bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Status: Danskerne i Bundesligaen (4. runde)

Status: Danskerne i Bundesligaen (4. runde)

Læs med når vi gør status over de danske spilleres spilletid og præstationer i Bundesligaen. 

Fjerde runde er ikke en, der for evigt vil blive husket som den bedste eller mest mindeværdige set med danske øjne. Man skal lede efter lyspunkterne, men de findes, og de vil naturligvis blive nævnt i denne gennemgang af danskernes præstationer i 4. spillerunde af Bundesligaen.

Ikke alle danskere fik spilletid. For at sige det lige ud, så var 50 % af de otte danskere involveret i deres respektive kampe, mens resten måtte se til fra bænken eller tribunen.

Dog er det værd at notere sig, at tre af de fire danskere, der var i aktion på kampdagen, fik fuld spilletid, men alt det vender vi tilbage til i gennemgangen af de enkelte spillere.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

AC må sande, at han endnu ikke har fået spillet sig tilbage til en plads på et vaklende Gladbach-hold. Manager Lucien Favre valgte at stole på rutine frem for ungdommeligt gåpåmod i kampen mod HSV, da han i midterforsvaret stillede med 35-årige Martin Stranzl og 33-årige Roel Brouwers. Gladbach leverede endnu en gang en skuffende indsats og indkasserede et 3-0-nederlag. Hvad mere vigtigt er, med danske briller, er at begge midterforsvarere blev udskiftet i kampen; Brouwers af taktiske årsager, da man valgte at indskifte Drmic for at få mere slagkraft fremadrettet, og da Stranzl måtte udgå med en skade efter 65 minutter, valgte Favre at indskifte den 19-årige centrale midtbanespiller Mahmoud Dahoud i stedet for at give AC spilletid.

Der er altså ikke noget, der lige umiddelbart tyder på, at AC står først i køen, når Favre skal vælge forsvarsspillere, men han er naturligvis stadig ung og skal fortsætte med at arbejde hårdt for at kæmpe sig tilbage på holdet.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Frederik Sørensen er en af de tre danskere, der fik fuld spilletid i weekenden, hvilket bringer ham op på 4 kampe ud af 4 mulige med fuld spilletid. På trods af dette glædelige faktum vækker hans præstation i runden ikke yderligere glæde, da han og Köln tabte hele 6-2 til Frankfurt og især Alexander Meier, der scorede hele 3 mål.

Frederik Sørensen leverede ikke noget spektakulært, men det skyldes selvfølgelig også, at hele holdet var på hælene på i opgøret.

Köln har indtil videre i sæsonen vist en sund tilgang til tingene med en ung trup, og en enkelt ringe kamp slår ikke et hold helt ud af kurs, så Frederik Sørensen kan fortsat se frem til spilletid og gode oplevelser.

Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen:

Jannik Vestergaard var, selvfølgelig fristes man til at sige, en af de tre danskere, der fik fuld spilletid i 4. spillerunde. Han formåede ikke, ligesom i sidste runde, at pryde sin indsats med et mål, men han leverede stadig en solid indsats, og modsat Frederik Sørensens Köln, så var Werder Bremen i stand til at trække sig sejrrigt ud af opgøret med Hoffenheim.

Jannik Vestergaard virker som en fuldt ud fast bestanddel af et Werder Bremen-mandskab, der for nuværende ligger på en sjetteplads, og fortsætter han med at levere solide præstationer, vil han blive en dybt beskattet del af sit hold.

Leon Andreasen og Uffe Bech, Hannover 96:

Det er to vidt forskellige ting, der skal skrives, når man skal rapportere om Bech og Andreasens præstation i denne runde. Der er ikke meget at sige om Bechs, da han ikke var inkluderet i truppen på kampdagen, og derfor måtte se kampen fra tribunerne. Om Bech spillede sig af holdet med sin præstation i sidste runde, er svær at sige, men det er i hvert fald en mulig forklaring på hans manglende tilvalg i denne runde.

Modsat forholder det sig med Leon Andreasen, der er et noget overraskende lyspunkt i denne gennemgang. Andreasen spillede hele kampen, og ikke nok med det, så leverede han også assist til Hannovers føringsmål efter 18 minutter. Derefter kom også Hannover i Dortmunds velsmurte maskine, og Andreasen og co. måtte sande, at de på trods af et føringsmål og en udligning til 2-2 tabte kampen 4-2, og derfor ikke blev det første hold til at tage point fra Dortmund i denne sæson.

Pierre-Emile Højbjerg, FC Schalke 04:

Dette var kampdag 1 efter Pierre-Emiles skifte på en lejeaftale fra mastodonterne Bayern til ”Die Königsblauen”, men alt forløb ikke, som man kunne ønske sig som dansker eller fan af unge Højbjerg. Pierre-Emile måtte se hele kampen fra bænken, men det er trods alt ikke unaturligt, at det tager tid at spille en ny spiller ind på sit hold, og man kan forestille sig, at manager André Breitenreiter ikke har været tryg ved at starte Pierre-Emile, når han også havde Leon Goretzka og Johannes Geis til sin rådighed; to spillere, der allerede er bekendte med Breitenreiters ideer og taktiske visioner.

Som tidligere nævnt, så giver det ingen mening at leje en spiller, hvis ikke man regner med, at han selvfølgelig skal spille kampe, og derfor må man også forvente, at Pierre-Emile har udsigt til spilletid, men man skal selvfølgelig gøre sig det klart, at konkurrencen på Schalkes midtbane er hård, hvor Geis og Goretzka huserer, mens også Marco Höger kan spille denne position.

Niki Zimling, 1. FSV Mainz 05:

Det er svært at sige positive ting om Niki Zimlings situation i Mainz. Han var endnu en gang ikke en del af truppen på kampdagen, hvilket betyder, at han er blevet udeladt i 4 kampe ud af 4 mulige i denne sæsons Bundesliga.

Niki Zimling skal højst sandsynligt håbe på, selvom det er kynisk og hensynsløst, at et medlem af truppen bliver skadet, så der kan blive plads til ham. Der er selvfølgelig også den mulighed, at han træner hårdere end nogensinde og får overbevist manager Martin Schmidt om, at han er uundværlig.

Nicklas Bendtner, VfL Wolfsburg:

Det var den samme sang for Nicklas Bendtner i denne runde af Bundesligaen. Som det er sket i alle Wolfsburgs betydende kampe indtil videre i denne sæson, blev han indskiftet i 2. halvleg. I weekendens kamp mod Ingolstadt fik Bendtner 19 minutter på banen, men dette var ikke nok for ham til at præge kampen med et mål eller en assist, som man gerne ser fra sine offensivspillere. Wolfsburg måtte skuffende nøjes med 1 point i kampen, så en helterolle til Bendtner med det afgørende mål havde i den grad været et godt boost fremadrettet.

Der er dog positive ting at tage med fra Bendtners situation. Så længe han fortsætter med at blive skiftet ind, så længe vil han have muligheden for at score de mål, der skal overbevise Dieter Hecking om, at han selvfølgelig skal spille alle kampe fra start.

Det er nok ikke for meget at sige, at hele fodbold-Danmark i høj grad håber på, at Bendtner finder mål i sine lyserøde støvler, og at han kan bide sig fast på det stærke Wolfsburg-mandskab.

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Schalke 04, maskot, Comebacks
Bilans efter efterårssæsonen i 2. Bundesliga: Schalke dumper og topkarakter til Kiel
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?