bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Fra Champions League til Vild med Dans – Bayern Münchens helte fra Champions League i 2001

Fra Champions League til Vild med Dans – Bayern Münchens helte fra Champions League i 2001

Bayern München

I 2001 vandt Bayern München Champions League efter straffesparkskonkurrence mod Valencia CF. Sejren er et stort kapitel i Bayern Münchens historie, og flere af spillerne har siden da fået legendestatus i storklubben. Det er dog snart 19 år siden finalen på San Siro fandt sted, og efterfølgende er det blandt andet Vild med Dans, jiu-jitsu og kegler, der har præget spillernes liv. Vi ser nærmere på, hvordan det er gået spillerne fra Ottmar Hitzfelds startopstilling til finalen siden den store triumf. 

Oliver Kahn (50 år)
Bayern München (1994-2008)

Vi starter nede i målet, hvor Der Titanblev den store helt i finalen og blev udnævnt til kampens spiller. Efter den store aften i Milano spillede Kahn i Bayern München frem til 2008, hvor han var blandt verdens bedste målmænd.

Siden da har Oliver Kahn blandt andet arbejdet som fodboldekspert for ZDF i forbindelse med kanalens landsholdsdækning. Inden Kahn begyndte at lave TV, var han også rygtet til at tage over som manager for Andreas Müller i Schalke 04. Han valgte dog at takke nej til jobbet, da han ikke ville kunne gå 100 procent ind i det. En af hans mere interessant jobs var i Kina, hvor han var dommer i et reality show, hvor man skulle finde Kinas nye målmandstalent.

Siden januar 2020 har Oliver Kahn endnu en gang været at finde på Säbener Strasse, da han blev valgt ind i Bayern Münchens bestyrelse. Fra 1. januar 2022 står han til at overtage jobbet som bestyrelsesformand og administrerende direktør, når Karl-Heinz Rummenigge stopper.

Samuel Kuffour (43 år).
Bayern München (1993-2005)

Den første spiller i forsvaret er Samuel Kuffour. Efter sin tid i Bayern München skiftede ghaneseren både til Roma, Livorno og Ajax. Han nåede dog aldrig samme succes, som han havde i Tyskland. Samuel Kuffour stoppede sin karriere i Ghana i 2009, efter at have spillet tre måneder for Asante Kotoko SC. Siden karrierestoppet har han blandt andet arbejdet inden for ejendomsbranchen hjemme i Accra, Ghana.

Patrik Andersson (48 år).
Bayern München (1999-2001)

Patrik Andersson blev den store helt i sidste spillerunde af Bundesligaen. Her scorede han målet til 1-1 mod Hamburger SV, som sikrede Bayern München mesterskabet i overtiden, alt i mens at Schalke 04 var i gang med deres ”mesterskabsfejring”.

I finalen gik det dog ikke nær så godt. Han begik det første straffespark efter et par minutter, samt brændte sit forsøg i straffesparkskonkurrencen. Andersson havde dog spillet en stor sæson, og han blev efterfølgende kåret som årets fodboldspiller i Sverige og solgt til FC Barcelona. Han afsluttede karrieren hjemme i Sverige for Malmø FF i 2005.

Siden sit karrierestop har Andersson blandt andet været sportsdirektør hos Malmø og arbejdet som talentspejder for Manchester United. Han har den seneste tid været en del af Elite Football Dams, hvor han skal forsøge at udvikle kvindefodbolden i Sverige.

Thomas Linke (50 år).
Bayern München (1998-2005) – (2007-2008)

I finalen stod Thomas Linke over for Santiago Cañizares, og skulle tage tyskernes syvende spark i straffesparkskonkurrencen. Et forsøg som Linke scorede på, og da Kahn reddede det næste forsøg fra Valencia, vandt Bayern München finalen. Efter Thomas Linke stoppede karrieren, har han aldrig helt forladt fodboldverden.

Han blev i 2007 assistent for sportschefen Heinz Hochhauser hos RB Salzburg. Efterfølgende var Linke i perioden fra 2011-2017 sportsdirektør i FC Ingolstadt, hvor han var med til at føre klubben op i Bundesligaen i 2015. Thomas Linke vendte tilbage til Ingolstadt i 2018, for at tage sig af det sportslige ansvar i klubben efter fyringen af Jens Keller. En stilling som han havde frem til sommeren 2019.

Willy Sagnol (43 år).
Bayern München (2000-2009)

Willy Sagnol nåede ni år i Bayern München, før en skade tvang ham til at stoppe karrieren i 2009. Efterfølgende er franskmanden gået trænervejen. Sagnol har blandt andet været fransk U20 og U21 landstræner, og stået i spidsen for Girondins Bordeaux. Her førte han klubben frem til en sjetteplads i Ligue 1. Han fik næsten to sæsoner i klubben, før han blev fyret efter en række skuffende resultater.

