Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Uge 3: En historisk genganger og derbytid - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Uge 3: En historisk genganger og derbytid

Vi gennemgår en række af de vigtigste kampe denne runde og giver dig statistik, startopstillinger og andre lækre detaljer, så du er godt klædt på til endnu en omgang Bundesliga.

Borussia Dortmund – Werder Bremen

Der er dømt topopgør i fredagskampen, når to af Bundesligaens ubesejrede hold løber på banen på Signal Iduna Park. Retfærdigvis skal det dog nævnes, at begge holds sejre er kommet i land efter kampe mod de to nedrykningsfavoritter fra Augsburg og Eintracht Braunschweig. De to hold indleder dermed 3. runde i Bundesligaen, akkurat som det også var de to hold, der spillede den allerførste Bundesligakamp for 50 år siden.

Til kampen mod Bremen må hjemmeholdet se bort fra Gündogan der er ude på ubestemt tid med rygproblemer, ligesom der fortsat er tvivl om Weidenfeller, der har døjet med maveproblemer i ugens løb. Skulle Langerak foretrækkes mellem stængerne, bør det ikke vække bekymring hos Dortmund – tværtimod. Australieren har indtil videre spillet 11 kampe og alle 11 er endt med sejr, selvom det endnu ikke er lykkedes ham at holde buret rent.

Også gæsterne har deres skadeskvaler. Bargfrede, Schmitz, Stevanovic og Trybull er helt sikkert ikke med, mens der er tvivl om både Fritz og Caldirola, der udgør halvdelen af det, der – en kende overraskende – rent statistisk set er Bundesligaens bedste forsvar.

De sidste par år har Dortmund haft et godt tag på Werder Bremen. Kun en af de sidste ti indbyrdes opgør er blevet tabt og selvom Dutt og resten af holdet er kommet godt fra start, vil alt andet end en hjemmesejr være en overraskelse. Sidst de to hold mødtes var den 19. januar i år, hvor Dortmund ved den lejlighed ydmygede Werder Bremen med 5-0 på Weserstadion,

Bud på opstillinger:

Weidenfeller – Großkreutz, Subotic, Hummels, Schmelzer – Bender, Sahin – Blaszczykowski, Mkhitaryan, Reus – Lewandowski

Mielitz – Fritz, Prödl, Ignjovski, Gebre Selassie – Ekici, Makiadi, Junuzovic – Hunt – Petersen, Elia

Hold øje med:

Mkhitaryan – Armeneren fik sin Bundesliga debut i sidste uge, og burde nok have lavet et mål eller to ved den lejlighed. Med Gündogan ude ligger meget af ansvaret for den offensive kreativitet på hans skuldre.

Ekici – Sammen med resten af Werder Bremen-holdet var Ekici en skygge af sig selv sidste år. Til gengæld har han fået en glimrende start på denne sæson, og der bliver brug for en mand med hans teknik og spilforståelse til at træffe de rigtige løsninger på den centrale midt, når Dortmund udfører deres presspil.

Hannover 96 – Schalke 04

Der er næsten garanti for mål, og mange af dem, når Schalke 04 gæster Hannover. Schalke har lukket hele syv mål ind i de første to Bundesliga-kampe, og Hannover indkasserede i sidste uge tre af slagsen i nederlaget mod Gladbach. Læg dertil, at de to mandskaber 48 gange tidligere har stået overfor hinanden i ligaen, og endnu er ingen kampe endt uden scoringer. Derudover endte deres sidste indbyrdes opgør med en 5-4 sejr, i det der muligvis var Bundesligaens bedste kamp i sidste sæson.

 

Hjemmeholdet lagde godt fra land i deres første kamp mod Wolfsburg, men mod Gladbach var man tilbage ved samme lave bundniveau, som det alt for ofte var tilfældet i sidste sæson. Hjemme på HDI Arena er de dog som regel stærke, og et Schalke-hold i den forfatning bør være en mulig opgave for Mirko Slomka, der i øvrigt kan se frem til sin 200. kamp i Bundesligaen og så mod sin tidligere klub.

Mens det er svært at vurdere, hvor Hannover står, er der nok ikke mange, der er uenige i, at Schalke er i en tidlig krise. Huntelaar er ude med en knæskade, og i 1-1 kampen mod PAOK måtte Farfan udgå med en ankelskade, der gør ham tvivlsom til kampen. I nævnte kamp opstod der desuden tumult på tribunerne, blandt klubbens egne fans.

Efter to runder er det lykkedes at indkassere tre mål efter dødbolde, hvilket allerede et mål mere end i hele sidste sæson. Som nævnt har Hildebrand allerede måtte hente bolden ud af målet hele syv gange. To gange tidligere, 1980-81 og 1987-88 er det sket, at klubben har lukket syv mål ind i de to første kampe og i begge sæsoner rykkede man ned.

Så galt går det nok alligevel ikke i år, men et nederlag i Hannover og så begynder sædet for alvor at brænde under Keller.

Bud på opstillinger:

Zieler – Sakai, Sané, Marcelo, Pander – Stindl, Andreasen, Bittencourt, Prib, Huszti – Diouf

Hildebrand – Uchida, Höwedes, Matip, Fuchs – Jones, Höger, Farfan, Draxler, Clemens – Szalai

Hold øje med:

Huszti – En fremragende teknisk og målfarlig spiller, når han rammer dagen. Der har været masser af plads til modstanderne i de første af Schalkes kampe, og Huszti er eminent til at udnytte de frie rum. Derudover kan hans indlæg blive vigtige, da dødboldene har været en akilleshæl hos gæsterne indtil videre.

