bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Diverse > Hvorfor er det gået så skidt for Borussia Dortmund denne sæson?

Hvorfor er det gået så skidt for Borussia Dortmund denne sæson?

Indtil videre har 2017/18 sæsonen ikke just været nogen succes for Borussia Dortmund, der ellers er kendt for at være en af de mest succesrige, tyske klubber gennem tiderne.
Die Schwarzgelben startede faktisk stærkt ud, da den nye Bundesliga sæson påbegyndtes tilbage i august, og de forblev ubesejrede i gennem hele august og september. I oktober kom der dog en ende på denne gode periode; holdet har pr. dags dato (7. december 2017) ikke haft en sejr siden den 14. oktober 2017.
Også i den europæiske topturnering, Champions League, måtte Dortmund truppen onsdag den 6. december stå til ansigt med et tidligt exit fra konkurrencen, da de tabte deres sidste gruppespilskamp mod Real Madrid med 3-2.
Hvilke grunde er der mon til, at resultaterne lige pludselig er begyndt at blive så ringe for Borussia Dortmunds vedkommende? Det tager vi et kig på i denne artikel – samt om det eventuelt kan få konsekvenser for holdtræner Peter Bosz.

Sløv defensiv
I denne sæson har Dortmund lukket 21 mål ind. Det er et af de højeste antal ud af alle Bundesliga klubberne – og det er en stor forskel på de blot 11 mål, som er blevet lukket ind hos førerne fra Bayern München, der atter i år er favoritter til at vinde det tyske mesterskab med betting sats 1.05 – Dortmund har derimod odds 41.00 for at blive mestre.
De defensive spillere har desværre begået mange fejl på de forkerte tidspunkter – se for eksempel Neven Subotic’ flop mod Franck Ribery i anden halvleg, da Dortmund spillede mod Bayern München tilbage i november.
Hvis Dortmund skal have vendt deres synkende skude, skal der mere konsistens til hos defensivspillerne – ellers får holdet svært ved at indhente toppen af ligatabellen denne sæson.

Skade på skade
2017/18 har også været et uheldigt år for Dortmund truppen, hvad skader angår. Holdet er pt uden offensivspilleren Martio Götze, der er ude med en ankelskade, og i de seneste dage er også midtbanespilleren Gonzalo Castro samt angriberen og anføreren Maximillian Phillipp blevet meldt bænket. Castro er meldt ude de næste kommende uger, mens Phillipps skade er mere seriøs; han ikke forventes at vende tilbage før om nogle måneder.
Det giver måske lidt sig selv, at når et holdt er ramt af flere skader på én gang – og skaderne især er rettet mod nøgleprofiler – så er det sværere at vinde kampe og spille overensstemmende. Dortmunds mange skader i år har uden tvivl haft en indflydelse på deres nedgang i Bundesligaen.

Kan få konsekvenser for Bosz
De manglende resultater i Dortmund har nu fået flere fodboldfans til at rejse spørgsmål om, hvor meget tid holdtræner Peter Bosz har tilbage for klubben endnu.
Bosz, der startede på trænerposten for Borussia Dortmund tidligere i 2017, hænger i øjeblikket i en tynd tråd – og hvis ikke der kommer nye boller på suppen snart, kan det meget hurtigt blive til et tidligt træner-exit for hollænderen – men det scenarie vil han helst ikke tænke på, eller spørges ind til.
“Jeg kan ikke blive distraheret af det (spekulationerne, red.) lige nu. Jeg er vant til det, jeg ved hvad der kan ske. Jeg er nødt til at koncentrere mig om mit arbejde,” udtaler Peter Bosz ifølge Goal.com
“Selvfølgelig tror jeg på min fremtid. Vi er nødt til at vinde, det er hvad jeg synes er det mest vigtige nu,” tilføjer den 54-årige fodboldtræner.