I 2017 vendte Willy Sagnol tilbage til Bayern München, hvor han blev udnævnt som assistent for Carlo Ancelotti. Denne stilling besad han frem til Ancelottis fyring, hvor han efterfølgende blev udnævnt til at være midlertidige træner. I rollen som træner fik han en enkelt kamp, der endte 2-2 mod Hertha BSC.

Bixente Lizarazu (50 år).
Bayern München (1997-2004) – (2005-2006)

På Bayern Münchens venstreside var det en franskmand, der ejede banen. Bixente Lizarazu havde en stor karriere på både klub- og landshold, hvor han eksempelvis vandt VM, EM og Champions League. Han stoppede sin karriere i 2006, og har siden da haft gang i en masse ting.

Udover at være fodboldekspert for fransk tv og radio, blev han også europamester i jiu-jitsu i 2009 (det blå bælte). Desuden valgte han i 2008, sammen med Zinedine Zidane og Alain Boghosseian, at købe sig ind i Olympique Croix de Savoie 74 (I dag Evian Thonon Gaillard).

Owen Hargreaves (39 år).
Bayern München (1997-2007)

Owen Hargreaves spillede i ti år for Bayern München, før Manchester United hentede ham i 2007. Her blev Hargreaves ramt af flere knæskader, som til sidst medførte et karrierestop i en alder af kun 30 år.

Englænderne har de sidste mange år kunne følge Owen Hargreaves på skærmen, da han har fungeret som kommentator og ekspert på BT-Sports´ dækning af Premier League, Champions League og Europa League.

Stefan Effenberg (51 år).
Bayern München (1990-1992) – (1998-2002)

Stefan Effenberg var kaptajnen, der både udlignede til 1-1 i den ordinære spilletid og scorede på sit spark i straffesparkskonkurrencen. Han havde en stor andel i, at tyskerne vandt finalen. Effenberg blev synonym med Bayerns succes i disse år. Noget som man kan læse mere om her.

Efter sin aktive karriere fik Der Tigerjob som træner hos Paderborn. Det blev dog en kort fornøjelse, da han blev fyret efter blot fem måneder. Effenberg har også været ansat som fodboldekspert på tysk tv, inden KFC Uerdingen ansatte ham som sportsdirektør i oktober 2019.

Mehmet Scholl (49 år).
Bayern München (1992-2007)

Modsat Stefan Effenberg, kunne Mehmet Scholl ikke score på Santiago Cañizares i den ordinær spilletid, da han brændte et straffespark. Scholl spillede i 15 år for Bayern München, og vandt Bundesligaen otte gange, før han stoppede sin karriere i 2007.

Som flere af sine medspillere, valgte han også at gå trænervejen. Han arbejdede som U13 træner i Bayern München, før at han blev udnævnt som træner for Bayern Münchens andet hold i 3. Liga. En stilling han havde i to forskellige perioder, fra 2009-2010 og 2012-2013.

Udover at være en dygtig fodboldspiller, har Mehmet Scholl også en stor interesse for musik og keglespil. Han har derfor blandt andet stiftet pladeselskabet Millaphon Records, samt spillet for Bayern Münchens ”kegeln” hold, hvor han efter sigende skulle havde været indehaver af flere rekorder.

Hasan Salihamidzic (43 år).
Bayern München (1998-2007)
Hasan Salihamidzic formåede at vinde alt med Bayern München, hvor han spillede i ni år. Efterfølgende skiftede han videre til Juventus og VfL Wolfsburg, inden han stoppede karrieren i 2012. Herefter forsøgte han at skabe sig en karriere inden for tv, og arbejdede som fodboldekspert for både RTL og ZDF.

Siden 2017 har Salihamidzic været sportsdirektør i Bayern München, og her har han skaffet to Bundesliga titler og en DFB-Pokal titel til klubben. Hans tilgang til jobbet har medført, at Karl-Heinz Rummenigge har sammenlignet ham med Uli Hoeness. Det er allerede nu besluttet, at Hasan Salihamidzic til sommer indtræder i klubbens bestyrelse.

Giovane Elber (47 år).
Bayern München (1997-2003)

Sidste spiller i startopstillingen var brasilianeren Giovane Èlber, der med sine syv mål i Champions League, havde en stor andel i klubbens store sæson. I sin tid i Bayern München scorede Èlber 140 mål i 266 kampe fordelt over alle turneringer. Han blev i 2003 solgt videre til Lyon, og stoppede siden da karrieren hos Cruzeiro i Brasilien i 2006.

Efter Giovane Èlbers tid som aktiv, brugte Bayern München ham som talentspejder frem til september 2010. Èlber har siden da også fungeret som fodboldekspert på tysk tv. For personer i Tyskland, der ikke følger med i fodbold, husker de ham nok bedst for hans optræden i den tyske version af Vild med Dans, hvor han fik en imponerende tredjeplads i 2007.

Foto: www.fcbayern.com

Se højdepunkter fra Champions League finalen mellem Bayern München og Valencia

You may also like
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale