Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
De tyske holds chancer i Europa - Bayern, BVB og Leipzigs muligheder
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Köln > De tyske holds chancer i Europa
Champions League UEFA, højdepunkter

Hele otte tyske hold spiller i denne sæson med i de tre europæiske turneringer. Hvem er gået videre? Hvem har underpræsteret? Og hvordan er deres chancer for videre avancement i foråret?

Champions League

Fem tyske hold havde fornøjelsen af at ligge i bowlen, da der den 25. august var lodtrækning til gruppespillet i den fineste turnering for klubhold. Grundet Eintracht Frankfurts triumf i Europa League i fjor, hvor holdet vandt over Rangers i finalen, kunne de sammen med sidste års top-4 kalde sig et Champions League mandskab.

 

Leverkusen:

Trods en forfærdelig sæsonstart i den hjemlige liga, så fik tilskuerne på BayArena lov til at høre Champions League hymnen. På papiret var det en gruppe, hvor man godt kunne se mandskabet gå videre fra gruppespillet for første gang siden 2016/17 sæsonen. FC Porto, Brügge og Atlético Madrid var de tre andre hold, som sammen med Leverkusen dannede gruppe B.                                                                                                                            Gerardo Seoane blev fyret i kølevandet på 2-0 nederlag i Porto i fjerde runde. Især forrige års talisman, Patrik Schick er faldet i niveau i denne sæson. Blot to mål er det blevet til i Bundesligaen, og det lykkedes ham ikke at få sat bolden i nettet i Champions League.

Det blev til en flot hjemmebane sejr mod den spanske storklub, Atlético Madrid, men det var også den eneste sejr, de fik i gruppespillet. Grundet en straffesparksredning af Hradecky i sidste minuts drama på Wanda Metropolitano blev det til et uafgjort resultat mod madrilenerne i det omvendte opgør, og i sidste spillerunde sikrede den nyansatte Xabi Alonso og hans mandskab sig en tredjeplads, hvilket betyder Europa League til februar. Selvom tilhængerne af Leverkusen måske havde håbet på mere Champions League til foråret, så er det ikke et forfærdeligt resultat med sæsonstarten i mente.

I Europa League har Leverkusen trukket Monaco, som endte på anden pladsen i gruppe H. Hvis Leverkusen kan spille den form for fodbold, som de gjorde mod Union Berlin, er der helt sikkert mulighed for avancement. Monaco havde ikke de bedste resultater i gruppespillet, hvor de bla. tabte hjemme mod ungarske Ferencvaros, men også et 4-0 nederlag ude mod Trabzonspor. Det bliver to rigtig spændende kampe at overvære. Første kamp er det Monaco der er gæster.

 

Bayern München:

Bayern, som tørnede ud i gruppe C, gjirde rent bord i gruppespillet. Da lodtrækningen til gruppespillet blev offentliggjort, blev gruppen ellers hurtigt dømt som ’Dødens gruppe’. Men for tredje gang på fjerde år blev det til seks sejre i gruppespillet.                                                                                   I hele gruppespillet indkasserede Bayern München kun to mål, som de vel at mærke indkasserede, da de gæstede det tjekkiske hold, Viktoria Plzen, som var det fjerde hold i gruppen. Overlegent af Nagelmanns tropper.

Selvom det har været en lidt vaklende sæsonstart for det sydtyske mandskab målt på hvilke standarder, de tidligere har sat, så er der ikke noget at sige til, at de er seriøse kandidater til at løfte trofæet i Istanbul til finalen i juni 2023.

Første stop på vejen mod Istanbul er Paris Saint-Germain, som Bayern har trukket som modstandere i 1/8 dels finalerne. Sidst de to hold mødte hinanden var i knockoutkamoen i 2021, hvor SG fik revanceret nederlaget i Champions League finalen i 2020, hvor Kingsley Coman stod for det eneste mål i kampen.

