bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Analyse: De største salgsemner i det tyske sommervindue

Den igangværende Bundesliga-sæson lakker mod enden, og sommertransfervinduet agerer traditionen tro startskud til den nye sæson. Vi kigger nærmere på hvilke Bundesliga-spillere, der kan tage et skridt op ad karrierestigen til sommer.

Sommeren er lige rundt om hjørnet, og fodboldfans med hang til sladder af varierende troværdighed kan godt begynde at gnide sig i hænderne. Transfervinduet har allerede givet os en forsmag på, hvad der venter: Daniel Didavi skifter Stuttgart ud med Wolfsburg, Dortmund henter i Mikel Merino i Osasuna og FC Köln snupper Marco Höger i Schalke. Dette er selvfølgelig ikke mere end en forsmag, for igen i år forventes Bundesligaen at være et enormt eksportmarked – internt i Bundesliga såvel som internationalt. Sidste sommer shoppede Premier League-klubberne således for over 1,6 milliarder kroner i den bedste tyske række.
Vi kigger nærmere på nogle af de spillere, som kan have vækket interessen hos klubber længere oppe i fødekæden.

Pierre-Emerick Aubameyang, Dortmund
Her kan man se frem til ét af vinduets hele store transfersagaer. I skrivende stund har Dortmunds spydspids præsteret 36 mål og 11 assist i 43 kampe denne sæson. Dette har samtlige storklubber i Europa selvfølgelig bemærket. Real Madrid, Manchester United og Manchester City har været hyppigt nævnt som mulige kommende arbejdsgivere, men det bliver ikke billigt at lokke den lynhurtige gaboneser væk fra Westfalen Stadion. For nylig udtalte Dortmund-direktøren Hans-Joachim Watzke, at de kun er villige til at kigge på astromonimske beløb:

”Hvis vi modtager et bud på €100 mio. eller €120 mio. (740 mio. kr. eller 890 mio. kr. red.) vil vi selvfølgelig til hver en tid kigge på det”, sagde han.

Vores bud: Dortmund mister formentlig et par af deres største profiler i dette transfervindue, så der er ikke også råd til at sige farvel til Aubameyang. Angriberen har også kontrakt til 2021, så vi gætter på, at han snupper minimum én ekstra sæson i Ruhr.

Granit Xhaka, Gladbach
Borussia Mönchengladbach har under André Schubert mere end rettet op på en forfærdelig sæsonstart under Lucien Favre, og spiller nu med om de europæiske pladser. Omdrejningspunktet og anføreren på holdet hedder Granit Xhaka. Den 23-årige schweizer binder kæderne sammen og har slået tredjeflest afleveringer i hele Bundesligaen. En stabil pasningsfod og notorisk godt presspil har fået Jürgen Klopp til at ønske ham til Liverpool. Xhaka selv har da også indrømmet, at et skifte til Premier League er en drengedrøm for ham. Schweizeren er desuden én af de spillere, for hvem en god EM-slutrunde vil hakke prisen et stykke opad.

Vores bud: Granit Xhaka ligner og lyder som en spiller, der er klar til at skifte. Jürgen Klopp tager en tur tilbage til Tyskland, og hiver schweizeren med retur til Liverpool.

Loris Karius, Mainz
Mainz har imponeret stort i år, og det har de ikke mindst takket være deres 22-årige målmand Loris Karius. I Karius har tyskerne endnu en juvel til samlingen af glimrende målmænd, og næste gang én af de europæiske topklubber mangler nyt blod mellem stængerne, bør de kigge mod Coface Arena. Engelske tabloidmedier har på ny spekuleret i, at Jürgen Klopp har kigget mod sine gamle jagtmarker og vil hente Loris Karius til Liverpool.

Vores bud: Karius bør tiltrække sig opmærksomhed fra store klubber, men et skifte ligger ikke nødvendigvis i kortene denne sommer. Keeperen bliver i Mainz, hvor han er sikret fast Bundesliga-fodbold, og muligvis også kan få europæiske kampe under bæltet.

Júnior Caiçara, Schalke
I endnu en middelmådig sæson for Schalke 04 har højrebacken Júnior Caiçara leveret kontinuerligt gode præstationer. Den spinkle brasilianskfødte bulgarer har med sin offensive indstilling imponeret i Schalke, som sidste sommer hentede ham i bulgarske Ludogorets. I februar skrev Die Welt, at Caiçara er et tema i Bayern München.

Vores bud: Júnior Caiçara kan være på blokken mange steder, men vi tror, han bruger endnu et år på at manifestere sig som én af de bedste backer i Bundesligaen. Hans kontrakt udløber i 2018, så mon ikke Schalke vil forsøge at forlænge den aftale?

