bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Årets hold i Bundesligaen

Sæsonen er slut og det er tid til at gøre status. Nicolai Lisberg, Henrik Hvillum og Arnela Muminovic har diskuteret frem og tilbage og her er deres bud på årets hold i Bundesligaen anno 2016/17.

Torwart:

Manuel Neuer (Bayern München)
Bliver ikke udfordret lige så ofte som sine kollegaer, men han begår til gengæld heller ikke de samme fejl. En stabil sæson af Tysklands nummer 1. 14 ud af 26 kampe uden at indkassere mål.

Abwehr:

Phillip Lahm (Bayern München)
Den nu tidligere Bayern-anfører leverede endnu en sæson på et højt, stabilt niveau. Han bliver savnet hos både Bayern og i Bundesligaen generelt, og vi lader os her påvirke lidt af de mange minder han har givet os, og vælger ham over Piszczek, der ellers scorede fem gange.

Mats Hummels (Bayern München)
Når Bayern har været bedst defensivt, har Hummels været lederen. Har uden problemer klaret turen tilbage til München og er Ancelottis førstevalg i midterforsvaret. Den Bayern-spiller med flest vundne nærkampe i sæsonen.

Kevin Vogt (TSG Hoffenheim)
Süle er løbet med overskrifterne hos Hoffenheim, men det ændrer ikke ved, at Vogt har været deres bedste stopper. Eminent til at føre bolden frem og meget forudsigende.

Sead Kolasinac (FC Schalke 04)
Et af meget få lyspunkter på et skuffende Schalke-hold. Har især strålet som wingback med sin offensive kunnen, der har skabt mange chancer for de Kongeblå. Ham bliver de glade for hos Arsenal, når han som ventet skifter til London.

Mittelfeld:

Thiago (Bayern München)
Bundesligaens bedste spiller set over en hel sæson. Er mere offensiv under Ancelotti end under Pep og har været drivkraften bag endnu et sikkert Bayern-mesterskab. Eneste fejlaflevering i sæsonen var et overlap fra Julemanden.

Naby Keïta (RB Leipzig)
Midtbanespilleren fra Guinea har taget Bundesligaen med storm i sin første sæson. En af Europas absolut bedste boks-til-boks spillere i denne sæson. Otte mål, otte assists, driblestærk og med øje for den gode aflevering.

Ousmane Dembélé (Borussia Dortmund)
Skader til Reus, Götze og Schürrle har kastet mere spilletid af sig end forventet. Godt for Dembélé, og godt for Dortmund. Fart, gå på mod og eminente oplæg er blot nogle af de ting, vi har set fra Dortmunds bedste i denne sæson. Seks mål og tolv oplæg, hvoraf de ti har været til kammeraten Aubameyang.

Emil Forsberg (RB Leipzig)
En vanvidstackling på Lahm skal ikke ødelægge det overordnede billede af Forsbergs første sæson i Bundesligaen. Alt offensivt hos Leipzig går igennem den elegante svensker. Uenighed om hvor mange oplæg han helt præcis nåede, men det var mange.

Sturm:

Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund)
Bundesligaens topscorer skal også med. Ikke altid man ser så meget til ham i løbet af en kamp, men 31 mål er klasse. Så tilgiver Dortmund ham nok for, at han undervejs i sæsonen brændte hele tre straffespark.

Robert Lewandowski (Bayern München)
Overordnet set den bedste angriber, selvom han ikke blev Torjäger for tredje gang i karrieren. Er hurtig, kan drible, kan afslutte og fungerer som opspilsstation. Måske den mest komplette spidsangriber i moderne fodbold.

Trainer:

Julian Nagelsmann (TSG Hoffenheim)
I hård konkurrence med Streich og Hasenhüttl går flertallet her med den unge Nagelsmann. En fjerdeplads med Hoffenheim er imponerende. Den måde den er kommet i stand på med underholdende fodbold er ganske enkelt formidabelt. Vi glæder os allerede til at se, hvad han og Hoffenheim kan drive det til i Europa næste sæson.

You may also like
Podcast: Sæsonens hold og det store award show
Podcast: Status på hinrunden og efterårets hold
Podcast: Sæsonen der gik – det store tilbageblik
Årets bedste i Bundesligaen