bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Uge 7: Trænerdebut og potentiel målfest

Vi gennemgår en række af de vigtigste kampe denne runde og giver dig statistik, startopstillinger og andre lækre detaljer, så du er godt klædt på til endnu en omgang Bundesliga.

Dortmund – Freiburg

De seneste seks indbyrdes kampe mellem Dortmund og Freiburg er endt med lutter sejre til førstnævnte og en målscore på 20-3. Der venter altså Christian Streichs tropper en overordentlig svær opgave, når Dortmund byder op til dans på Signal Iduna Park. Freiburg er fortsat på jagt efter sæsonens første sejr, og der er ikke meget, som tyder på, at sæsontotalen på tre point vil være fordoblet efter lørdagens kamp.

Sidste sæsons flotte femteplads har sydvesttyskerne ikke formået at følge op på, og med stor udskiftning i truppen kører tingene endnu ikke for Streichs tropper. De kan dog klynge sig til håbet om, at midtugens pokalsejr over Stuttgart vil kickstarte en sløj sæsonstart.

Hos hjemmeholdet går det til gengæld efter planen. Et 2-1-nederlag til Napoli i Champions League-premieren ændrer ikke på, at sæsonstarten har udformet sig som ønsket for Klopp og co. Schwarzgelben indtager en førsteplads inden weekendens runde, og med 16 mål og 135 skud kan Dortmund bryste sig af Bundesligaens stærkeste offensiv.

Om alle de offensive skyts kommer i aktion fra start er dog ikke givet på forhånd. Det er nemlig ikke utænkeligt, at der vil ske rotationer med tanke på onsdagens vitale Champions League-kamp mod Marseille. Sikkert er det, at Lukasz Piszczek, Ilkay Gündogan og Sebastian Kehl ikke er med, mens Marcel Schmelzers deltagelse er på vippen. Hvis venstrebacken ikke bliver sin skade kvit, ligner unge Erik Durm den oplagte afløser.

Sparede spillere eller ej bør Dortmund være overlegne på stort set alle parametre. Et sted Freiburg dog kan konkurrere med vicemestrene er på arbejdsomheden. Dortmund og Freiburg er nemlig Bundesligaens mest løbende mandskaber efter de første seks spillerunder.

Bud på opstillinger:

Weidenfeller – Grosskreutz, Subotic, Hummels, Schmelzer – Sahin, Bender – Blaszczykowski, Mkhitaryan, Aubameyang – Lewandowski

Baumann – Sorg, Diagne, Ginter, Günter – Fernandes, Schuster – Schimd, Kerk – Freis, Hanke

Hold øje med:

Robert Lewandowski – Hverken mod Napoli, Nürnberg eller 1860 München kom polakken på tavlen, men det burde der være gode chancer i weekenden. Freiburg er nemlig hans yndlingsmodstander med otte mål i seks kampe.

Oliver Baumann – Hvis Freiburg skal have point med fra Dortmund skal Baumann stå en god kamp. Han har netop forlænget sin aftale med klubben, og er en del af den lovende tyske målmandsgeneration.

Eintracht Frankfurt – Hamburger SV

Den tidligere magtfaktor i tysk fodbold, Hamburger SV er langt fra fordums styrke. En forfærdelig sæsonstart har budt på sølle fire point ud af 18 mulige, men kampen mod Frankfurt kan muligvis være det tiltrængte vendepunkt. Thorsten Fink fik i sidste uge sparket, og med ny mand i trænersædet er der igen grobund for optimisme. Efter assistenterne Rodolfo Cardoso og Otto Addo agerede midlertidig løsning i sidste uges 2-0-nederlag til rivalerne fra Werder Bremen, og i midtugens pokalkamp, faldt valget på Bert van Marwijk, der i 2010 førte Holland til en flot sølvmedalje ved VM.

Hvis ulykken skal vende, skal van Marwijk få styr på defensiven. Med 17 indkasserede scoringer er HSV-forsvaret nemlig Tysklands mest hullede, og det dårligste nogensinde i klubbens historie. Aldrig har et HSV-forsvar lukket så mange mål ind i løbet af de første seks spillerunder.

Hos hjemmeholdet vil der også være rettet fokus mod træneren. Armin Veh har nemlig en fortid som chef i netop HSV. Efter en skuffende sæsonstart har den 52-årige tysker fået rettet op, og forud for weekendens kamp peger pilen i den rigtige retning. Sejre over Eintracht Braunschweig og Werder Bremen og en pointdeling med Stuttgart har løftet Frankfurt op på en 13.-plads, men hvis sidste sæsons imponerende sjetteplads skal gentages, er der fortsat lang vej endnu.

Bud på opstillinger:

Trapp – Jung, Zambrano, Anderson, Djakpa – Russ – Rode, Barnetta – Inui – Aigner, Kadlec

Adler – Westermann, Tah, Djourou, Jansen – Badelj, Arslan – Beister, van der Vaart, Calhanoglu – Lasogga

Hold øje med:

Vaclav Kadlec – Med fire mål siden skiftet fra Sparta Prag i sommerpausen har den 21-årige tjekke levet op til sit omdømme som et af Europas største talenter.

Hakan Calhanoglu – Trods sine blot 19 år er tyrkeren blevet fast mand i denne sæson. Han var i sidste sæson udlejet til Karlsruhe, men med to sæsonscoringer allerede har han vist, at han har niveauet til at være med til at genrejse den sovende kæmpe.

Bayern München – Wolfsburg

Oktoberfesten er over München, og det kan Bayern passende fejre med en sejr, når Wolfsburg lægger vejen forbi Allianz Arena. Selvom Pep Guardiola ikke har kunne undgå kritiske røster undervejs, har starten på hans tid i Sydtyskland været succesfuld. Med fem sejre og en uafgjort i Bundesligaen er spanierens sæsonstart kun overgået af Ottmar Hitzfeld og Otto Rehhagel, der begge formåede at hente seks sejre ud af seks mulige i deres debutsæson hos Bayern München.

