bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (15. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (15. runde)

Et bundhold på rette vej, et oprykkerhold atter på rette kurs og et hårdtarbejdende hold med europæiske drømme er blandt tre af de hold, der har nydt godt af dansk deltagelse i denne den 15. spillerunde. Andet og mere end blotte overskrifter finder du lige herunder i vores danskerstatus.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Det er bare ikke Gladbachs sæson i år. De fik en sjælden sejr i sidste uge, og man kunne håbe for dem, at tingene var ved at vende for det bedre, men nej. I weekenden var de på besøg hos Augsburg for at spille en kamp, de tabte 1-0.

Både Jannik Vestergaard og Andreas Christensen spillede hele kampen for Gladbach, men de var desværre ikke i stand til at forhindre Martin Hinteregger i at score kampens enlige mål. Ingen af dem spillede nogen pragtkamp, men de udmærkede sig dog ved at være de to spillere i kampen med mest boldbesiddelse. Netop det faktum siger måske også det hele om Gladbachs kvaler i sæsonen, for man scorer sjældent kaskader af mål, når ens to midterforsvarere har bolden mest.

Udover at være mest på bolden var AC også den spiller i kampen, der vandt flest hovedstødsdueller med sine seks af slagsen. Jannik Vestergaard stod modsat for flest clearinger af alle, nemlig fem.

Det er jo for så vidt meget positivt, at de to danskere leverer så pæne statistikker, og de kan næppe heller bebrejdes, at Gladbach ikke scorer flere mål, men man glemmer hurtigt den gode forsvarspræstation, når holdet alligevel taber 1-0 og ligger og roder rundt som nummer 13 i ligaen, som tilfældet er det for Gladbach i øjeblikket.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Köln kæmper i øjeblikket en hård kamp for at ende blandt de seks øverste hold i ligaen, så de skal spille europæisk fodbold i næste sæson. Den mission led et lille knæk i denne runde, da Köln mødte Werder Bremen og spillede 1-1. Dermed er Köln to point efter Frankfurt, der i øjeblikket ligger på sjettepladsen.

Frederik Sørensen spillede naturligvis hele kampen for Köln på en position som den højre mand i et centralt forsvar med tre personer. Han havde ved kampens afslutning stået for hele otte clearinger, og meget bemærkelsesværdigt fandt en af disse clearinger sted på mållinjen, da stillingen var 1-1.

Det er selvfølgelig ærgerligt for Köln, at de mistede et skridt i kampen om de europæiske pladser, men vi kan godt tillade os at glæde os over (endnu) en god præstation fra Sørensen.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Mainz tog lørdag imod HSV hjemme på Opel Arena. Kampen kom til at stå i Mainz’ og især Danny Latzas tegn. Mainz vandt kampen 3-1, og Latza scorede alle Mainz’ tre mål.

Jonas Lössl var endnu engang den foretrukne målvogter hos Mainz, og når holdet vinder 3-1, er målmandens rolle i kampen selvfølgelig også blevet opfyldt. HSV startede med at komme foran 1-0, og ved den stilling havde de også et skud på træværket. Var denne bold gået ind, havde det selvfølgelig set anderledes ud for Mainz og Lössl, men således skulle det ikke være. Lössl så i øvrigt ikke helt godt ud ved HSV’s mål. Godt nok var afslutningen fra Bobby Wood hårdog yderlig, men den gik ind ved nærmeste stolpe, som den danske målmand burde have dækket af. Mainz har med sejren sikret sig i hvert fald en uge på niendepladsen.

Niki Zimling spillede i weekenden seks minutter for Mainz’ andethold i 3. Liga i deres nederlag på 1-0 til SC Fortuna Köln. Emil Berggreen er fortsat skadet.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:

De har gang i noget rigtigt i Ingolstadt. De vandt ikke en eneste kamp i ligaen før spillerunde 11, og nu har de vundet tre af de seneste fem. Endda med imponerende sejre over RB Leipzig og Leverkusen, som de slog 2-1 på udebane i denne runde.

Igen var det med Martin Hansen på mål, og man kan selvfølgelig ikke alene give ham æren for den gode stime for Ingolstadt, men han spillede sin første kamp i spillerunde 10 og har spillet alle minutter siden med undtagelse af en halv time i kampen mod RB Leipzig. I de kampe han har spillet, har Ingolstadt vundet tre, stået en uafgjort og tabt to. I de forgående ni kampe stod Ingolstadt to uafgjort og tabte syv. Man kan i hvert fald ikke benægte, at Martin Hansen må være en betragtelig variabel i ligningen.

