sende bolden over stregen til resultatet 3-3.

Emre Mor er blevet tildelt to spilledages karantæne, så vi får ham heller ikke at se i næste runde af Bundesligaen.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:

Hos Yussuf Poulsen og RB Leipzig virker det ikke rigtig som om, eventyret vil finde sin slutning. De er selvfølgelig ikke noget almindeligt oprykkerhold, når man tænker på, hvilke økonomiske muligheder, de har, men de ligger nu, efter otte spillerunder, på andenpladsen i ligaen, og de er et af kun tre hold, der fortsat er ubesejrede. Det må da alt andet lige bevidne, at de gør et eller andet rigtigt.

I weekendens runde tog de hjemme imod Werder Bremen. Yussuf Poulsen startede igen på banen for Leipzig. Han blev dog udskiftet efter 89 minutter. Han var ikke nogen nævneværdig del af spillet. F.eks. havde han 15 afleveringer i kampen, mens Naby Keita, der havde flest, havde 104. Til gengæld havde Poulsen en succesrate på sine afleveringer på 93 %. Yussuf Poulsen var heller ikke involveret i nogen af Leipzigs mål. Men bare fordi han ikke slår ud i statistikkerne, så må man aldrig undervurdere Poulsens presarbejde. Han lægger tit det første pres, der ikke afstedkommer en tabt bold fra modstanderen men måske en dårlig aflevering eller lignende, der kan resultere i en erobring. Mål eller assists er dog stadig bare den bedste valuta for angribere.

Noter fra 2. Bundesliga:

Som sædvanlig slår vi til slut et smut forbi 2. Bundesliga for at holde os opdateret på de danske præstationer her også.

Vi starter i Sandhausen, hvor St. Pauli var på besøg. Her var der gode danske nyheder at spore. Jacob Rasmussen var for første gang i sæsonen med på bænken for St. Pauli. Han blev dog ikke skiftet ind. Måske skulle de dog overveje at benytte Rasmussen; i hvert fald ligger St. Pauli i øjeblikket sidst i 2. Bundesliga.

Uffe Bech er fortsat i gang med sin genoptræning, hvorfor han ikke var en del af Hannovers 2-0 nederlag til Nürnberg.

Hos Union Berlin spillede både Jakob Busk og Kristian Pedersen hele kampen. Jakob Busk selvfølgelig i mål og Kristian Pedersen tilbage på sin venstre back efter at han sidste runde måtte sidde over med karantæne. Union Berlin besejrede Erzgebirge Aue 3-1 og ligger på andenpladsen i ligaen.

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi