bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (11. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (11. runde)

Der er en dansker på toppen af Bundesligaen i øjeblikket. Der er også en dansker næsten helt i bunden af ligaen. Begge danskere blev sejrherrer i den netop overståede runde. Alt dette og meget mere i det forkromede overblik over de danske spillere i tysk fodbold, bedre kendt som vores danskerstatus.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Der var dømt defensivt danskermøde lørdag, da Borussia Mönchengladbach tog imod Köln. Heldigvis er Andreas Christensen kommet sig over sin skade, så han kunne igen være med for Gladbach. Faktisk kunne han spille hele 90 minutter. Sådan en landskampspause har det med at være god for skadede spillere. Også Jannik Vestergaard spillede 90 minutter for Gladbach. Apropos Jannik Vestergaard så er han siden sidste danskerstatus blevet kåret til månedens spiller i Gladbach. Absolut imponerende og måske også et meget godt billede på Gladbach offensive problemer for tiden, at en central forsvarsspiller bliver kåret til månedens spiller. Hvorom alting er, er det selvfølgelig en imponerende bedrift, og han havde ikke ligefrem lagt det dårlige spil på hylden i denne runde, selvom det dog blev Frederik Sørensen og Köln, der kunne forlade kampen som sejrherrer med en sejr på 2-1.

Jannik Vestergaard gjorde sig gældende i begge ender af banen; han stod for tre tacklinger, tre clearinger og tre bolderobringer, og så forsøgte han sig også med tre skud, hvoraf kun ét ramte målet.

Andreas Christensen spillede en kamp, der hverken kalder på store mængder ris eller ros. Han gjorde mange af de ting, han skulle men uden at spille en blændende kamp. Og mere kan man nok heller ikke forvente, når han just er kommet tilbage fra en skade.

Faktum vil dog stadig for Gladbach være, at de nu ikke har vundet i Bundesligaen i seks kampe i træk.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Vi har allerede nævnt, at der var danskermøde i Gladbach, og at Frederik Sørensen var på det vindende hold i det opgør. Derudover skal vi nævne, at Frederik Sørensen spillede 90 minutter for Köln på den højre position i et centralt forsvar med tre mand. Det mest bemærkelsesværdige ved hans præstation må være, at han leverede flest clearinger af alle, seks, og at han fik et gult kort efter 33 minutter.

Ellers var det ikke nogen nævneværdig kamp for danskeren, men mon ikke han vil vælge en holdsejr over sit eget navn i statistikkerne hver gang, hvis han kunne. Sejren var vigtig for Köln i deres bestræbelser på at hægte sig fast i topstriden i ligaen, der pludselig ser ud til at blive mere spændende end i de forgangne år.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Som Mainz nærmest har fået for vane, spillede de igen i denne runde en kamp med en masse mål. Denne gang hele seks af slagsen. Heldigvis for Mainz stod de for hovedparten af de mål, da de besejrede Freiburg 4-2.

Jonas Lössl var endnu engang valgt til at vogte målet for Mainz. Han spillede en god kamp, hvor han blev noteret for hele ni(!) redninger. Det er ikke noget, vi hver runde har set fra Lössl, så det er klart positivt. Han lavede dog også en graverende fejl, der førte til Freiburgs andet mål. Det er heldigvis ikke afgørende for det endelige resultat, og såfremt Mainz kan opretholde et lignende scoringsgennemsnit, er det også af mindre betydning, at de fortsat indkasserer flere mål, end vi kunne ønske.

Emil Berggreen var ikke med, da han fortsat er skadet, og Niki Zimling var ikke udtaget til kampen.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:

På trods af at Ingolstadt i seneste runde tabte 2-0, var Martin Hansen i denne runde igen valgt til posten i målet hos den hårdt prøvede klub. Og det var klogt gjort af den nye træner Maik Walpurgis. Ikke nok med at Ingolstadt vandt sæsonens første sejr; Martin Hansen kunne også sætte sit navn på Ingolstadts første clean sheet i denne sæson. Ingolstadt slog nemlig Darmstadt 1-0. Hansen havde da også en betydelig andel i denne sejr med sine fire redninger.

Alt i alt var det for første gang en god runde at være Ingolstadt-spiller, og forhåbentlig var dette et vidnesbyrd om, at Martin Hansen også i fremtiden er en del af den nye træners planer.

Emre Mor og Jacob Bruun Larsen, Borussia Dortmund:

Der var dømt storladent opgør, da Dortmund og Bayern mødtes lørdag i Der Klassiker. Desværre udeblev den mulige danskervinkel i denne kamp, da Thomas Tuchel i sine taktiske overvejelser så helt bort fra Emre Mor. Med helt bort mener vi, at han end ikke var medtaget i kampdagstruppen, og at han måtte se kampen fra tribunen. Ud fra hvad vi ved om Emre Mor, har han sikkert langt fra været tilfreds med dette, men mon ikke det kunne hjælpe lidt på smerten, at Dortmund trak det længste strå og vandt kampen 1-0 på et mål af Pierre-Emerick Aubameyang.

Jacob Bruun Larsen spillede igen 90 minutter for Dortmunds U19-hold. Han scorede dog ”kun” et enkelt mål i denne ombæring. Når vi siger et enkelt mål, hænger det selvfølgelig sammen med, at han i sidste runde scorede hele fem mål i A-Junioren Bundesliga West, som ligaen hedder. Det ene mål bringer hans total i ligaen op på 12 mål og otte assists i ni kampe. Hvad man med andre ord kalder et overordentligt fint gennemsnit.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:

Inden Bayerns kamp mod Dortmund lørdag havde RB Leipzig fredag lagt et stort pres på sydtyskerne i toppen, da de besejrede Leverkusen 3-2 på udebane. Leipzig kom ellers bagud efter bare et minut, men tre minutter senere bragte et selvmål dem igen lige med Leverkusen. Leverkusen scorede også til 2-1, inden det lykkedes Leipzig at vende kampen med scoringerne til 2-2 og 2-3.

Yussuf Poulsen var igen vejet og fundet perfekt til startopstillingen, hvor han lå på top sammen med Timo Werner. Han fik dog endnu engang ikke lov til at spille 90 minutter, da han blev udskiftet efter 64. Faktisk har han kun to gange i ligaen både startet og sluttet kampen på banen, men så længe han fortsat bliver valgt til startelleveren, skal vi nok blot glæde os over dette.

I den tid han var på banen, bidrog han med hele ni vundne hovedstødsdueller, hvilket var flest af alle i hele kampen. Han havde også et enkelt skud, dog ikke på mål.

RB Leipzig er nu, med Bayerns nederlag, alene i toppen af Bundesligaen. De er samtidig også det eneste hold nogensinde til at være ubesejrede efter de første 11 kampe af deres første sæson i Bundesligaen. Det er altså vel og mærke en klub, der blev grundlagt i 2009. Der findes i Tyskland mange negative holdninger mod den måde, de er kommet til deres succes på, men det er svært ikke at anerkende den præstation, de har leveret indtil videre i denne sæson af Bundesligaen.

Noter fra 2. Bundesliga:

Skulle vi lige holde os opdateret på de danske spillere i 2. Bundesliga også? Ja, selvfølgelig skal vi det.

Denne gang lægger vi ud med kampen mellem Hannover 96 og Erzgebirge Aue, som Hannover vandt 2-0. Desværre var det uden hjælp fra Uffe Bech, der fortsat er i gang med genoptræning oven på sin skade.

Videre til kampen mellem Union Berlin og Stuttgart, der endte 1-1. Både Kristian Pedersen på venstre back og Jakob Busk i målet spillede hele kampen for Union Berlin.

St. Pauli tog hjemme mod Fortuna Düsseldorf, og en lækker stemningsrapport fra den kamp kunne du få ved at følge vores snapchat bulibold.dk. Desværre blev det også en kamp uden dansk indblanding fra Jacob Rasmussen.