Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (27. runde) - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Köln > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (27. runde)

Thomas Delaney, SV Werder Bremen:
Kort inde i “Rückrunden” var Werder Bremen i alvorlig nedrykningsfare. “Die Grün-Weissen” tabte foråret første fire kampe, men Nouris drenge har fået sat skik på sagerne, og før tirsdagens kamp mod Schalke havde Werder gemt sig godt væk fra bunden af tabellen.

Kampen forløb fremragende for bremerne, der slog Schalke med hele 3-0 hjemme på Weser Stadion. Desværre havde Delaney ikke sin bedste dag, siden han tilsluttede sig truppen i vinters op til dette forår. Kampen i lørdags, hvor han stod for tre mål i Werders sejr over Freiburg kunne han ikke leve op til. Han fik ikke for alvor fat i den store dominans på midtbanen, men alligevel gik det nu meget fint. Præstationen var godkendt. Hans aften blev dog ødelagt af en muskelskade, som tvang ham ud på bænken fra starten af anden halvleg.

Københavneren er ikke til rådighed for Alexander Nouri på fredag i en kamp mod Eintracht, hvor der som situationen nu har udviklet sig deltagelse i europæisk fodbold på spil. Faktisk må han sidde ude i et par uger. Delaneys skade er på ingen måde godt nyt for hverken ham selv eller Werder Bremen for den sags skyld, men begge parter trøster sig med en flot og vigtig sejr over Schalke.

Emre Mor og Jacob Bruun Larsen, Borussia Dortmund:
I tirsdags lignede det på papiret en let opgave for BVB, da de tog imod HSV hjemme på Signal-Iduna Park. Gæsterne fra Hamburg havde dog vist storform på det seneste, så helt nemt var det heller ikke. Emre Mor fik sin første startplads i Bundesligaen siden februar mod Darmstadt.

Det blev ikke til fuld tid for Mor, og efter en times spil måtte han vige sin plads for Pulisic. Dermed ikke sagt, at hans præstation var skidt. Emre Mor er kendt for altid at gøre sit ypperste for at blive bemærket inde på banen. Den ivrige kantspiller fik sig 46 boldberøringer, han lavede 22 afleveringer, og lykkedes med hele 19 af dem. Mors statistikker giver et fingerpeg, om en stor ærgerrighed i sit spil. Han var en af de BVB-spillere gennem hele kampen, der vandt flest dueller, hele 13 af slagsen. Han var i øvrigt også den Dortmund-spillere med flest indlæg igennem kampen. Tuchels tropper vandt i øvrigt kampen 3-0.

Det må betragtes som gode nyheder, at Emre Mor først og fremmest var med fra start. Og ikke mindst at han i første halvleg vel egentlig var bedste spiller med sine mange gennembrud i venstresiden.
Jacob Bruun Larsen er fortsat ude med en skade, og derfor ikke noget tekst om hans runde i denne omgang.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:
Ingolstadt havde en yderst vital kamp mod deres bayerske naboer Augsburg. “Die Schanzer” havde selvfølgelig Hansen på kassen.

Ingolstadt styrede det meste af kampen, og efter lidt mere end en times spil var de foran med3-0. Augsburg begyndte dog at trykke på i slutminutterne, og fik nået at reducere sig op på hele 2-3. Det blev dog også slutresultatet, og det giver Ingolstadt et håb om overlevelse. Angående Martin Hansen kan vi sige, at han ikke havde så meget tage sig til det meste af kampen. Han så dog ikke for god ud på hjemmeholdets reducering til 2-3, hvor Bobadilla opsnapper en lang bold, og vores danske ven kommer på mellemhånd.

Trods den uheldige episode, så er det i en eller anden forstand ganske fine nyheder. Ingolstadt har nemlig nu fået en sejr, der giver dem en chance for redning.

Jonas Lössl, Emil Berggren og Niki Zimling, FSV Mainz 05:
Mainz’ sæson har drejet modsat af, hvad Werders sæson har. Tidligere på sæsonen var de aspiranter til europæisk fodbold, nu ligger de med en hvis kropsdel i vandskorpen, og Mainz er i fare for nedrykning.

Jonas Lössl startede på kassen for “Die Nullfünfer”. Han gjorde det egentlig okay. Det vil være hårdt at klandre ham for nogle af de tre mål, Leipzig scorede i deres 3-2 sejr. Selvom vi ikke kan stå og give ham skylden for Mainz’ nederlag, så kommer han ikke til at stå tilbage efter kampen med flere store redninger på sin status. Mainz er i fare for nedrykning, og de kunne godt bruge en målmand, som lavede de pointgivende redninger. Det kan Lössl godt, og det har han også tidligere gjort, men det gjorde han ikke mod Leipzig.

Niki Zimling fik 71 minutter for Mainz II i en kamp mod Jahn Regensburg, hvor Zimling og Mainz II tabte 2-1.

Martin Schmidt sagde. at Emil Berggren ville blive klar til marts, vi venter stadig…

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:
Leipzig og Poulsen havde måske drømt, men nok ikke regnet med, at de på dette stadie af sæsonen skulle indtage ligaens andenplads. De har dog klaret sig ganske fortrinligt, men alligevel er de på det seneste rendt ind i et par pointtab, hvilket har givet dem pres bagfra i form af Hoffenheim og Dortmund.

Poulsen spillede faktisk en ganske flot kamp. Højdepunktet for danskeren var målet til 3-1, hvor han holder en Mainz-forsvarer væk, lægger bolden af til Keita, som scorer sikkert. Han var faktisk også brugbar for “Die Roten Bullen” nede i det defensive. Ved stillingen 0-0 kom han ind og fik forstyrret Öztunali, som i situationen havde fået en stor scoringsmulighed. Han vandt generelt rigtig mange dueller, og kom også til et par skudforsøg. Det blev dog ikke til nogle mål fra Poulsens side i denne omgang.

Yussuf Poulsen har ikke været lige så skarp foran kassen i denne sæson, som vi havde håbet. Hans præstationer er dog ganske fine, og hans hårde arbejde er vigtigt for Leipzig, og også en faktorer i holdets succes denne sæson. Kampen mod Mainz var endnu en god dag for Yussuf Poulsen.

Frederik Sørensen og Nikolas Nartey, 1. FC Köln:
Så er vi nået til vores danske “kölsche jungs”. “Gedebukkene” har gang i en fin sæson, som muligvis kan resultere i europæisk fodbold på RheinEnergieStadion næste sæson. Tirsdag stod de overfor en ægte 6-pointskamp mod Eintracht Frankfurt, der ligeledes kæmper om europæisk fodbold.

Frederik Sørensen fik fuld spilletid, og gjorde en ganske pæn figur i det vitale opgør. Sørensen var generelt sikker i opspilsfasen, og han vandt hele 18 dueller i kampen, hvilket hverken kunne forbedres eller bare tangeres af andre spillere på banen. Samtidig vandt Köln kampen med 1-0, og de ligger lige nu meget favorabelt i kampen om en top-6, der ville udløse billetter til europæisk fodbold næste sæson.

Angående Nartey er der ikke så meget at rapportere. Kölns U-17 skulle nemlig ikke i aktion denne aktion denne weekend. Vi kan dog forhåbentligt bringe nogle gode nyheder om Nartey, i næste udgave af “Danskerstatus” efter kampen mod Fortuna Düsseldorfs U-17-hold.

Andreas Christensen og Jannik Vestergaard, Borussia Mönchengladbach:
Så er vi nået til de to dänen i Gladbach, og vi bringer særdeles gode nyheder herfra. Gladbach tog hjemme imod Hertha, og hvis “Die Fohlen” ville i Europa via ligaen, så krævede det tre point mod “Die Alte Dame”.

Både Andreas Christensen og Jannik Vestergaard fik fuld spilletid. Træner Dieter Hecking skulle dog også have fundet den skarpe argumentation frem, hvis han ville retfærdiggøre en udskiftning af en af de to. Christensen og Vestergaard vandt begge 12 dueller i kampen. Det var ganske flot, men det bliver først vildt, når vi kigger på de tos afleveringsstatistikker. Vestergaard klarede kampen med en passningsrate på 90%. Det er dog barnemad sammenlignet med Andreas Christensen. Lejesvenden fra Chelsea havde 113 afleveringer i kampen, og næsten hver og en var succesfulde. Dog lavede han to fejlafleveringer, og han derfor med en passningsrate på 98,5%. Helt vilde tal. Det er også en af de store grunde til, at vi kårer Christensen som rundens dansker.

Patrick Banggaard, SV Darmstadt 98:
Patrick Banggaard tog til ligaens håbløse bundprop i vinters, og efterhånden er han blevet fast mand i Frings’ start-11’er. Onsdag mødte Darmstadt Leverkusen hjemme på Jan-Heimes-am-Böllenfalltor, og her var Banggaard endnu en gang med.

Som forventet tabte hjemmeholdet med 0-2, men med hensyn til Banggaards præstation er det faktisk gået ganske fint. Udover han fik fuld tid på banen, så fik han også tilbagelagt over 11 km, og fungerede ganske fint som en sikker herre i opspillet. Han var i øvrigt også en af de Darmstadt-drenge, der vandt flest dueller. Man skal derfor ikke rette skylden mod Banggaard, når det kommer til nederlaget.

Patrick Banggaard er nu endnu tættere på nedrykning til 2. Bundesliga. De fleste i klubben har dog nok efterhånden accepteret deres skæbne, og Banggaard gør sig lige for tiden godt bemærket i det tyske. Det er dermed gode muligheder for, at han kan blive en profil på det Darmstadt-hold, der efter alt at dømme spiller 2. Bundesliga.

Noter Fra 2. Bundesliga:
Kristian Pedersen var med fra start for Union Berlin, men blev dog skiftet ud efter 56 minutters spil. Unions Bundesliga-drømme led i øvrigt et hårdt knæk, da kult-klubben hjemme på Stadion An Der Alten blev slået af bundholdet Erzgebirge Aue med 0-1. Jakob Busk så hele kampen fra bænken. Hannover tog en vigtig sejr på 1-0 over Nürnberg, men Uffe Bech fik ikke noget spilletid. 1860 München fik en ganske flot 1-1-resultat mod Stuttgart hjemme på Allianz Arena. Christian Gytkjær sad dog på bænken i alle kampens 90 minutter.

You may also like
Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter, sæsonkort, spillerunder
Spilletidspunkter for runde 9-13 i Bundesligaen fastlagt: Dortmund – Bayern lørdag aften klokken 18:30
Danskere, Bundesligaen,
Sådan går det de danske spillere i Bundesligaen – oktober 2022
Sådan går det danskerne i Bundesligaen – december 2021
Sådan går det danskerne i Bundesligaen: Oktober 2021