I kampen leverede han to redninger, men det var ikke hans hårdeste dag på kontoret, hvilket også kommer klart til udtryk i skudstatistikkerne. Ingolstadt havde 17 skud i kampen, syv af disse ramte målet. Til modsætning havde Leverkusen fem skud i kampen, og tre af disse ramte målet.

Sejren var også vigtig for Ingolstadts håb om at overleve og få endnu en sæson i Bundesligaen. De ligger nu på en 16. plads i ligaen med kun et point op til Wolfsburg på 15. pladsen.

Emre Mor og Jacob Bruun Larsen, Borussia Dortmund:

Dortmund mødte fredag aften Hoffenheim i Hoffenheim. I det tredje minut kom Hoffenheim foran 1-0, men da kampen var færdigspillet, var stillingen 2-2. Således ville man nok ikke have spået det ved pausetid. Her var Dortmund bagud 2-1, og de havde netop fået Marco Reus smidt ud.

Emre Mor måtte igen finde sig i at starte kampen på bænken, men han blev dog skiftet ind efter 69 minutter. Det var desværre en skade til Ousmane Dembélé, der blev årsag til indskiftningen af Mor, men det handler trods alt om at gribe de chancer, man får. Mor nåede dog ikke at sætte noget præg på kampen. Forudsætningerne var selvfølgelig heller ikke de bedste, da stillingen på dette tidspunkt var 2-2, og Dortmund var nede på ti mand, så de brugte ikke mange kræfter på at score endnu et mål.

A-Junioren Bundesliga West er gået i hi over vinteren, så Jacob Bruun Larsen var ikke i kampaktion i denne uge.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:

Efter sæsonens første nederlag i seneste runde skulle RB Leipzig og Yussuf Poulsen i denne runde forsøge at revanchere sig. Det lykkedes. Hjemme tog de imod Hertha Berlin, og hovedstadsklubben blev sendt hjem med et nederlag på 2-0.

Yussuf Poulsen var igen en del af de startende elleve for hjemmeholdet. Han startede i angrebet sammen med Timo Werner. Det er efterhånden ikke nogen nyhed. Mere usædvanligt er det dog, at han også sluttede kampen på banen. Han spillede en fin kamp og havde et par gode afslutninger og oplæg uden det dog resulterede i scoringer. Han skabte desuden en masse plads til sine kollegaer og indgik i holdets tjeneste. Det er også meget naturligt, at der tilfalder hans angrebsmakker Timo Werner mere opmærksomhed, fordi Werner har gang i en glimrende sæson.

Med sejren beviste RB Leipzig, at de slet ikke er færdige med at vinde fodboldkampe i denne sæsons Bundesliga, blot fordi de led deres første nederlag i seneste runde, og Yussuf Poulsen er heldigvis fortsat en vital del af holdet.

Hør i øvirgt meget mere til Yussuf Poulsen og RB Leipzig i denne podcast special, hvor vi varmer op til årets brag.

Noter fra 2. Bundesliga:

Som traditionen foreskriver, skal vi afslutte med en status på danskerne, der gør sig gældende i 2. Bundesliga.

Vi starter dog med en, der ikke kom til at gøre sig gældende, men som var tættere på end så ofte før. Jacob Rasmussen var med på bænken hos St. Pauli, der spillede 1-1 med Bochum. Rasmussen måtte se hele kampen fra bænken, men det var hans blot anden optræden på bænken for førsteholdet i sæsonen, og lidt har som bekendt også ret.

Union Berlin spillede i runden 1-1 med Greuther Fürth, og det gjorde de med deres to danskere på banen under hele kampen. Det er selvfølgelig Kristian Pedersen på venstre back og Jakob Busk i målet, der er tale om.

Den sidste danskerklub spillede også uafgjort i runden. Hannover 96 spillede 0-0 med Sandhausen, og kampen bød på et glædeligt gensyn til Uffe Bech, der spillede sit første minut i 2. Bundesliga i denne sæson. Godt nok blev det kun til et enkelt minut, men man skal selvfølgelig starte et sted, når man har været ude med skade i 16 spillerunder.

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München 
Borussia Dortmund, Hvornår bliver spilletidspunkterne i Bundesligaen fastlagt
Hvornår bliver spilletidspunkterne i Bundesligaen fastlagt
Max Morlock, Nürnberg, Stadion, fans, 2. Bundesliga
Optakt til 6. runde i 2. Bundesliga: Frankenderby og tiltrængt succes for Hertha