bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – Augsburg

Optakt: Borussia Dortmund – Augsburg

2016 har været et år med både opture og nedture for begge mandskaber. I kalenderårets sidste kamp mødes de i en kamp, hvor hjemmeholdet ikke kan tåle et pointtab.

Kampfakta:
Spillested: Signal-Iduna Park, Dortmund
Dommer: Winkmann
Kamptidspunkt: 20:00 Tirsdag
På TV: Eurosport 2

Holdnyt:
Borussia Dortmund:
Et 2-2 resultat på udebane mod Hoffenheim er godkendt, når man har mange profiler skadet og får en mand kontroversielt vist ud efter 40 minutters spil. Alligevel var der skuffelse at spore i Dortmund-lejren efter kampen, der var den sjette i træk, hvor de indkasserede det første mål.

Dortmund bliver selv ved med at score mål, men det kniber til gengæld lidt i defensiven. Mod Hoffenheim var det i sær Weidenfellers præstation, der var værd at fokusere på. Ved det første mål var han endda meget tøvende med at komme ud af målet, og heller ikke ved 2-1 målet så han alt for overbevisende ud.

Dortmund hænger dog på deres veteran lidt endnu, da Büri ikke er klar før efter vinterpausen. Også Sokratis, Sahin og Guerreiro er ude med skader. Reus har karantæne og afløses formentlig af Schürrle, der ikke har fået meget spilletid på det seneste.

Rode, Pisczcek og Castro forventes alle tilbage igen, ligesom Dembélé, der måtte lade sig udskifte mod Hoffenheim, også er en del af truppen.

Hvis Dortmund undgår nederlag, vil de for første gang siden 1965 have spillet et helt kalenderår uden at tabe på hjemmebane.

Augsburg:
Den midlertidige træner Manuel Baum fik en god start, da han og Augsburg slog Gladbach med 1-0. I øvrigt på et mål af den tidligere Gladbach-spiller Hinteregger.

Augsburg fik i den kamp Philipp Max skadet, og han afløses formentlig af Safyldis. Deruodver er Kohr tilbage efter endt karantæne, og han ligner også en oplagt starter. Bobadilla og Finnbogason er fortsat ude med skader, hvilket igen resulterer i en decimeret Augsbrugs-defensiv, hvor Dong-Won Ji, er klubbens topscorer med to mål

Holdet fra det sydtyske har i det hele tage haft svært ved at finde vej til modstandernes mål. De er det hold, der har scoret næstfærrest mål af samtlige mandskaber i ligaen. Tolv styk er det blevet til. Fire mindre end Pierre-Emerick Aubameyang alene.

Karantæner:
Borussia Dortmund:
Reus
Augsburg: Ingen

Bud på startopstillinger:
Borussia Dortmund:
Weidenfeller, Passlack, Ginter, Bender, Schmelzer; Castro, Weigl; Pulisic, Götze, Schürrle; Aubameyang
Augsburg: Hitz; Verhaegh, Gouweleeuw, Hinteregger, Stayfilidis; Baier, Schmid, Kohr, Koo, Usami, Ji

Vidste du at…:
Dortmund er det hold, som i Bundesligaregi har scoret flest mål mod Augsburg. 28 mål i 10 dueller.

Dom:
Hjemmeholdet må være opsatte på at levere en god præstation, mens Augsburg måske ikke vil ofre sig voldsomt, hvis Dortmund får gang i maskinen. 4-0 til Dortmund.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”