Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Ugens duel – Leroy Sané (Bayern München) mod Sebastian Rudy (Schalke 04) - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel – Leroy Sané (Bayern München) mod Sebastian Rudy (Schalke 04)

Ugens duel – Leroy Sané (Bayern München) mod Sebastian Rudy (Schalke 04)

Ja! Die Bundesliga ist zurück! Og det samme er vores ugentlige indslag ”Ugens duel”, hvor vi sætter fokus på en afgørende duel i kampen. Denne gang finder vi duellen i opgøret mellem Bayern München og Schalke 04, hvor Leroy Sané kan komme til at gøre meget ondt på sin tidligere klub.

Bundesligaen vender tilbage i aften, når Bayern München tager imod Schalke 04 på Allianz Arena, selvom det desværre bliver uden tilskuere på stadion. ”De kongeblå” fra Gelsenkirchen havde et katastrofalt forår i sidste sæson, og de har utvivlsomt set frem til at få vendt skuden i den nye sæson. De får dog ikke den nemmeste start, da de står over for Europas bedste mandskab, som kun er blevet stærkere.

Bayern München har hentet Leroy Sané i Manchester City, og med ham på holdet ser ”die Rekordmeister” endnu mere skræmmende ud. Sané kan fra sin venstre kant gøre stor skade på et Schalke-mandskab, der stadigvæk ikke har fundet den rigtige løsning på højre back. Seneste nye er, at Sebastian Rudy skal spille pladsen i aften, og han har faktisk også en fortid hos Bayern München, da han repræsenterede klubben fra 2017 til 2018.

Læs også: Sæsonoptakt: Bayern Måunchen – kunsten at overgå den perfekte sæson 

Det ligner unfair hold, når man sætter de to sammen i en direkte duel. Sané har gennem flere sæsoner været afgørende i Premier League, og han skal nu stå over for en spiller, der normalt begår sig som central midtbanespiller. Sebastian Rudy bliver derfor nødt til at gå hårdt til Sané, hvis han skal have en chance for at vinde duellen.

Sebastian Rudy skal sørge for, at Sané ikke får meget tid på bolden, og Rudy skal være præcis med sine tacklinger, ellers er Sané hurtigt væk igen. Sanés fart og drible-evner er nogle af hans store styrker, og hvis han bliver retvendt i en direkte 1-mod-1 situation, er han ikke rar at stå over for. Selvom Sané har mange dygtige spillere omkring sig, vil han dog helst tage sagen i egen hånd, og det kan gavne Sebastian Rudy.

Rudy skal ikke holde øje med de muligheder for afleveringer, der kan være. Han skal i stedet fokusere på at få stoppet Sané, og det er Rudy i stand til. I sidste sæson for TSG Hoffenheim var han den spiller i klubben, der vandt anden flest dueller gennem hele sæsonen med 309 af slagsen. Sebastian Rudy går til den, og det er måske det eneste måde, hvor han kan slå Sané.

Leroy Sané er ikke stor fan af hårde tacklinger, og han går sjældent ind i dem. Han trækker sig tit, når en forsvarsspiller kommer flyvende, og derfor må aggressivt forsvarsspil være et af David Wagners instruktioner til Sebastian Rudy inden kampen i aften. I sidste sæson formåede modstanderne kun at drible forbi Rudy 47 ud af 120 forsøg, så Rudy har vist, at han har kvaliteterne i den defensive del af spillet.

Læs også: Sæsonoptakt: Schalke 04 – En gigant i forfald?

En fordel for Sebastian Rudy og Schalke 04 kan være, at Leroy Sané har været meget skadet de seneste sæsoner. Sidste år spillede han kun en enkelt kamp for Manchester City i Premier League, og man må dermed forvente, at Sané skal have lidt tid for at komme op i gear.

Det bliver spændende at se, hvordan Leroy Sané er faldet til hos Bayern München. Han er uden tvivl en dygtig spiller med store kvaliteter, men han er ikke usårlig.

De hårde fysiske tacklinger kan ødelægge Sanés momentum, og det kan bliver afgørende for, hvorvidt det lykkedes Schalke 04 at lave en overraskelse i første spillerunde af den nye Bundesliga-sæson.

Da det er første spillerunde, er nedenstående statistik indsamlet fra sidste sæson i henholdsvis Premier League og Bundesliga.

 

Ugens duel.

Statistik i Bundesligaen/Premier League 2019/2020:

 

Leroy Sane:

Kampe: 1.
Assist: 0.
Mål: 0.
Note: Leroy Sané var alvorligt ramt af skade, og han var derfor ikke en stor del af Manchester Citys mandskab.

 

Sebastian Rudy:

Kampe: 32.
Clean sheets: 7.
Tacklinger vundet: 73 af 120 tacklinger.
Dueller vundet: 54.4 % af 568 dueller.

 

Få spiltips til samtlige kampe i Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
Schalke 04, maskot, Comebacks
Schalke: (Kon)Kurs mod 3. Liga?
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på