bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel – Ondrej Duda (FC Köln) mod Leandro Barreiro (Mainz 05)

Ugens duel – Ondrej Duda (FC Köln) mod Leandro Barreiro (Mainz 05)

Det handler om en ting, og det er overlevelse i Bundesligaen. FC Köln og Mainz tørner nemlig sammen søndag, hvor et nederlag kan få kæmpe konsekvenser, og derfor kan duellen mellem Ondrej Duda og Leandro Barreiro blive afgørende.

Sikke et opgør, der venter os søndag, når 1. FC Köln og Mainz tørner sammen på RheinEnergieStadion til et kæmpe bundbrag i Bundesligaen. Her er der blot to point, der adskiller de to mandskaber, og derfor er der utrolig meget på spil, når bolden ruller.

Set med danske briller kan søndagens opgør blive utrolig vigtigt for Bo Svensson, hvor han især skal have gang i Leandro Barreiro på den centrale midtbane. Der skal nemlig arbejdes hårdt på midten, hvor Barreiro skal suge alt til sig.

Mainz skal have gang i deres bolderobringer, da det er et af deres helt store våben. De er det mandskab i Bundesligaen, der har været bedst til at få bolden tilbage på egne fødder, da Svenssons tropper står noteret for hele 414 bolderobringer gennem sæsonen.

Her har Barreiro været Mainz bedste på midtbanen, da han står bag 43 af slagsen. Selvom han kommer fra lille Luxembourg, så er han en stor profil hos Mainz, da han også er svær at komme forbi. Barreiro bliver nemlig blot afdriblet 0,8 gange per opgør.

Svenssons kriger skal ramme sit niveau, da det både kan hjælpe Mainz i kontrafasen, men også for at beskytte området foran eget felt, da det er her, at 1. FC Kölns Ondrej Duda kan blive en trussel.

Kölns offensive es har været en af hjemmeholdets bedste spillere, hvor han blandt andet står noteret for fire mål og tre assists. Ja, det er ikke just imponerende, men det er de bedste tal fra det kriseramte mandskab, og derfor skal det komme fra ham.

Duda er også den Köln-spiller med flest afgørende afleveringer, da han skabt en chance 32 gange i denne sæson. Det er som regel sket på den sidste tredjedel, og derfor skal have stoppes inden da, hvis ikke han skal give Svensson og co. store problemer.

Kölns Duda er også stærk på dødbolde og god til at holde fast i bolden, og det bliver ikke nemt for Mainz Barreiro at få stoppet ham i løbet af de 90 minutter.

Men hvis gæsternes midtbanekriger formår at erobre bolden kan det blive afgørende, da det kan give Mainz de offensive muligheder, der i sidste ende kan give tre point.

Det kræver dog, at Barreiro er fuldstændig koncentreret, da det ellers kan blive dyrt for Mainz. Han skal nemlig undgå at begå frispark i sin jagt på Duda, som Mainz-spilleren ellers har haft til vane i denne sæson. Han er nemlig den spiller, som har begået tredjeflest frispark for Svenssons mandskab.

Læs også: Interview med Bo Svensson

Ondrej Duda og Leandro Barreiro kan få en af opgørets helt store hovedroller, da de to kan blive afgørende for kampudfaldet i bundopgøret mellem FC Köln og Mainz, hvor overlevelsen i Bundesligaen er på spil.

Duda er blandt Kölns farligste spillere, og derfor skal han stoppes, inden han bliver en trussel. Barreiro har dog været dygtig til at erobre bolden fra sine modstandere, og hvis han også formår at gøre dette på søndag, kan det meget vel give vigtige point til Bo Svensson og resten af Mainz-mandskabet.

Ugens duel.

Statistik i Bundesligaen 2020/2021:

Ondrej Duda:

Kampe: 26.
Mål: 4.
Assists: 3.
Afgørende afleveringer: 32 (1,2 i gennemsnit per kamp).

Leandro Barreiro:

Kampe: 22.
Vundne tacklinger: 40 ud af 58.
Bolderobringer: 43 (2,0 i gennemsnit per kamp).
Afgørende afleveringer: 15 (0,7 i gennemsnit per kamp).

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

 

 

 

You may also like
1. FC Kaiserslautern, Relegation, 2. Bundesliga 2022/23
Optakt til 4. spillerunde i 2. Bundesliga
Bo Svensson, Mainz 05, optakt
Sæsonoptakt – Mainz 05: Mere magi i vente for Bo Svensson og Mainz?
Optakt, St. Pauli
Optakt til 2. runde af 2. Bundesliga: Nordderby og ny sejr til HSV?
Kaiserslautern, Optakt
Optakt: Kaiserslautern – Dynamo Dresden – Kaiserslautern øjner mulighed for oprykning til 2. Bundesliga mod slagent Dresden-mandskab