Szalai – Sommerindkøbet fra Mainz scorede i sin Bundesliga-debut, men mod Wolfsburg gjorde han ikke meget væsen af sig efter pausen. I Champions League-kampen mod PAOK ydede han en ihærdig indsats, men smed også mange lette bolde væk. Skal hæve sit niveau, hvis han skal true en til tider usikker Hannover defensiv.

Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach

Der er Westderby på plakaten, i det der må siges at være rundens opgør. Begge hold er kommet godt fra land med henholdsvis seks og tre point efter de første to runder, og begge mandskaber har ligeledes formået at få deres nyindkøb til at præstere fra start.

Især hos gæsterne har deres nye angriberduo bestående af Max Kruse og Raffael været en fornøjelse at følge. I sidste rundes kamp mod Hannover 96 viste makkerparret en eminent spilforståelse, bedst illustreret ved Kruses første scoring for klubben efter flot forarbejde af brasilianeren. Raffael, der traditionelt set gør sig på den offensive midt, har i de første par kampe spillet på toppen, men med udgangspunkt i venstre siden. Der vil han formentlig også søge ud i lørdagens opgør, og duellerne mellem ham og italienske Donati kan meget vel blive afgørende for kampens udfald.

 

Hos hjemmeholdet er det foreløbigt blevet til to sejre i ligaen og en enkelt i pokalen for Hyypiäs udvalgte. I offensiven har Son og Sam fundet ind i et lovende samarbejde, hvor de ofte veksler position i løbet af kampene, og tabet af Schürrle virker ikke til at have haft den store indvirkning.

De to hold har det i øvrigt med at levere en række stærkt underholdende kampe. Sidste sæson endte et brag af en kamp 3-3, og det er i det hele taget knap ti år siden en kamp mellem de to endte uden scoringer. To gange er der endda scoret ni mål eller flere. I 1998 blev det til en 8-2 sejr til Leverkusen på udebane, mens Gladbach fik revanche for det forsmædelige nederlag, da man for tre år siden, ligeledes på udebane vandt med hele 6-3.

Bud på opstillinger:

Leno – Donati, Toprak, Spahic, Boenisch – Bender, Reinartz, Castro, Sam, Son – Kiessling

Stegen – Jantschke, Stranzl, Dominguez, Daems – Kramer, Xhaka, Herrmann, Arango – Kruse Raffael

Hold øje med:

Sidney Sam – Den 25-årige offensivspiller er begyndt forrygende i denne sæson. Tre mål og tre assists lyder totalen på efter de første tre kampe. Hans antrit kan komme til at gøre ondt på gæsterne, hvis de bliver fanget for højt oppe på banen.

Max Kruse – En af Bundesligaens største positive overraskelser sidste år, virker blot til at være blevet bedre hen over sommeren. Utrolig spilintelligens og evnen til at tage de rigtige løb, gør ham svær at holde nede i en hel kamp.

Bayern München – 1. FC Nürnberg

Derbyet mellem Bayern München og 1. FC Nürnberg er en af de ældste og mest legendariske i tysk fodbold. Hele 187 gange har de to mandskaber duelleret mod hinanden, hvoraf de 58 opgør har fundet sted i Bundesligaen. Det er desuden de to mest vindende mandskaber, der tørner sammen på Allianz Arena, og deres opgør har tidligere leveret masser af kapitler til historiebøgerne.

Et af disse stammer fra kampen i 1994, hvor Thomas Helmer var manden bag det såkaldte Phantomtor:

Hjemmeholdet har lagt fra land i den nye sæson, på samme måde som man afsluttede den sidste. Selvom spillet ikke var helt i top mod Frankfurt i sidste uge, så var det alligevel fortjent, at Mandzukic med sit andet sæsonmål kunne sikre en 1-0 sejr. I løbet af ugen har der været lidt tvivl om, hvorvidt Ribery ville blive klar, men franskmanden der er i sit livs form, var med til den afsluttende træning og er formentlig med fra start i lørdagens kamp.

Det samme gør sig formentlig gældende for Thiago. Spanieren spillede stort set samtlige træningskampe efter sit skifte fra Barcelona, men sygdom op til premieren mod Gladbach har siden holdt ham ude af startformationen.

Hos Nürnberg er det blevet til godkendte to point i de første to runder, men vigtigst af alt er den måde, de er kommet i hus på. I begge kampe har man været bagud, og i sidste uge skulle der en sidste minutsscoring til fra Kiyotake, før det blev til 2-2 mod Hertha Berlin.

Træner Michael Wiesinger, der som spiller selv var med til at slå Bayern tilbage i 1993-94 sæsonen, kan på nær Timo Gebhart stille med stærkeste hold. Sidste opgør mellem de to hold endte i øvrigt med en overbevisende 4-0 sejr til Bayern München.

Bud på opstillinger:

Neuer – Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Schweinsteiger, Thiago, Robben, Kroos, Ribery – Mandzukic

Schäfer, Feulner, Pogatetz, Nilsson, Pinola – Balitsch, Stark, Mak, Kiyotake, Drmic, Ginczek

Hold øje med:

Thiago – Får han lov til at spille fra start, kan han blive en nøglespiller i denne kamp. Som den dybdeliggende playmaker bliver hans opgave først og fremmest at sætte tempo og med sine pasninger at låse Nürnbergforsvaret op.

Ginczek – Med mål i debuten og oplæg i sidste runde har den tidligere Dortmund angriber vist lovende takter siden sit sommerskifte fra St. Pauli. Er en fysisk stærk angriber med et stort arbejdsraseri. Han skal forsøge at holde fast i de mange lange bolde, der utvivlsomt vil komme, og så skal han være skarp, når chancen byder sig. Bayerns defensiv har modsat sidste år indledningsvist været til at tale med.

 

 

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg?