bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bundesliga: Rundens hold – uge 30

Hver uge umiddelbart efter sidste slutfløjt sætter bulibold.dk rundens Bundesligahold. Buli-holdet er vores bud på spillere, som på den ene eller anden måde har gjort sig positivt bemærket og dermed fortjent en lille anerkendelse.

Rundens hold – Uge 2 (4-4-2):
Screen Shot 2014-04-15 at 11.26.17

TOR
Jens Grahl (Hoffenheim) 2-0 virker som en kedelig Hoffenheim-kamp i forhold til de mange målrige opgør, de har været involveret i, men kigger man på skudstatistikken siger den 26-23. Otte af Augsburgs forsøg var indenfor rammen, men Grahl var en sikker sidste skanse og blandt sit holds bedste.

ABWEHR
Christian Günter (Freiburg) Det var en af de kampe, Freiburg skulle vinde, og venstrebacken gik forrest blandt Streichs udvalgte. Var sit holds bedste med en god defensiv indsats, men det er især hans aktioner fremad banen med fem chanceskabende afleveringer, der giver ham en plads på ugens hold.

Mats Hummels (Borussia Dortmund) For anden gang i træk gik Bayern fra banen uden at score, og det have Hummels sin store aktie i. Sammen med Sokratis fik han lukket ned for mestrene. Fem interceptions og tre clearinger vidner om den forudseenhed, der gør Hummels så god.

Jannik Vestergaard (Hoffenheim) Det er ikke hver dag, vi har en Hoffenheim-forsvarer på ugens hold, og slet ikke en dansker. Men Vestergaard er så småt ved at spille sig ind på holdet igen, og i kampen mod Augsburg var han med til at sikre et sjældent clean sheet, ligesom hans scoring selvfølgelig også trækker op.

Zedenek Pospech (Mainz 05) Den tidligere Superliga-spiller var fremragende i den sikre sejr mod Werder Bremen. Når nu gæsterne ikke havde noget at skyde med overhovedet, så kunne tjekken i stedet koncentrere sig om det offensive, hvor hans løb op og ned ad linien skabte mange farlige situationer. Blandt andet en assist.

MITTELFELD
Junior Malanda (Wolfsburg) Det var Gustavo, folk forventede sig mest af på den defensive midt, men sommerindkøbet er i de sidste par kampe blevet overstrålet af sin kollega. Nürnberg havde ikke det store at komme med offensivt, så udover at klare sine defensive opgaver upåklageligt, fik Malanda igen sat en scoring ind i den anden ende.

Henrikh Mkhitaryan (Borussia Dortmund) Har efter et par fæle afbrændere mod Real Madrid fået tilnavnet der Chancentod, men mod Bayern fik armeneren sin revanche. Lagde den køligt ind over Neuer til 1-0 og var arkitekten til 2-0 målet med sit velkendte rush frem ad banen. Interessant at hans tre bedste kampe for Dortmund alle har været på udebane (Frankfurt, Schalke og Bayern)

Marco Reus (Borussia Dortmund) Er måske i sin bedste form nogensinde, og har en fod med i alt, hvad Dortmund producerer offensivt. Da Jonas Hofmann scorede til 3-0 mod Bayern, var det således enden på en utrolig stime for Reus. Inden da havde han været direkte involveret i Dortmunds seneste ni scoringer. Syv mål og to oplæg. Rundens spiller.

Kevin de Bruyne (Wolfsburg) Endelig, fristes man til at sige. Han viste det sidste sæson i Bremen, men efter skiftet fra Chelsea har det endelig gennembrud ladet vente på sig. Det kom (måske) mod Nürnberg, hvor han var banens bedste. Konstant bevægelig og med hele otte chanceskabende afleveringer heraf to assists. En de Bruyne i den form kan være det, der sikrer Wolfsburg fjerdepladsen.

Lars Stindl (Hannover 96) Spillede en fremragende kamp som den offensive midt, hvor han skabte et hav af chancer i den vigtige bundkamp mod Hamburger SV. Skulle måske have scoret en enkelt en mere på en af sine i alt ti skud på mål, men Stindl var stadig med afstand banens bedste.

STURM
Didier Ya Konan (Hannover 96) Angriberen fra Elfenbenskysten er transferfri til sommer, så udover de vigtige point i bundstriden, var det ikke noget dumt tidspunkt at score sit blot andet sæsonmål på.

TRAINER
Jürgen Klopp (Borussia Dortmund) Tayfun Korkut fik en livsvigtig sejr mod Hamburger SV, men en 3-0 sejr ude mod Bayern München med Lewandowski på bænken aftvinger alligevel respekt. Også selvom Bayern forlængst er mester, og motivationen har haltet lidt i ligaen siden, så var det måden Dortmund vandt på, der var imponerende. Det høje presspil og de hurtige omstillinger lykkedes til fulde og fik formået at spare en del spillere forud for semifinalen i pokalen.

Rundens kamp
Hannover 96 – Hamburger SV – To hold med kniven for struben leverede en underholdende kamp, hvor det dog var hjemmeholdet, der var klart bedst. En scoring kort før tid giver Hannover lidt luft i bunden, mens dinosauren er under stregen.

Honorable mentions:
Perisic, Sokratis, Durm, Ginter, Kiessling, Olic, Kehl, Hofmann, Salihovic, Volland, Firmino, Draxler, meyer, Kolasinac, Schuster, Weidenfeller, Sahin, Andreasen, Schulz, Prib, Brandt, Can

You may also like
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
Tyske sprogblomster – de bedste, tyske fodboldudtryk
Bulipod ep. 12 – Dansker-invasion, Schweinsteiger og de største, tyske handler
Farvel til den store Bastian
Fremtidens mænd – et kig ind i krystalkuglen