Salif Sané, Hannover
På et elendigt Hannover-hold, der allerede er rykket ned, har Salif Sané været et sjældent lyspunkt. Den senegalesiske landsholdspiller har med sin imponerende fysik på den defensive midtbane bevist, at han er for god til 2. Bundesligaen. 196 centimeter høje Sané bør være på blokken i en god håndfuld midterklubber i Bundesligaen, hvor bl.a. FC Köln er blevet nævnt på rygtebasis.

Vores bud: Salif Sané skal væk fra Hannover, men et bud på en konkret destination vil tangere useriøst gætværk. Det er vi dog ikke altid for fine til: Sané tager til fornævnte FC Köln.

Yunus Malli, Mainz
Med ti mål og fire assists har tyrkiske Malli været fundamental i Mainz’ drømmesæson. Med sine vævre driblinger og evnen til at komme i boksen på de rigtige tidspunkter har den offensive midtbanespiller været ét af højdepunkterne i årets Bundesliga, og har også således også fået debut for det tyrkiske landshold. Sidste måned skrev Sport Bild at Tottenham var interesseret i 24-årige Malli, mens også Dortmund og Valencia har et godt øje til Mainz’ offensive omdrejningspunkt.

Vores bud: Mens vi spår, at det lykkes Mainz at holde på Loris Karius, synes Malli tabt for Martin Schmidt og co. Tottenham kan dog være et niveau for højt, så vi gætter på, at Malli bliver i Tyskland. Klubber som Schalke, Leverkusen og Wolfsburg vil være fornuftige destinationer for tyrkeren. Sportschef Heidel skifter fra Mainz til netop Schalke, så måske holdet fra Gelsenkirchen har snuden længst fremme.

Jonas Hector, FC Köln
Det er sjældent, det tyske landshold benytter sig fast af en spiller fra en midterklub i Bundesligaen. I Jonas Hector har Joachim Löw dog gjort en undtagelse. Den 25-årige Hector har spillet sig til en fast plads på venstrebacken hos Nationalelf efter at have imponeret stort for FC Köln i Bundesligaen siden oprykningen i 2014.

Igen mener engelske medier at vide, at Jürgen Klopp og Liverpool vil på rov i Bundesligaen, hvor Jonas Hector skal stjæle Alberto Morenos plads på Anfield.

Vores bud: Hvis Liverpool igen vil være en del af engelsk topfodbold, bliver det næppe med Alberto Moreno som venstreback. Når Klopp alligevel er i det tyske for at fiske Granit Xhaka til Anfield, tror vi, han tager Jonas Hector med i samme ombæring.

Ilkay Gündogan, Dortmund
Endnu en Dortmund-spiller, som kan skifte for et stort beløb. Gündogan har tit og ofte været rygtet væk fra Dortmund siden ligaguldet i 2012 og Champions League-finalen i 2013. Midtbanespillerens rygskade i sæsonen 2013/2014-sæsonen kom dog i vejen for et skifte, men i indeværende sæson har Gündogan genfundet fordums styrke.

Dermed kan dette snildt være den tyrkiskfødte tyskers sidste sæson hos Dortmund. I hvert fald er alskens storklubber fra FC Barcelona og Real Madrid til Manchester United og Manchester City meldt interesserede i midtbanedynamoen. For et par uger siden meldte BILD, at Pep Guardiolas Manchester City bliver Gündogans arbejdsgiver de næste fem år.

Vores bud: Rygtestrømmene trækker for tiden Gündogan i én retning: mod Manchester City. Vi underlægger os sladderbladenes magt og ønsker Pep Guardiola tillykke med hans nye 8’er.

Benjamin Hübner, Ingolstadt
Bundesliga-debuterende Ingolstadt har overrasket hele Tyskland med en flot midterplacering, og det skyldes især en bundsolid defensiv. Faktisk har kun Bayern München og Dortmund lukket færre mål ind end Ingolstadt i indeværende sæson. Benjamin Hübner har været central for klubbens imponerende defensive statistik. Den 193 centimeter lange tysker har været forrygende, siden han kom til i sommers fra VfR Aalen, og med 26 somre på samvittigheden er der stadig en del gode år tilbage i Hübner. Bundesligaens midter- og sågar subtop-klubber bør forhøre sig hos Ingolstadt.

Vores bud: Sport1 skrev for noget tid siden, at Ingolstadts succesrige træner Ralph Hassenhüttl er favorit til at overtage trænerjobbet i Schalke 04. Bliver det en realitet, tror vi, Hassenhüttl hiver Benjamin Hübner med til Gelsenkirchen.

Mahmoud Dahoud, Gladbach
Dahoud står muligvis bag Bundesliga-sæsonens flotteste gennembrud. Den unge syrer fra årgang 1996 er gået fra talentfuld reserve til nøglespiller på André Schuberts mandskab, men gennembruddet kan også blive enden på Dahouds tid i barndomsklubben Gladbach. Store præstationer for Gladbach og debut på det tyske U21-landshold har vækket flere storklubbers interesse. Især Dortmund skal ifølge The Guardian være lune på Dahoud, som kan dække over et eventuelt salg af Ilkay Gündogan.

Vores bud: Dortmund skiller sig af med Ilkay Gündgogan, og henter Mahmoud Dahoud som supplement til den decimerede midtbane.

Mats Hummels, Dortmund
Som det efterhånden fremgår af denne liste, vil de store klubber i høj grad have øjnene rettede mod Dortmund til sommer. I sidste uge kunne BILD fortælle, at Dortmund-anføreren Mats Hummels ligger i forhandlinger om et skifte til rivalerne fra Bayern München. Midterforsvareren kan dermed følge i fodsporene på Mario Götze og Robert Lewandowski, som også i nyere tid har skiftet Dortmund ud med München. Som altid vil skiftet være af kontroversiel karakter, især fordi Hummels var i Bayern München gennem hele sin ungdomskarriere, inden han blev smidt på porten af Jürgen Klinsmann i 2008. Også Hummels’ far har været ansat hos de forsvarende (og antageligt kommende) mestre, men han blev fyret som ungdomskoordinater i 2012. Misæren lader dog til at være tilgivet, da Herman Hummels selv har bekræftet, at Bayern kan være Mats Hummels’ kommende klub.

Vores bud: Denne transfer har langt fra ligget i kortene gennem sæsonen, men igen tror vi, at BILD har styr på kilderne: Mats Hummels ender i Bayern München.

Mario Götze, Bayern München
Antallet af mål og assists er egentlig ganske fornuftigt, men opholdet i det sydtyske er alligevel ikke at betegne som en succes. Götze har aldrig for alvor fundet sig til rette i Guardiolas system, og han har tilbragt meget tid på bænken. Mest iøjnefaldende var det i semifinalen i Champions League sidste år, da Pep valgte Weiser frem for Götze til udekampen mod Barcelona. Stadig blot 23 år og med “matchwinner i en VM-finale” på CV’et får Götze intet problem med at finde en ny klub, skulle han ønske det. Dortmund og Liverpool nævnes som de to største favoritter til at sikre hans underskrift, men flere klubber i det engelske bør holde et vågent øje med udviklingen.

Vores bud: Götze siger selv, at han skal tale med Ancelotti om hans rolle på holdet, før han beslutter sig. Vi tror dog, at sådan en snak har fundet sted, og den faldt ikke ud til Super-Marios ønske. Ellers havde han  forlænget kontrakten med yderligere et par år, akkurat som alle andre Bayern-spillere har gjort det i foråret. Derfor vælger han at skifte hjem til Ruhr, hvor han stadig har et hus, og hvor begge hans forældre bor. Også selvom det nok kommer til at tage lidt tid, før Dortmund tilhængerne tager ham helt til sig igen.

Jannik Vestergaard, Werder Bremen
Vi slutter listen af med en dansker. Vestergaard har siden januarskiftet i 2015 fra Hoffenheim gjort det glimrende i Werder Bremens forsvar, hvor træner Viktor Skrypnyk har danskeren som én af sine yndlinge. Jannik Vestergaards to meter og tekniske evner har skabt interesse i Premier League. Ifølge Ekstra Bladet og flere engelske medier var især Everton og Newcastle ude med snøren efter Vestergaard i slutningen af sidste sommertransfervindue. Efter seks år i Bundesligaen, kan dette blive sommeren, hvor Vestergaard drager mod det engelske. I løbet af den seneste uge har Gladbach også været nævnt som Vestergaards kommende arbejdsgiver. I så fald vil vi som danskere kunne glæde os over et rent dansk midterforsvar med Vestergaard og Andreas Christensen hos Fohlenelf.

Vores bud: Vestergaards fremtid er bl.a. afhængig af, om Werder Bremen rykker ned. Gør de det, finder Vestergaard med sikkerhed nye græsmarker. Klarer Werder skærene, tror vi, Jannik Vestergaard bygger videre på sit momentum under Viktor Skrypnyk og tager endnu et år i det nordtyske.

You may also like
Quiz: De dyreste tyske handler nogensinde
Dortmund bekræfter: Jadon Sancho skifter til Manchester United
Marvin Schwäbe på plads i 1. FC Köln
Den tyske rygtebørs: Jadon Sancho til United, mens både Liverpool og Tottenham kigger mod Gladbach