I midtugen blev Hannover 96 slået med 4-1 i DFB Pokalen, og selvom overbevisende sejre i henholdsvis Champions League og Bundesligaen mod CSKA Moskva og Schalke 04 har givet arbejdsro, er alt fortsat ikke i skønneste orden. Thiago og Javi Martinez er fortsat ude med skade, ligesom Holger Badstuber og vores egen Pierre-Emile Højbjerg også er. Dermed er Philipp Lahm atter udset til at indtage en plads på den centrale midtbane, mens Rafinha kan se frem til mere spilletid på højre back. Kampen kan samtidig give comeback til Mario Götze, der har siddet udenfor med en ankelskade.

Hos Wolfsburg har en stille optimisme bredt sig efter en sæsonstart, der lover om bedre tider end de seneste skuffende sæsoner. Armbevægelserne er store i folkevognsbyen, men resultaterne har ikke matchet ambitionerne siden det sensationelle mesterskab i 2009. Efter  Dieter Hecking blev ansat i vinter har der dog været tegn på fremskridt. Ni point efter seks kampe har været nok til en sjetteplads, men om de positive takter fortsætter i weekenden er tvivlsomt.

Ikke siden 2009 har Wolfsburg vundet over Bayern München, og sæsonens første udebane-point har de fortsat til gode. Tilmed må Vieirinha og Bas Dost se til fra tribunen med skader, og de skal altså sætte deres lid til, at Bayern München har midtugens Champions League-kamp mod Manchester City i tankerne, og derfor trækker i håndbremsen. Selvom midtbane-omdrejningspunktet Luiz Gustavo, der blev hentet hos netop Bayern München i sommer, vender tilbage fra karantæne, ser opgaven tæt på umulig ud.

Bud på opstillinger:

Neuer – Rafinha, Boateng, Dante, Alaba – Lahm, Robben, Müller, Schweinsteiger, Ribery – Mandzukic

Benaglio – Träsch, Naldo, Knoche, Rodriguez – Luiz Gustavo, Polak – Perisic, Diego, Schäfer – Olic

Hold øje med:

Philipp Lahm – Anføreren er blevet omskolet til midtbane efter Guardiolas ankomst, og tyskeren er udset til at få endnu en kamp på den uvante position. Indtil videre har eksperimentet været succesfuldt – mon det fortsætter mod Wolfsburg?

Ivica Olic – Kroaten er i gang med sin ottende Bundesliga-sæson, og aldrig har han fået en så god start. Fire mål i seks kampe er det blevet til, og mod sin tidligere arbejdsgiver, som han repræsenterede fra 2009-2012 bør motivationen være i top.

Hoffenheim – Schalke 04

Der er lagt op til en sand lækkerbisken for den neutrale seer, når Schalke 04 gæster Hoffenheim. Fælles for dem begge er nemlig, at de har spillet målrige kampe i sæsonindledningen. Schalkes 13 indkasserede mål er klubbens højeste i de seneste 20 år, mens Hoffenheims med 15 mål både for og imod er det hold i Bundesligaen, der har været involveret i flest scoringer. Tilmed er Die Hoffe Bundesligaens mest effektive hold (seks skud pr. mål)

Schalkes rekorddårlige defensiv har resulteret i en skuffende 14. plads, og Jens Keller kan ikke tåle mange flere pointtab før hammeren falder. 4-0-ydmygelsen mod Bayern München i sidste weekend har intensiveret presset, men skjuler samtidig det faktum, at Gelsenkirchen-mandskabet faktisk er på vej i den rigtige retning. Med midtugens pokalsejr over Darmstadt 98 blev den fjerde sejr i de seneste fem kampe nemlig hentet.

Forud for weekendens kamp er Die Königsblauen dog hårdt ramt på skadesfronten. Hverken Christian Fuchs, Chinedu Obasi, Kyriakos Papadopoloulos, Julian Draxler eller Klaas-Jan Huntelaar kommer nemlig i aktion.

Det var de færreste, der i slutningen af sidste sæson ville have troet, at Hoffenheim seks kampe inde i 2013/2014-sæsonen ville være placeret på en 11.-plads. Kun på et hængende hår reddede de livet i Tysklands fineste fodboldselskab, men sommerpausen har gjort gavn, og med træner Markus Gisdol ved roret lader det til, at de har genfundet noget værdifuld kontinuitet. Fremtiden er lys med Bundesligaens yngste mandskab (24,5 år i snit), og endnu et skridt mod den bedste halvdel kan tages med en sejr over Schalke.

Bud på opstillinger:

Casteels – Beck, Abraham, Vestergaard, Johnson – Polanski, Salihovic – Volland, Roberto Firmino, Elyounoussi – Modeste

Hildebrand – Uchida, Höwedes, Matip, Aogo – Neustädter, Höger – Farfan, Boateng, Clemens – Szalai

Hold øje med:

Kevin Volland – En af de lyseste stjerne på den tyske talenthimmel. Den vævre offensivspiller har med fire mål i seks kampe fået sit Bundesliga-gennembrud i en alder af blot 21, og er en af dem Schalke-defensiv skal holde et vågent øje med.

Kevin Prince Boateng – I Julian Draxler og Klaas-Jan Huntelaars fravær er det især op til ghaneseren, at få tingene til at ske i Schalke-offensiven. Han har fået en god start i klubben siden skiftet fra AC Milan, og har allerede tegnet sig for to scoringer i sin første fire kampe.

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg?