Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Ugens duel: Erling Håland (Borussia Dortmund) mod Andrej Kramaric (TSG Hoffenheim) - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel: Erling Håland (Borussia Dortmund) mod Andrej Kramaric (TSG Hoffenheim)

Ugens duel: Erling Håland (Borussia Dortmund) mod Andrej Kramaric (TSG Hoffenheim)

Lørdag skal Borussia Dortmund forsøge at komme tilbage på vinderkurs, når de tørner sammen med TSG Hoffenheim hjemme på Signal Iduna Park. Kliché eller ej, så bliver det holdet med den farligste angriber, der vinder opgøret, og derfor har vi set nærmere på duellen mellem Erling Håland og Andrej Kramaric.

Inden sæsonen havde Dortmund forhåbninger om, at de skulle være Bayern Münchens største konkurrent til Bundesliga-titlen, men virkeligheden er i den grad blevet en anden. Efter 20 kampe ligger BVB på en skuffende sjetteplads og har hele 16 point op til Bayern på førstepladsen.

I de seneste fem Bundesliga-kampe har Thomas Delaney og co. kun vundet en enkelt, og det skal der laves om på, når Hoffenheim kommer på besøg lørdag. Her bliver det afgørende, at norske Erling Håland har mål i støvlerne.

Nordmanden har i denne sæson scoret 14 mål i 15 kampe, så Håland har vist, hvor skabet skal stå. I de sidste to kampe har han også været i fokus, da han stod bag en assist i seneste weekend og scorede runden forinden.

Dortmund lukker dog mange mål ind, og derfor skal der scores dobbelt så mange i den anden ende. Håland har vist sig at være farligst inde i boksen, hvor han i denne sæson er kommet frem til 2.9 chancer per kamp.

Her er det vigtigt for Hoffenheims defensiv, at de har læst op på lektien, da Håland nærmest kun sparker med venstrebenet. I denne sæson har han 40 gange brugt venstreskøjten, som er en del flere end de fem forsøg med højrefoden.

Håland er en fysisk stærk spiller, der også har fart i støvlerne. Han er derfor både en trussel i kontrafasen samt i duellerne, og derfor bliver Hoffenheims bagkæde nødt til at holde nordmanden i tæt snor.

Hos Hoffenheim har de også en farlig herre på toppen, der skal skaffe dem vigtige point til tabellen. Her er de placeret på en 12. plads, hvor de har ti point op til de europæiske pladser.

Af den grund er det vigtigt, at Andrej Kramaric rammer sin topform på lørdag. I denne sæson står han noteret for 13 scoringer i 16 kampe. Vi har tidligere skrevet et stort portræt af Andrej Kramaric, hvor der blev sat fokus på hans store betydning for Hoffenheim, og den indflydelse er ikke blevet mindre den seneste tid.

I de seneste fire kampe har Kramaric scoret fem mål og lavet en enkelt assist, og det viser, at Kramaric er nøglen til succes for gæsterne. Kroaten er god til at holde fast i bolden og se mulighederne for sine medspillere, men foran mål kan han også gøre sig selv farlig.

Læs også: Optakt: Borussia Dortmund – TSG Hoffenheim

Det skal dog være i åbent spil, da Kramaric ikke er kommet frem til meget på hverken dødbolde eller omstillinger. 39 gange er han kommet frem til en chance i åbent spil, hvor det derimod kun er lykkedes ni gange på hjørne- og frispark.

Dortmunds bagkæde skal dog være fokuseret på Kramaric, når han bevæger sig ind i boksen. Her har han vist sig at være farligst, da han har scoret syv ud af sine 13 mål i feltet. Yderligere har han scoret fem gange fra pletten. Dortmund kender også til Kramaric’ målfarlighed, da han scorede alle fire mål i en overraskende 4-0 sejr, da Hoffenheim senest gæstede Signal Iduna Park.

Erling Håland og Andrej Kramaric har begge vist i denne sæson, at de kan få nettet til at blafre, og det bliver i den grad vigtig lørdag på Signal Iduna Park.

De kan med deres individuelle kvaliteter komme til at gøre ondt på modstanderen, og en angriber i topform kan blive forskellen på sejr og nederlag mellem Dortmund og Hoffenheim.

Ugens duel.
Statistik i Bundesligaen 2020/2021:

Erling Håland:
Kampe: 16.
Mål: 14.
Skud på mål: 51 (3.4 per kamp).
Andet: Håland har 24 gange ramt inden for rammen.

Andrej Kramaric:
Kampe: 16.
Mål: 13.
Skud på mål: 57 (3.6 per kamp).
Andet: Kramaric har 30 gange ramt inden for rammen.

Få spiltips til Dortmund – Hoffenheim hos SpilXperten

You may also like
Borussia Dortmund, BVB, Investorer, spilletidspunkter, optakt
Optakt: Borussia Dortmund – Bochum: Sanchos tilbagekomst
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Borussia Dortmund, BVB, Investorer, spilletidspunkter, optakt
Optakt: Borussia Dortmund – Werder Bremen: Dortmund jagter førstepladsen 
Union Berlin, optakt, udebanefans, sæsonkort
Så meget koster et sæsonkort i Bundesligaen i 2023/24 sæsonen