bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: FC Bayern München – 1. FC Union Berlin

Optakt: FC Bayern München – 1. FC Union Berlin

Bayern München, Optakt

Kampfakta:

Spillested: Allianz Arena, München

Kamptidspunkt: Lørdag 15:30

TV: Xee

 

Holdnyt:

FC Bayern München:

I sidste weekend tog sydtyskerne et enormt skridt på vejen mod det niende tyske mesterskab på stribe, da de på udebane slog RB Leipzig med 0-1. Med syv runder tilbage har Bayern syv point ned til Julian Nagelsmanns mandskab, og det kan være svært at se, hvordan Bayern med et solidt forspring skulle kunne blive overhalet.

Bayern havde dog ikke den samme succes i Champions League, da de i onsdags spillede deres første af to kvartfinale-opgør på hjemmebane mod Paris Saint-Germain, som de slog i sidste sæsons finale. Selvom de tyske og europæiske havde 24 afslutninger og femten af slagsen inden for rammen, så blev den alligevel 2-3 til franskmændene.

Holdet fra den franske hovedstad fik dermed foreløbigt revanche for finale-nederlaget i Lissabon sidste august. Men Bayern spillede faktisk en utrolig flot kamp mod PSG, og hvis de kan finde det frem igen i tirsdagens returopgør, så er kvartfinale-duellen mellem sidste sæsons to finalister på ingen måde afgjort.

Til lørdagens eftermiddagsopgør sidder Alphonso Davies ude med karantæne, Serge Gnabry er ude med COVID-19, mens Douglas Costa, Robert Lewandowski, Leon Goretzka, Lucas Hernandez, Niklas Süle, Corentin Tolisso og Marc Roca sidder ude med skader.

 

1. FC Union Berlin:

Hjemme på Stadion an der Alten Försterei spillede Union Berlin 1-1 i Berliner-derbyet mod Hertha BSC.

Tidligere på sæsonen lå “die Eisern” og kæmpede med om top-4. Det gør de ikke længere, men europæisk fodbold er stadig en mulighed for hovedstadsklubben. De ligger på syvendepladsen med blot fire point op til Leverkusen og Dortmund. Det er nok mindre realistisk, at de kan overhale et af de hold, men hvis de kan beholde syvendepladsen, har de stadig en god mulighed for europæisk fodbold næste sæson. Hvis Dortmund eller Leipzig vinder pokalturneringen, kommer den plads nemlig til at give adgang til Europa League.

At europæisk fodbold på nuværende tidspunkt er en mulighed for Urs Fischers hold er lidt af en præstation, for de fleste af os havde nok regnet med, at de ville komme til at kæmpe for bare at blive i ligaen. Selvom de ikke har været helt lige så stærke i “Rückrunden”, som de var i “Hinrunden”, så har de dog over hele sæsonen vist stabilitet, og det bliver spændende at se, om de ender i Europa League næste sæson.

Til lørdagens svære udekamp mod Bayern sidder Taiwo Awoniyi, Sheraldo Becker, Anthony Ujah og Leon Dajaku ude med skader.

 

Bud på startopstillinger:

Bayern München: Neuer; Pavard, Boateng, Alaba, Sarr; Kimmich, Martinez; Musiala, Müller, Coman; Choupo-Moting
Union Berlin: Luthe; Friederich, Knoche, Schlotterbeck; Trimmel, Prömel, Andrich, Ryerson; Gentner; Musa, Kruse

 

Dom:

Bayern stiller med et små-amputeret hold, så vi tror, at det godt kan blive en tæt kamp. Vi tror dog, at Hansi Flicks drenge vinder 2-1.

Få spiltips til alle kampe i Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”