bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Diverse > Boateng: Overvejede at forlade Bayern München til sommer

Boateng: Overvejede at forlade Bayern München til sommer

Bundesliga sæsonen 2017/18 har nu været i gang i to måneder. De femdobbelte forsvarende mestre fra Bayern München har fået en lidt blandet start på sæsonen, med både et par sejre, uafgjorte kampe og også et enkelt nederlag. Die Roten har dog stadig formået at placere sig i top 3 af ligatabellen, kun få point efter Borussia Dortmund, der rangerer på førstepladsen.

Mange frygtede, at der ville blive kaos i klubben, efter at ex-træner Carlo Ancelotti blev fyret i slutningen af september. Heldigvis ser det ud til, at holdet er kommet på rette spor igen, efter at Jupp Heynckes er vendt tilbage. Senest blev det til en fremragende 5-0 sejr mod Freiburg, som har givet hele truppen et ordentligt selvtillidsboost.

Måske var en ny træner lige, hvad Bayern München trængte til. Og én af holdets spillere, Jérôme Boateng, lægger heller ikke skjul på, at han er lettet over Ancelottis exit. Da italieren var træner for klubben, overvejede forsvarsspilleren nemlig at forlade klubben, som han har spillet for siden 2011.

Den 29-årige tysker af ghanesisk oprindelse, var i forrige sæson plaget af en række skader, som han mener fik Carlo Ancelotti til at miste troen på ham.

“Måske var det fordi, jeg ikke spillede så meget under ham (Ancelotti, red.) som træner, at han så mig som noget mindre på grund af mine skader. Jeg havde en snak med direktørerne om, hvordan tingene så ud for sommeren, og jeg sagde at jeg overvejede et skifte,” udtaler Boateng ifølge Kicker.

Men med Jupp Heynckes tilbagevenden ser Boateng nu anderledes på tingene. Han er overbevist om, at 72-årige Heynckes har, hvad der skal til, for at hjælpe Bayern truppen med at genfinde balancen. Og hvis man ser på de seneste Bundesliga odds, er Bayern Münchens chancer for at genvinde det tyske mesterskab for 6. gang også blevet væsentligt forbedret, efter Heynckes har taget over. Lige nu står truppen til at genvinde titlen med odds 1.36.

“Heynckes’ attitude om, at han vil give noget tilbage til FC Bayern, er meget positivt for os som et hold. Der er ikke mange trænere, som har sådan en ivrig fornemmelse af, hvordan man skal klare alt med spillerne, deres fremgangsmåde, træning og motivation,” udtaler Boateng.

“Han er utroligt velvidende som træner. Han er meget forstående og man kan snakke med ham om alt. Det er en kæmpe fordel, når du kan gå til din træner og snakke om dine problemer,” tilføjer forsvarsspilleren.

 

Heynckes: Vi skal bygge videre på Freiburg sejren

Jupp Heynckes har fået det ideelle comeback for Bayern München, oven på 5-0 sejren mod Freiburg. Den 72-årige trænerlegende, som sidder på Bayerns trænerpost for fjerde gang i sin karriere, fastslår dog, at holdet skal arbejde hårdere i defensiven. Ifølge Heynckes er en stærk defensiv den hemmelige ingrediens bag succes.

“Hemmeligheden til succes i fodbold er ikke at være fantastiske i angrebet, men at have en stabil defensiv. Hele holdet skal arbejde defensivt og gøre banen lille for modstanderen. Jeg forventer et meget motiveret hold,” udtaler Heynckes ifølge ESPN.

“Vi kan helt sikkert bygge videre på (5-0) sejren, men vi skal ikke overvurdere 5-0 sejren. Vi har stadig meget arbejde at gøre,” tilføjer Heynckes, der tidligere også har udtalt, at Bayern München er hans hjerteklub, og at han skylder klubben meget.