bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bulibolds ”Spieler des Monats” i Juni: Leon Goretzka – Bayern München

Bulibolds ”Spieler des Monats” i Juni: Leon Goretzka – Bayern München

Leon Goretzka kom til Bayern München fra Schalke 04 i 2018, og i modsætning til sin tidligere klub har han haft en fremragende juni måned. På et stærkt Bayern mandskab, har den 25 årige tysker været særligt iøjnefaldende, og han er ved at udvikle sig til at blive den nye midtbanegeneral hos ”Die Rekordmeister”. 

Leon Goretzka kunne for anden gang i karrieren kalde sig tysk mester, da han sammen med Bayern München vandt Bundesligaen. Mesterskabet kom i hus efter et par vigtige sejre i juni måned, hvor især Goretzka stjal overskrifterne.

I topopgøret mod Bayer Leverkusen var den tyske landsholdsspiller arkitekten bag Bayerns første scoring, da han erobrede bolden på midtbanen og sendte Kingsley Coman i dybden. En sekvens som både viste, at Leon Goretzka er stærk i duellerne, men også har et godt overblik.

Et andet imponerende element i Leon Goretzkas spil er, at tyskeren også selv kan score mål. Goretzka viste et eksempel på sin farlighed, da han modtog bolden fra Thomas Müller, selvfølgelig, og sparkede den i kassen bag en chanceløs Lukas Hradecky. Et flot mål, der cementerede, at han også kan være kampafgørende for Bayern München.

Leon Goretzkas præstationer i juni har vist, at kampen mod Bayer Leverkusen ikke var en enlig svale. I den efterfølgende kamp stod Bayern München over for Borussia Mönchengladbach, som gjorde det svært for Bayern.

Goretzka steppede dog op og var bedste mand hos Bayern München. Han blev endda også den store helt, da han fire minutter før tid sikrede Bayern en 2-1 sejr. Og netop hans mål mod Gladbach tydeliggører en af hans store kvaliteter.

Se højdepunkter fra den kamp her

Han er en dygtig boks-til-boks spiller, som er stærk i begge felter. Han kan det ene øjeblik være skraldemanden nede foran eget felt, og det andet øjeblik være en trussel i modstanderens. Det kræver en god fysik, og det har Leon Goretzka vist, han besidder. Ikke mindst efter Coronapausen, hvor der i tyske medier er blevet fokuseret på den imponerende fysik, han har opbygget, hvor han er gået fra at være lidt ranglet til at være et sandt muskelbundt.

Det er yderste sjældent, at Goretzka spiller under niveau, og det er også grunden til, at han er blandt Hansi Flicks foretrukne spillere. Han er allerede blevet sammenlignet med Michael Ballack, og Goretzkas niveau i juni retfærdiggører i den grad sammenligningen.

Leon Goretzka er månedens spiller, da han i de afgørende kamp har været en vigtig mand for Hansi Flick og bidraget til at mesterskabet kom sikkert i hus med assist, mål og hårdt arbejde på midten. Leon Goretzka har haft en fremragende måned og er Bulibolds ”Spieler des Monats” i juni.

Læs også: Månedens spiller i maj – Kai Havertz 

Foto: www.fcbayern.com

 

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til runde 2 i Bundes Manager: Dobbelt op på Bayern