PSG har aldrig vundet Champions League, og derfor er det også den europæiske rutine, som Bayern skal udnytte. Neymar, Mbappe og Messi betyder, at Bayern skal spille en yderst disciplineret kamp rent defensivt, og i det offensive skal de slå til, når chancerne opstår.

 

Borussia Dortmund:

Forrige års sølvvinder, Borussia Dortmund, blev placeret i gruppe G med Sevilla, Manchester City og FC København. En gruppe som egentlig ikke voldte de helt store problemer for Borussia Dortmund, da de skaffede fire point i de to respektive kampe imod Sevilla, som man antog som værende den direkte konkurrent til andenpladsen bag Manchester City. Især Jude Bellingham viste sig for alvor frem som den store målskytte med sine fire mål i de fem kampe, han spillede i. Hvis man tager danskerbrillen på, og kigger på de to kampe mod FCK, så var det en markant bedre kamp, som Dortmund spillede hjemme på Westfalenstadion. I Parken blev de for alvor budt op til dans i en kamp som sluttede 1-1, men det havde ikke været ufortjent, hvis Neestrups tropper havde taget alle tre point i den sidste spillerunde.

Jude Bellingham og co. skal i næste runde mod Chelsea, der vandt gruppe E. Det er bestemt ikke den nemmeste opgave for Dortmund, men i den forfatning som Chelsea er i nu, så er der også muligheder mod et Chelsea-mandskab, der under Graham Potter har mange udtryk men også svigtende resultater. Dortmund skal spille to gode kampe, og så er der gode muligheder for avancement.

 

Eintracht Frankfurt:

Sikke en underholdning der udspillede sig i gruppe D. Frankfurt dannede gruppen sammen med Sporting, Tottenham og Marseille.

Mange jævnbyrde kampe, men to flotte sejre på hjemme- og udebane mod Marseille betød, at der var lagt i kakkelovnen til en vanvittig sidste runde i gruppen. Frankfurt gæstede Sporting, mens Tottenham gæstede Marseille. Alle hold i gruppen havde mulighed for at spille sig videre fra gruppespillet.

Sporting kunne nøjes med blot et enkelt point for avancement fra gruppen. I første halvleg så Frankfurt ikke gode ud, og de kom bagud 1-0. Men efter en times spil fik Frankfurt  straffe grundet hånd på bolden, og Kamada udlignede. 10 minutter senere fik Kolo Muani gjort det til 2-1. og for første gang i Eintracht Frankfurts historie, skal de spille ottendedelsfinale i Champions League sammenhæng.

Sikke et arbejde, som Oliver Glasner har udarbejdet. Europa League triumf sidste år, og nu fortsætter drømmen, hvor man til foråret er blandt de 16 hold i Champions League.

Frankfurt skal møde Napoli, som vandt gruppe A. Det er en lodtrækning, hvor Frankfurt vil være underdogs, men det var næsten også uundgåeligt, at de ikke ville være det. Napoli spiller noget af det bedste fodbold siden Maradona-tiden ifølge holdets egne tilhængere. De har vundet deres seneste ni opgør i Serie A, og tabte for nyligt deres første kamp siden april, da de gæstede Anfield. Lindstrøm og resten af mandskabet skal på en svær, men ikke umulig, opgave. Vi så sidste år, hvad de er i stand til mod større modsatndere, da de tog på Camp Nou og spillede en god kamp mod Barcelona, hvor de vandt 3-2.

 

RB Leipzig:

Da lodtrækningen fandt sted, er det svært at forestille sig, at der var utilfredse miner i Leipzig. De forsvarende mestre, Real Madrid, Shakhtar Donetsk og Celtic var sammen med Leipzig placeret i gruppe F. Trods en skrækstart, hvor de tabte 1-4 hjemme mod Shakhtar, så endte de alligevel med det sidste smil. Dominico Tedesco stod i spidsen i dette opgør, men det skulle også vise sig at være den sidste kamp, hvor han stod på sidelinjen. Ind kom tidligere Dortmund træner Marco Rose, der har arbejdet i Red Bull koncernen tidligere hen, hvor han både var ungdomstræner i Salzburg, men stod også i spidsen for senior holdet fra 2017 til 2019.

I sidste opgør i gruppen skulle Marco Rose og co. til Warsawa og møde Shakhtar. Et nederlag ville betyde, at man røg i Europa League, men hele 4-0 blev det til tyskerne. Udover en rigtig flot sejr mod Real Madrid på hjemmebane, lykkedes det portugisiske Andre Silva at lave tre mål og tre assist i gruppespillet. Han har ikke haft den bedste start i den hjemlige liga, men Marco Rose kan håbe, at han kan overføre formen til Bundesligaen.

Leipzig skal møde ingen ringere end Manchester City i ottendedelsfinalen. Man må antage, at det ikke var det opgør, som Marco Rose havde håbet på. Manchester City vil være storfavoritter i de to kampe, men Leipzig viste, de godt kan bide skeer med Manchester City, da de vandt 2-1 over dem i sidste års gruppespil. Nkunku og co. skal virkelig spille på højeste niveau, hvis de skal forblive i Champions League efter de to kampe.

 

Europa League

To hold repræsenterer tysk fodbold i Europa League dette år: Union Berlin & Freiburg.

Union Berlin blev sammen med Royale Union, Braga og Malmö trukket til gruppe D. Det blev ikke de kønneste kampe som Union Berlin spillede: Fire sejre og to nederlag var nok til at sikre en anden plads. De fire kampe, som blev vundet, blev alle sammen til 1-0 sejre, og de to, der blev tabt, blev tabt 1-0. Overordnet set må Union fansene være ganske tilfredse med, hvordan holdet udformer sig for tiden. I 2019 rykkede Union Berlin op i den bedste tyske række for første gang i klubbens historie. Blot to år senere er de nu gået videre i Europa League, og de ligger nummer tre i Bundesligaen.

Union Berlin skal i 1/16 finalerne møde Ajax, der endte på en tredje plads i deres Champions League gruppe. Det er en stor historisk klub, som Union har trukket. Efter mange gode år under Ten Hag er der sket et skifte ude på trænerbænken, og de sportslige resultater har båret præg heraf. Det bliver overordnet set nogle svære kampe for Union, men hvis de kan få et brugbart resultat på Johan Cruyff Arena inden hjemmebanekampen, så er der en mulighed for igen at overraske.

Freiburg spillede Europa League gruppespil for første gang siden 2013/14. Den gang lykkedes det ikke at komme videre fra gruppespillet, men det er et mere modent mandskab denne gang. Freiburg har fået en glimrende start på den hjemlige liga, hvor de efter 13 spillerunder ligger på en flot andenplads – blot et enkelt point bag Bayern. Den form har de i den grad taget med ind i europæisk sammenhæng. Freiburg var i gruppe G sammen med Qarabaq, Olympiakos og franske Nantes. Freiburg vandt fire kampe og spillede to uafgjort, og dermed sluttede på ubesejret på første pladsen. Fordelen ved at slutte 1’er i gruppespillet i Europa League er, at de slipper for 1/16 finalerne og ryger direkte videre til 1/8 finalerne. I dette pressede kampprogram er det rigtig godt at slippe for to yderligere kampe i kalenderen for Freiburg.

Freiburgs næste modstander i Europa League må vi vente til næste lodtrækning med at finde ud af. 

Conference League:

Der er ikke det store at skrive om den tyske deltagelse i den nylige etablerede Conference League. Köln var det eneste hold, der var med, og de håbede på noget europæisk succes. Nice, Partizan og tjekkiske Slovacko var de tre hold, som Köln var i gruppe med. Grundet dårlige resultater, som nederlag på både hjemme- og udebane mod Partizan, endte Köln på en tredje plads, mens serbiske Partizan sluttede på anden pladsen.

Et kort ophold for Köln og tysk fodbold i dette års Conference League.

 

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
Borussia Dortmund, BVB, Investorer, spilletidspunkter, optakt
Optakt: Borussia Dortmund – Bochum: Sanchos tilbagekomst