Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (29. runde) - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (29. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (29. runde)

29. runde af dette års Bundesliga er færdigafviklet, og det betyder, at sæsonen i den grad bevæger sig ind i sin afsluttende fase. Placeringer skal fasttømres, mesteren skal kåres, og der skal findes hold, der må en tur i 2. Bundesliga. Der har været danskere, der har taget del i alle ovenstående scenarier, og flere har gjort sig positivt bemærket; andre knap så meget. Vi har fulgt op på alle præstationerne, så du kan føle dig godt klædt på.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Når man scorer tre mål i en kamp, tænker man ofte, at man da i det mindste kan redde sig en uafgjort. Gladbach måtte i denne runde sande, at sådan er det ikke altid. De tabte nemlig deres opgør mod Hoffenheim 5-3.

Jannik Vestergaard tog del i målfesten, da han scorede sit tredje sæsonmål til stillingen 2-1. Desværre for ham skulle det dog vise sig at blive et mål, der ikke udmøntede sig i point. Det skal dog alligevel nævnes, at dette var anden runde i træk, at Vestergaard scorede. Ikke ligefrem nogen dårlig stime for en central forsvarsspiller. Udover at bidrage med målet var han den Gladbach-spiller med mest boldbesiddelse, og han stod for hele ni clearinger.

Den eneste, der lavede tilnærmelsesvis lige så mange clearinger, var Andreas Christensen; han lavede seks af slagsen. AC udmærkede sig også ved at slutte kampen med en afleveringssuccesrate på 100 %. Alle af hans 58 afleveringer ramte en medspiller, og det er trods alt også en præstation. Ydermere fik han et gult kort.

Selvom der er positive ting at notere om begge danskere, står de selvfølgelig tilbage med et nederlag, der har besværliggjort deres mission om at opnå europæisk fodbold i næste sæson.

Frederik Sørensen og Nikolas Nartey, 1. FC Köln:

Også Köln kæmper for at slutte på en af de nederste adgangsgivende pladser til europæisk fodbold, og også Köln måtte sande, at de ikke kom tættere på det mål i denne runde, da de tabte deres kamp mod Augsburg 2-1. Köln fik ellers en oplagt mulighed for at tilspille sig point i kampen, da Augsburg fik hele to mand smidt ud i de døende minutter, men Köln var ikke i stand til at lukrere på det.

Frederik Sørensen spillede hele kampen for Köln, og han fik en noget utilsigtet hovedrolle, da han begik et straffespark på Danso, som Verhaegh udnyttede for Augsburg. Han bemærkede sig dog også på andre måder. Bl.a. ved en boldbesiddelsesprocent på hele 8,8 %, hvilket kun Mathias Lehmann overgik. Ingen overgik Sørensen, hvad angik vundne hovedstødsdueller; han kom først på bolden med hovedet i seks situationer. Det skal da også nævnes, at det var Sørensen, der sparkede bolden mod målet i forbindelse med Kölns enlige scoring, så Philipp Max kun kunne afværge bolden ind i eget net.

En blandet kamp fra Sørensen og en kamp med megen dramatik, men tilbage står Köln med nul point.

Endnu en gang kan vi blot konstatere, at Nikolas Nartey ikke kom i aktion for Köln U17.

Patrick Banggaard, SV Darmstadt 98:

Patrick Banggaard måtte i sidste runde sidde på bænken, mens Darmstadt spillede, men i denne runde var han igen at finde i startopstillingen, da Schalke kom på besøg. Kampen skulle vise sig at blive en meget positiv oplevelse for Darmstadt, der vandt 2-1. Det var Darmstadts blot femte sejr i sæsonen, og de er fortsat håbløst bagud, men succes avler succes, så derfor skal man aldrig kimse ad en, på nogle punkter ubrugelig, sejr.

Banggaard spillede hele kampen i det centrale forsvar og udmærkede sig bl.a. ved at lave hele syv clearinger. Kun Aytac Sulu, hans makker i det centrale forsvar, præsterede det samme. Det siger måske også en ting eller to om spillets mønster i denne kamp, men det kan Darmstadt selvfølgelig være helt ligeglade med, når de står med de tre point.

Ydermere fik Banggaard tilraget sig et gult kort, da han kom for sent i en situation.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Jonas Lössl måtte i sidste runde sidde over, fordi han havde knæproblemer. I denne runde var han at finde på bænken, hvilket betyder, at han enten ikke er blevet klar nok til igen at stå, eller at træner Martin Schmidt finder det bedst at have Jannik Huth mellem stængerne. Mainz kunne dog også uden Lössl. De vandt 1-0 over Hertha Berlin, hvormed de fik deres første sejr siden 25. februar. Forinden denne runde havde Mainz tabt fem kampe i streg, så det var af kolossal betydning, at de igen kunne putte point på tavlen; især i en runde hvor de omkringliggende hold også vandt. Bunden er dog stadig usandsynligt tæt i Bundesligaen. Nummer 16 og 15 (Mainz ligger nummer 15) har 32 point, mens 13 og 14 har 33 point. En enkelt dårlig runde og man kan finde sig selv i store problemer.

