Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Interview: 16-årig Dortmund-dansker: Endnu ikke gået op for mig - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Interview: 16-årig Dortmund-dansker: Endnu ikke gået op for mig

Interview: 16-årig Dortmund-dansker: Endnu ikke gået op for mig

Tirsdag debuterede det tidligere Lyngby-talent Jacob Bruun Larsen for Borussia Dortmund – kun syv måneder efter ankomsten til Tyskland. D’ BOLD har snakket med den 16-årige dansker. 

Af: Nicolai Sabro Hansen (D’ BOLD – www.dbold.dk)

Det har allerede nu været en meget blandet dansk fodbolduge. Mandag tabte det danske A-landshold meget overraskende point mod Armenien i en vital EM-kvalifikationskamp. Noget som skabte stor skuffelse blandt landets mange fodboldfans. Den skuffelse rettede en 16-årig storkøbenhavner dog op på allerede dagen efter. Jacob Bruun Larsen debuterede nemlig for Borussia Dortmunds førstehold i en venskabskamp mod St. Pauli. 

Den unge Lyngby-knægt skiftede for en syv måneder siden til Dortmund fra De Kongeblå, så det var noget overraskende for den danske fodboldbefolkning, at Bruun Larsen var på holdkortet sammen med flere seniorspillere allerede tirsdag aften. Men ligesom de ikke forventede ham på holdkortet, havde ingen nok forudset en debut til den unge dansker. Det hændte dog, da han med 20 minutter igen, blev skiftet ind ved stillingen 2-1 til hjemmeholdet. 

Indskiftningen gjord den unge dansker meget stolt – meget forståeligt. 

– Det var kæmpe stort for mig og for min familie. Det er noget jeg har drømt om, og jeg er utrolig glad, siger Jacob Bruun Larsen til D’ BOLD. 

Debuten kom dog ikke bag på hovedpersonen selv, der havde kendt til udtagelsen og den mulige spilletid i noget tid. 

– Jeg har vidst det her den sidste uge tid (at han kunne få spilletid, red.), men det er ikke gået op for mig endnu. Jeg havde et mål om at få debut, og at det skete efter seks-syv måneder i klubben er selvfølgelig bare fantastisk.

Det er dog ikke tilfældigt, at Bruun Larsen nu har fået debut på Dortmunds førstehold, da danskeren har præsteret godt for klubbens U/19-hold og er faldet godt til siden ankomsten fra Lyngby. 

– Jeg har fået massere af spille tid, og en rigtig fin start på sæsonen med tre mål og fem assists. Vi har et utrolig godt hold med massere af dygtige spillere, og det sidste halve år har vi kun tabt en enkelt kamp, hvilket siger meget om holdet.

– Tilvænning har også været meget naturlig, synes jeg, er kommet godt ind på holdet, og, som jeg har sagt tidligere, har de taget rigtig godt imod mig – både trænere og spillere.

Og lige netop træneren i Dortmund har i de seneste mange måneder været i fokus. Thomas Tuchel er nemlig manden der har overtaget roret i den tyske storklub efter Jurgen Klopp-æraen, og manden der nu har givet den unge dansker debut. 

– Jeg synes han er en helt vildt dygtig træner, som går ned i de helt små detaljer. At blive trænet af en træner som ham, kan kun motivere en mere og mere.

Det er dog ikke kun træneren, at han er imponeret over. I startopstillingen til kampen mod St. Pauli var spillere som Marcel Schmelzer, Adnan Januzaj, Robert Weidenfeller og Sven Bender med, og den oplevelse gik ikke ubemærket hen. 

– Det er ikke alle som får den mulighed, så det er jeg selvfølgelig utrolig stolt over. Det er en ære at spille med spillere med den kvalitet, og det er meget lærerigt, fortæller Bruun Larsen. 

Trods debuten står den unge dansker næppe på holdkortet til de kommende mange seniorkampe for Dortmund, hvorfor han fortsætter på Dortmunds U/19-hold, men her har han også meget at lære, og det er der rig mulighed for med den U/19-træner klubben besidder. 

– Den træner jeg har, har vundet U/17-mesterskabet to år i træk nu med de spillere som nu spiller på U/19-holdet, hvor han nu også selv er træner. Han er en utrolig god træner, og havde en stor andel i mit skifte til Dortmund. Jeg er rigtig glad for at have den mulighed at blive trænet under ham.

Derfor er ambitionerne også store, og selvom Bruun Larsen gerne vil holde sine personlige målsætninger for sig selv, så er der store armbevægelser på U/19-holdet. 

– Mine ambitioner vil jeg gerne holde for mig selv, men vi har et mål om at vinde U/19 Ligaen. Vi tager en kamp af gangen, og det må man sige går meget godt. Trænerne har tæt samarbejde med spillerne, hvilket hjælper den individuelle spiller med at udvikle sig.

Jacob Bruun Larsen er 16 år gammel, og fylder 17 den 19. september. Han har spillet én U/18-landskamp, men i alt 20 U-landskampe. Til daglig huserer han på midtbanen. 

 

You may also like
Kampprogram, 2. Bundesliga 2022/23
Andreas Albers og St. Pauli kan rykke op på Volksparkstadion: – Det kunne ikke være skrevet bedre
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Optakt, Gladbach
Rocco Reitz – Stutteriets nye stjerneskud