I de tyske medier spekuleres der i, at Huth har slået Lössl af, og at han er Schmidts foretrukne valg mellemn stængerne til de resternede kampe.

Nok om Mainz, der desværre var helt uden danskere på banen. Det samme var Mainz II ikke. Niki Zimling spillede 81 minutter for holdet, der dog igen tabte. Denne gang 2-1 til Großaspach.

Emil Berggreen er fortsat i gang med sin langvarige genoptræning, der forhåbentlig snart resulterer i noget spilletid.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:

Martin Hansen har vogtet målet for Ingolstadt uafbrudt siden runde 10, men i denne runde blev den stime brudt. Hansen måtte sidde over med sygdom, og derfor måtte han overlade pladsen i målet til Ørjan Nyland, der dog ikke ligefrem greb denne chance.

Ingolstadt tabte 3-0 til Wolfsburg, og deres spinkle mulighed for at redde sig endnu en sæson i ligaen svinder bort. Især fordi de fire hold lige over Ingolsadt i tabellen alle vandt deres respektive kampe i denne runde.

Forhåbentlig får vi igen Martin Hansen at se i næste runde, og forhåbentlig kan han hjælpe Ingolstadt tilbage på vindersporet, hvor de ellers havde befundet sig de tre runder forinden denne den 29. I hvert fald har de brug for sejre, hvis de ikke skal en tur i 2. Bundesliga.

Thomas Delaney, SV Werder Bremen:

Søndag var der Nordderby på programmet. Werder Bremen tog imod HSV og sendte dem noget ugæstfrit hjem med et nederlag på 2-1.

Desværre for denne danskerstatus var der ingen Thomas Delaney involveret i kampen. Han er fortsat ikke kommet sig over sin skade, men hvis alt går efter planen, skulle han igen være at finde på banen, når Werder Bremen den 22. april gæster Ingolstadt.

Vi har snakket om det før, men Werder Bremens formkurve fortjener endnu en anerkendelse. Holdet er nu kun to point fra den sjetteplads, der giver adgang til europæisk fodbold i næste sæson. Det er vel og mærke et hold, der efter 21. spillerunde lå på en 16. plads og var på vej til at spille play off om fortsat overlevelse.

Emre Mor og Jacob Bruun Larsen, Borussia Dortmund:

Emre Mor blev i denne weekend holdt ude af Dortmunds kamp mod Eintracht Frankfurt med lidt småskavanker, bl.a. noget sygdom og en mindre skade. Dortmund kunne da også uden Mor; de slog Frankfurt 3-1.

Intet tyder på, at Mor må undgå at snøre støvlerne i nogen længere periode, så vi håber selvfølgelig meget på at se ham igen i næste runde.

Ja, situationen omkring Jacob Bruun Larsen er uforandret. Han er fortsat skadet og derfor naturligt nok ukampdygtig.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:

RB Leipzig er i den grad kommet tilbage på sporet af, hvad det vil sige at være et tophold i Bundesligaen. Efter deres lidt sløje periode har de nu vundet fire kampe i træk, den seneste i weekenden 4-0 over Freiburg.

Yussuf Poulsen var tilbage i startopstillingen for Leipzig, og det kan man roligt kalde en meget fornuftig disposition for træner Ralph Hasenhüttl. Poulsen takkede for tilliden med et mål og en assist, og så var den ged ligesom barberet. Værd at notere sig er det også, at Poulsen scorede kampens første mål og assisterede det andet. Han tjattede altså ikke blot bolden i mål til stillingen 4-0. Han var afgørende for kampens forløb.

Efter 78 minutter blev Poulsen udskiftet, og han kunne sætte sig veltilfreds på bænken og nyde resten af kampen.

Noter fra 2. Bundesliga:

Vores gennemgang af danske resultater fra 2. Bundesliga starter denne gang hos Uffe Bech i Hannover 96. Uffe Bech blev dog hverken udtaget til at starte inde eller til at tage plads på bænken til Hannovers kamp mod Eintract Braunschweig, som Hannover vandt 1-0.

Union Berlin var igen halveret på antallet af danskere på banen. Kristian Pedersen spillede hele kampen på venstre back, mens Jakob Busk måtte se til fra bænken. Union Berlin vandt 3-1 over Kaiserslautern.

Christian Gytkjær måtte starte ude for 1860 München, men blev skiftet ind efter 80 minutter. Han var dog ikke involveret i nogle mål. Kampen mellem 1860 München og Sandhausen endte 1-1.

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi